xxkarlosxx píše:... nic vědeckého na ladění není... Jednotlivé PID se ovlivňují a když máš jedno hodně špatně ostatní nedoladíš...
to nejtěžší, co na tom vidím je to, že jako úplný začátečník v tomhle procesu (a kdokoliv do toho bude muset rýpnout poprvé na tom bude nevyhnutelně stejně) nevím na začátku vůbec, co je blbě. Vidím, že to sebou QAV nějak pošívá a škube. Ale už nevím a nikdo mi neřekne, zda je to nastavením, nebo něčím úplně jiným. Takže mě se třeba moc nechtělo rejpat do defaultního setupu, který byl pro QAV250 přednastaven ... nechtěl jsem to zkrátka moc rozvrtat (i když se to pak dá nahrát zpět), protože mě to přišlo jako dost nejistý výsledek, když nevím, co vlastně hledám, ani jak přesně k tomu dojít. Nakonec mi ale nezbylo nic jiného a musel jsem.
Nakonec jsem skutečně dosáhl tímhle postupem během nedělního deštivého dopoledne postupně opravdu velikého zlepšení (nahrubo to jde vždy předpřipravit klidně i doma v bytě ... a venku se pak jen ověřit, že to i v letu dělá co má) ... i když nevím zda jsem tím zase nezhoršil něco jiného, protože zatím neupilotuji zdaleka vše, co by ta potvůrka měla umět.
Co bylo pro mě velké překvapení bylo, že hodnoty PID, ke kterým jsem došel, byly nakonec dost jiné, než v tom default nastavení určeném pro tenhle model (je tam i jeho popis a je dost podobný s tím mým, tak jsem čekal, že zas tak mimo nebudou). A přesně jak píšeš, tak na začátku mi to šlo mizerně, protože jsem nezačal z gruntu, ale chtěl jsem "jen upravit" to, co tam již bylo. A tak třeba hodnota I-čka, která byla teď zpětně viděno nějak mimo a hodnota D-čka, která také byla moc agresivní způsobovaly, že i výrazné ubírání P se projevilo jen omezeně. Teprve když jsem trochu zkorigoval to I a D (což ale jde bez zkušenosti fakt blbě - tam jsem sáhl po nějakém průměru toho, co lidem funguje), tak jsem P mohl dokonce zase trochu zvednout.
Asi kdybych to dělal znovu, tak když už člověk musí do nastavení hrábnout, bylo by nejspíš lepší do toho hrabat od nuly ... tedy pokud už člověk neladí 20. koptéru aby věděl, že když mu to dělá to a to, může za to vysoké I a ne vysoké P