jindraj píše:jo jo byl jsem u toho

bylo to zajímavé, i když nic moc epického

... nebýt toho, že se ztratila matička tak ani nebylo o čem psát

ani vrtulka se nezlomila, jen vyšroubovala. Chtěl jsem si tu daliborovu nazu vzít do ruky, abych zjistil rozdíl, ale stačil to uzemnit, než mi to půjčil

... ho podezřívám, že udělal řízenou nehodu aby měl na co se vymluvit a nemusel mi to dát do ruky. tak zatím srovnání nemám.
Jinak pro zajímavost ... včera flěšnuty původní RCTIMER 16A regy na BLHeli 13.2. ... nastaveno dle krtka a několik prvních poznatků:
1) proti SimonK jsou děsně ukecané. Toho pípání na začátku je jak ve slepičárně

... navíc tedy mám dojem, že si každý pípne v jinou chvíli, tak je to hotový orchestr ... ale zkalibrované jsou a roztáčejí se hezky stejně .. o to žádná;
2) škytance, co jsem měl doposud jsem od fleše zatím nevygeneroval. Včera v noci jsem v garáži vylétal snad 5 baterek a nic. Drobné záchvěvy co tam vidím už mi přijdou jako přirozené nevyladění PID ... létám zatím v tom úplně defaultním nastavení. Tak budu zkoušet dál, ale vypadá to zatím nadějně ... ťuk ťuk .... Nicméně noční testování po garáži je na vrtule náročné (no ono kdybych tam jen způsobně stál ve vzduchu, tak by to bylo fajn, ale jak jsem se nudil u třetí baterky, tak jsem tam začal nějak kroužit a postupně jsem odrbal 3 vrtulky

... no snad brzy dorazí zásilka z HK, jinak nemám brzy s čím lítat

3) chod reglů je teď takový ... "zajímavý". Točí se na rozdíl od SimonK prakticky od 0 otáček. SimonK běžely rovnou v nějakých ne úplně malých otáčkách. Přijde mi plynulejší průběh plynu. reakce výborně rychlé, ale na to jsem si nestěžoval ani u SimonK. Přijdou mi trochu hlasitější motory, ale to se mi možná jen zdá.
4) i přes opakované kalibrace a vymazání jednotky se mi na tom objevuje silný drift ... při normální orientaci jednotky směrem dopředu, při orientaci otočené o 90st co tam mám pak doleva. Když se to objeví nejde vytrimovat. Někdy je větší, někdy menší a někdy se zvětšuje a zmenšuje během jednoho letu. Zkusil jsem nakonec prohodit desku za desku (jedno CC3D z BG za druhé CC3D z BG) ... oboje s jinak identickým nastavením a identickým setupem a stejným uchycením ... včetně vrtulí a tak. Druhá deska to nedělá. respektive táhne malinko na druhou stranu, ale vždy stejně a jen nepatrně ... tedy normální běžná věc pro lehký trim nějakých 2-3 pípnutí a hotovo (na té první jsem někdy se několikrát dostal na 27 -30 a letěla stále dál) ... takže asi bude nějaká divná deska. Já nevím, že mám na tohle takovouhle nežádoucí kliku. V týdnu snad dorazí i mrňous z ReadymadeRC, tak uvidíme, jak to bude v porovnání s ním ... desek bude dost