Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny

Re: Mini H FPV quad 250

#1546 Příspěvek od Kenny »

nitrox píše:P.s: je normalni ze mi jde pri zatackach copter do smyku?

Mě to dělá taky. Když letím delší dobu vyšší rychlostí v zatáčce s menším náklonem cca 30-40° tak první půlku zatáčky musím mít "směrovku" do zatáčky a druhou půlku ze zatáčky. Kdybych nekontrolval, tak udělá koptéra takovej "smyk" - výkluz.
Mám CC3D s Openpilotem v defaultním nastavením. Zatím to řeším tak, že zatáčím ostře, quad pak nestihne vydriftovat :roll:
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1547 Příspěvek od prochel »

krtek2k píše:A co máš za regly prochy? V této aplikaci záleží asi opravdu nejvíc na reglech.
tregly jsou SimonK 12A EMAX
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1548 Příspěvek od Dejfak »

Mě se zase děje to, když v manuálu udělám třeba 6-10x flip a přepnu do Angle, tak koptéra hodí bůček.
Jak kdyby se rozhodily akcelerometry.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1549 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak to s CleanFlightem beru zpátky! :)
Šoupnul jsem tam PID controller 3. Zrychlil lopotíme na 2000. Odebral v Taranisu expo (CleanFlight má vlastní) a hned to létá jinak! Docela lahodně!

Zvláštní jev. Při úplně prvním zvednutí od země a odlepení koptéra mírně kmitala, jako by měla vysoké P. Tak jsem vyzkoušel prudký stoupání - SUPER. Prudký klesání - SUPER, potom nějaký flipy a blbnutí a najednou ani při visení nekmitala! :?: Co by to mohlo být? :)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1550 Příspěvek od Dejfak »

Mám Emaxe 12A kolik dáváte looptime, vychází mi to na 2500.
Nebo jsem to pochopil jinak?
nitrox

#1551 Příspěvek od nitrox »

Ono se to da nejak spocitat? mam taky Emax 12A simonk
Kary

#1552 Příspěvek od Kary »

U nás už létáme všichni na Kiss 18 a musím říct, že ta investice se fakt vyplatí. Značně to vylepší celkovou stabilitu. Ve větru nebo i při prudkém vyklesávání to nádherně sedí.
Trex 500FB, MaxiRicco DFC, Blade 180CFX, Blade mCPX BL, Blade CPX
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1553 Příspěvek od Dejfak »

Neni tohle už trochu za hranou?
Ten chlap je robot, jinak si to nedovedu vysvětlit.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OVEpxM2VvOU[/youtube]
xxkarlosxx

#1554 Příspěvek od xxkarlosxx »

Ancistrus01 píše:V čem vám přijde Clean Flight oproti OpenPilot lepší?
Já jsem z CleanFlight sklamán! OpenPilot mi pocitově létal lépe. Držel líp, jako po kolejích :(
Nevím jestli to je nevyladěním, nebo mi OpenPilot sednul lépe. Co myslíte? :)

Úplně ve všem :-) :-)....Teď vážně..Už jsem zkoušel na třech různých strojích openpilot a na všechny jsem nahrál CL nakonec...CL + regly s blheli hlavně umí moc dobře lítat jen na gyra...Stabilizaci vlastně už ani nepoužívám vůbec na nic...Poprvé jsem nemohl rozchodit vůbec vysílačku s CL..kanály si dělali co chtěli a hlavně jsem některé vůbec nezmapoval a to mě odradilo.po čase jsem se vrátil a začal laborovat znova...Pokus-omyl...A vše klaplo..Rozchodil sjem jak normální PWM,tak SBUS propojení s deskou...Flashnul CC3D,vyzkoušel acro naze32,tam zprovoznil telemetrii pro Taranise,přihodil pípák a tak dál..Naučil se pracovat s nastavením a laděním a ještě se mm co učit.....Mě to prostě nedá když něco dělám a nerozumím tomu i když to funguje...Tak se v tom hraboším tak dlouho,dokud to nezjistím,nebo hodím pod stůl :D ...

Já zase koukal na tyto videa...lítají na Cleanflight :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tzG7jGDQ8sE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ABPoON_k2xY[/youtube]
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1555 Příspěvek od Dejfak »

To xxcarlosxx také létám prakticky jen na manuál.
Pokud letíš na manual, tak by ti mělo stačit ladit jen složku P
Protože to letí jen na gyra, takže by to při ladění nemusela být taková laborace. Mě to teprv čeká. Budu muset jít dolu z defaultních hodnot. Je to na horní hranici. Když fouká tak se dost třepe.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1556 Příspěvek od Ancistrus01 »

Spíš mě jde o letové vlastnosti, dokázal by jsi nějak specifikovat výhodu cleanflight? Jestli třeba líp drží v zatáčce, v přímém let nebo tak? :)
pachop
Kontaktovat uživatele:

#1557 Příspěvek od pachop »

jindraj píše:
jo jo byl jsem u toho :) bylo to zajímavé, i když nic moc epického :) ... nebýt toho, že se ztratila matička tak ani nebylo o čem psát :) ani vrtulka se nezlomila, jen vyšroubovala. Chtěl jsem si tu daliborovu nazu vzít do ruky, abych zjistil rozdíl, ale stačil to uzemnit, než mi to půjčil :) ... ho podezřívám, že udělal řízenou nehodu aby měl na co se vymluvit a nemusel mi to dát do ruky. tak zatím srovnání nemám.

Jinak pro zajímavost ... včera flěšnuty původní RCTIMER 16A regy na BLHeli 13.2. ... nastaveno dle krtka a několik prvních poznatků:
1) proti SimonK jsou děsně ukecané. Toho pípání na začátku je jak ve slepičárně :) ... navíc tedy mám dojem, že si každý pípne v jinou chvíli, tak je to hotový orchestr ... ale zkalibrované jsou a roztáčejí se hezky stejně .. o to žádná;
2) škytance, co jsem měl doposud jsem od fleše zatím nevygeneroval. Včera v noci jsem v garáži vylétal snad 5 baterek a nic. Drobné záchvěvy co tam vidím už mi přijdou jako přirozené nevyladění PID ... létám zatím v tom úplně defaultním nastavení. Tak budu zkoušet dál, ale vypadá to zatím nadějně ... ťuk ťuk .... Nicméně noční testování po garáži je na vrtule náročné (no ono kdybych tam jen způsobně stál ve vzduchu, tak by to bylo fajn, ale jak jsem se nudil u třetí baterky, tak jsem tam začal nějak kroužit a postupně jsem odrbal 3 vrtulky :) ... no snad brzy dorazí zásilka z HK, jinak nemám brzy s čím lítat :)
3) chod reglů je teď takový ... "zajímavý". Točí se na rozdíl od SimonK prakticky od 0 otáček. SimonK běžely rovnou v nějakých ne úplně malých otáčkách. Přijde mi plynulejší průběh plynu. reakce výborně rychlé, ale na to jsem si nestěžoval ani u SimonK. Přijdou mi trochu hlasitější motory, ale to se mi možná jen zdá.
4) i přes opakované kalibrace a vymazání jednotky se mi na tom objevuje silný drift ... při normální orientaci jednotky směrem dopředu, při orientaci otočené o 90st co tam mám pak doleva. Když se to objeví nejde vytrimovat. Někdy je větší, někdy menší a někdy se zvětšuje a zmenšuje během jednoho letu. Zkusil jsem nakonec prohodit desku za desku (jedno CC3D z BG za druhé CC3D z BG) ... oboje s jinak identickým nastavením a identickým setupem a stejným uchycením ... včetně vrtulí a tak. Druhá deska to nedělá. respektive táhne malinko na druhou stranu, ale vždy stejně a jen nepatrně ... tedy normální běžná věc pro lehký trim nějakých 2-3 pípnutí a hotovo (na té první jsem někdy se několikrát dostal na 27 -30 a letěla stále dál) ... takže asi bude nějaká divná deska. Já nevím, že mám na tohle takovouhle nežádoucí kliku. V týdnu snad dorazí i mrňous z ReadymadeRC, tak uvidíme, jak to bude v porovnání s ním ... desek bude dost :)
http://www.pacho.cz
xxkarlosxx

#1558 Příspěvek od xxkarlosxx »

Dejfak píše:To xxcarlosxx také létám prakticky jen na manuál.
Pokud letíš na manual, tak by ti mělo stačit ladit jen složku P
Protože to letí jen na gyra, takže by to při ladění nemusela být taková laborace. Mě to teprv čeká. Budu muset jít dolu z defaultních hodnot. Je to na horní hranici. Když fouká tak se dost třepe.

Omyl,musíš ladit vše...Aspoň já to tak mám...Během zkušebního letu vysílačkou měním všechny hodnoty...sleduji co to dělá...Jen P hodnoty nestačí....Zkouším lopingy,držení směru atd...Třeba když dám plný plyn a stoupám vzhůru vibruje to dokud nepoladíš vše..to samé při rychlém klesání a ve spodní pozici přidání plynu do velkého tahu.. Nemám rád,když klesám a coptera se klepe...To vše se ladí přes všechny PID...Pak provádím další manévry a už jen dolaďuji držení směru,reakce atd...

Výhoda CL je,že se dá odladit na přesný let..Drží směr,nevylítá ze zatáček,když uděláš výkrut zůstane v pozici v které skončíš a letíš stejným směrem ve stejném náklobu dál atd...Plus zvládne otáčení o360stupňů daleko lépe a z co nejmenším propadem směrem dolů..Dá se bez problémů udělat loping metr nad zemí..
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1559 Příspěvek od Dejfak »

Tak tomu moc nerozumím.
V tom případě to nemůže letět jen na gyra.....
xxkarlosxx

#1560 Příspěvek od xxkarlosxx »

Dejfak píše:Tak tomu moc nerozumím.
V tom případě to nemůže letět jen na gyra.....

Čemu nerozumíš?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“