CX-10 koptérka za čtyři stovky - první dojmy

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dt

Re: CX-10 koptérka za čtyři stovky - první dojmy

#331 Příspěvek od dt »

vencaxxx píše:Mam zajimavy problem s copterou, pred chvili mi spadla a od te doby se porad toci jedna vrtule, i kdyz ji vypnu. Kdyz ji zapnu tak se zinicializuje a vrtule se zastavi, ale zase se vybiji baterka. Zapnul a vypnul jsem ji asi 10x a porad to same, kdyz ji dam na nabijecku tak se taky toci. Nevi nekdo co s tim? Nebo vyhodit a koupit jinou?

Máš skřípnutý kablík od toho motoru nejspíš k plošňáku. Druhá možnost je proražená izolace akumulátoru. Rozeber, omotej akumulátor jednou vrstvou izolepy, zkontroluj kablíky k tomu točícímu se motoru.
vencaxxx

#332 Příspěvek od vencaxxx »

Kabliky jsem kontroloval a akumulator se zdal byt taky v pohode. No jeste to jednou prohlidnu.
Drondys

#333 Příspěvek od Drondys »

Může to být i poškozená řídicí jednotka. Doporučuji zkontrolovat jestli není něco zjevně přerušeno nebo naopak zkratnuto na plošňáků v modelu. Případně jestli tam nebude patrná nějaká zuhelnatělá část na některé součástce, která by naznačovala její poškození. Řídící jednotka se sice dá koupit samostatně jako náhradní díl, ale vzhledem k tomu, že její cena tvoří skoro dvě třetiny ceny nového kusu CX-10 tak bude vhodnější raději koupit nový kus CX-10 a tento vrak si ponechat na náhradní díly.
vladinek

#334 Příspěvek od vladinek »

Rozebrat, překontrolovat kde co uhnilo, případně propájet všechny spoje.
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
vencaxxx

#335 Příspěvek od vencaxxx »

Tak jsem to zkontroloval jeste jednou a vypada to ze tece baterka, ted uz se vrtule samovolne netoci ale koptera se zblaznila a dela si co chce.
Drondys

#336 Příspěvek od Drondys »

vencaxxx píše:Tak jsem to zkontroloval jeste jednou a vypada to ze tece baterka, ted uz se vrtule samovolne netoci ale koptera se zblaznila a dela si co chce.

Neprve vyměň v modelu lipolku za novou a pak doporučuji vyzkoušet kalibraci akcelerometru i několikrát opakovaně dle popisu v úvodním příspěvku tohoto tématu viz tento odkaz.
vencaxxx

#337 Příspěvek od vencaxxx »

Zkousel jsem parkrat, ale nekdy se to zasekne a porad to blika, no necham to chvili byt a pak to zkusim znova. Prijde mi ze kdy to zapnu tak chvili ok ale kdyz chci pridat plyn a vtlitnout tak se vrtule netoci najednou ale tak nejak po svem.
Drondys

#338 Příspěvek od Drondys »

vencaxxx píše:Zkousel jsem parkrat, ale nekdy se to zasekne a porad to blika...

V tom případě se kalibrace nedokončila. V takovém případě vypnout a za chvíli znovu zapnout a znovu kalibraci a tak dokola dokud se nezadaří dle popisu. Pokud model driftuje jedním směrem tak při kalibraci případně zvyšovat podložení modelu na straně kam driftuje jak je uvedeno v popisu.

vencaxxx píše:Prijde mi ze kdy to zapnu tak chvili ok ale kdyz chci pridat plyn a vtlitnout tak se vrtule netoci najednou ale tak nejak po svem.

Ideální je pokud možno vždy začínat na vodorovné ploše viz v úvodním příspěvku popis "Startovací sekvence". Pokud se i přesto bude model neustále rozjíždět pak je v něm něco uvolněno případně nějaký vakl, vlasově naprasklý spoj apod. a důsledky se projevují nepravidelně. Pokud budou problémy neustále přetrvávat pak je asi zbytečné se s tím kusem dál trápit a holt jej ponechat na náhradní díly a pořídit případně kus nový.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od shrubber »

Dostal jsem ji jako dárek s ovladačem v modu 1, ale normálně létám dvojku. Nemáte prosím prosím někdo přebytečný ovladač v modu 2?
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
dt

#340 Příspěvek od dt »

shrubber píše:Dostal jsem ji jako dárek s ovladačem v modu 1, ale normálně létám dvojku. Nemáte prosím prosím někdo přebytečný ovladač v modu 2?

Bacha na to, že ne každý ovladač funguje s každým CX-10. Musí to být ovladač od modelu stejné verze desky (podle barvy). Já mám CX-10 se zelenou deskou a ten nejde ovládat ovladačem od modelu s červenou deskou (a ani obráceně). Vyzkoušeno.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od shrubber »

Díky za varování, mám pro změnu modrou desku. Hm..
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Jirka-cz

#342 Příspěvek od Jirka-cz »

Dobrý den,
prosím o radu. Zlomil jsem vrtulku a chci ji vyměnit,ale nejde mi sundat. Je na to nějaký fígl,nebo se jen bojím zabrat? Už se mi podařilo ulomit (takový ten klips na spodní polovině) co se zacvakne k horní polovině a vůbec nevím,zda to bude lítat. Bude to lítat? Děkuji
automet

#343 Příspěvek od automet »

Vrtulu chyt pevne do nechtov a stiahni z osky, je iba nasunuta.
Ten ulomeny klips nevadi, ak sa ti to rameno neroztvara.
Vrtule ale mam dojem ze su 2 druhy, takze sa detailne pozri, aby si tam naspat natlacil tu spravnu.
Jirka-cz

#344 Příspěvek od Jirka-cz »

Děkuji,jdu na to.
malé zvíře

#345 Příspěvek od malé zvíře »

Čau lidi, nevíte jestli stále přetrvávají problémy s nepasujícími náhradními akumulátory? Viz diskuze pár stránek nazpět.
Asi už mi taky chcípla baterka - když přidám plyn tak prcek zdechne a tváří se že je baterie vybitá - tak chci koupit novou, ale obávám se co dostanu.

T.
Last one alive, lock the door!
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“