Chytání zloděje?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Chytání zloděje?

#16 Příspěvek od Drondys »

Jako nejlevnější a zároveň i nejméně konfliktní řešení bych jak už jsem zmínil na tu kóji prostě přidělal informační ceduli s textem "Prostor je sledován kamerovým systémem" i bez toho, že by to byla pravda tj. prostě jen nějaká atrapa apod. a pak není třeba nic registrovat. K odhalení zloděje to sice nepomůže, ale je-li zloděj z téhož domu pak to nejspíš vzdá. Nějaké další opatření bych činil až teprve pokud bude ten zloděj tak drzý, že z té kóje zase něco ukradne i bez ohledu na toto opatření.
automet

#17 Příspěvek od automet »

Ak ti už bezpečnostný systém oznámi že inkriminovaná osoba je vo vnútri, nezabudni si so sebou zobrať pomocníka, nikdy nevieš, na koho natrafíš.
Obrázek
:lol:
mior
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mior »

Drondys píše:Jsou lidi co za to vyfasovali i pokutu jako v případě viz článek Natočil vandaly, dostal pokutu.. Jak se nakonec ukázalo ne proto, že by to nemohl činit, ale proto, že nepostupoval podle zákona.

Mám za to, že asi mesiac dozadu Európsky súd rozhodol, že za účelom ochrany majetku a zdravia je možné snímať aj verejný priestor (mimo spŕch a toaliet a iných intímnych miest) a udelil povinnosť úradom na ochranu osobných údajov upraviť legislatívu v tomto duchu. Nemôžem to teraz presne nájsť, lebo mám pomalý internet, ale niečo v tomto duchu to vyšlo...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Bozha

#19 Příspěvek od Bozha »

Ceduli s dovolením zaparkuju. Chci tu pijavici identifikovat, už mi pije krev dost dlouho.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Dejfak »

Dal bych nějaký zvonek, pak lyžařskou kuklu a teleskop.
Doběhnout tam, nic neříkat, vyprášit mu kožich a odejít.
A vůbec se k ničemu nehlásit.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mikymik »

A nebo preventivně v baráku zmlátit všechny.
Nacelnik

#22 Příspěvek od Nacelnik »

Už jenom ten šok!

Lehce si plížím tmavou chodbou k vytoužené kóji. Říkajíc si, že denska to určitě bude stát za to.
Lehce překonám barieru zámků a dveří - v potemnělé kóji si prohlížím, co by mi udělalo radost.
Najednou slyším lehký dusot který se poměrně rychle stupňuje. NAjednou se rozrazí dveře!
ŠOK! Lyžař ve sklepě mává jakousi hůlkou! JAU! TO NENÍ HŮLKA, ALE TELESKOPICKÝ OBUŠEK! JAU! a sunu se za pomalého ztrácení vědomí k zemi...

....INTRO.....

POmalu se brobouzím. Docela to bolí. Bylo to sen či ne? Otevírám oči a ležím v zamčený ve vlastní sklepní kóji....

:lol: :lol: 8O
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

mior píše:Mám za to, že asi mesiac dozadu Európsky súd rozhodol, že za účelom ochrany majetku a zdravia je možné snímať aj verejný priestor (mimo spŕch a toaliet a iných intímnych miest) a udelil povinnosť úradom na ochranu osobných údajov upraviť legislatívu v tomto duchu. Nemôžem to teraz presne nájsť, lebo mám pomalý internet, ale niečo v tomto duchu to vyšlo...

Nejvyšší správní soud v ČR letos v únoru rozhodl viz tento odkaz a viz citace.

Nejvyšší správní soud nyní po sedmi letech od uložené pokuty dospěl k závěru, že František Ryneš provozoval svůj kamerový systém v souladu s § 5 odst. 2 písm. e) zákona o ochraně osobních údajů. Proto podle Soudu nemohl být vůbec postižen za přestupek; zpracovával totiž osobní údaje sice bez souhlasu subjektu údajů, ovšem za splnění zákonných podmínek. Naproti tomu porušil ve vztahu ke snímaným osobám povinnost informační dle zákona o ochraně osobních údajů, pročež mohl být postižen. Přesto nelze stěžovatele za jeho opomenutí postihnout, a to se zřetelem na situaci naprosté právní nejistoty vytvořené nejasným právem Evropské unie a toto právo implementujícím obsahově nejasným českým zákonem, v kombinaci s celkově nekonzistentní správní praxí žalovaného; postih stěžovatele byl proto v rozporu s čl. 7 odst. 1 Evropské úmluvy o lidských právech a základních svobodách, uzavírá čerstvé rozhodnutí Nejvyšší správní soud.

Úřad na ochranu osobních údajů k tomu vydal stanovisko viz tento odkaz z něhož je sice patrné, že se jim to moc nelíbí, ale rozhodnutí soudu musí respektovat.

Dokud se nezmění legislativa tak lze zřejmě očekávat, že v podobných případech bude úřad postupovat vůči případným neregistrovaným zpracovatelům osobních údajů shovívavěji právě v souvislosti s tímto rozhodnutím, ale obecně bych na to moc nespoléhal.
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Dal bych nějaký zvonek, pak lyžařskou kuklu a teleskop. Doběhnout tam, nic neříkat, vyprášit mu kožich a odejít. A vůbec se k ničemu nehlásit.

Pokud na to má majitel kóje fyzicky tak, že by bez problému zvládl ledaskoho tak to může risknout, ale i tak tam bude riziko toho, že může majitel při střetnutí nakonec přijít k větší tělesné úhoně než zloděj a navíc beze svědků.

Podle toho co zde zatím Bozha uvedl soudím, že sice chce identifikovat zloděje, ale rozhodně ne touto cestou.
FlyBear

#25 Příspěvek od FlyBear »

Drondys píše:...K odhalení toho kdo to byl to sice nepomůže, ale je-li zloděj z téhož domu pak to asi vzdá. :D

Pokud je ten zloděj opravdu spoluobyvatelem daného domu, tak bude vědět, že je to jen neškodná cedulka a pouze se tomu vysměje.

Jinak takové iniciativě odhalování neřádů fandím. Je to už hrůza, jak naše zákony nejen v ČR vyloženě nadržují šmejdům. A dál je to o lidech, protože i tam, kde zákon celkem funguje, jde vždy o jeho výklad atd.

Takže například použití kamerového záznamu mé vlastní sklepní kóje u soudu by z hlediska zákona nemělo být problémem - a to i tehdy, když se jedná o "veřejné" použití původně soukromého záznamu, které je "trestné". Existuje totiž ustanovení zákona o nutné obraně (života, zdraví nebo majetku) a kromě toho soud sám nebo orgány činné v trestním řízení mají přeci možnost vyžádat si ten soukromý zánam jako důkaz. Tím pádem by nešlo ze strany pořizovatele záznamu o porušení níčeho (pouze vydá svůj soukromý záznam příslušným orgánům).
c3cilka

#26 Příspěvek od c3cilka »

U fotopasti bych se bál, že ji opravdu může dotyčný ukrást taky. Jedině kdyby se ti ji podařilo dostatečně dobře schovat.

A lokalizátor:
1) GPS je blbost, protože s největší pravděpodobností je to někdo z baráku - tu věc by mohl vytáhnout pod oblohu v době, kdy už bude vše vybité.
2) Bluetooth nebude mít moc velký dosah a zvláštěpak přes zdi. Ale existují i tiché lokalizátory, které můžeš vyhledávat.

Lokalizátor, jsi-li schopný nějakého toho pájení, jsem jeden použitelný a celkem zajímavý viděl v Amatérském rádiu/Praktické elektronice(musel bych hledat, ale třeba bude někdo rychlejší). Šlo o vyhledávání auta na parkovišti na cca 100+m. Výhoda je ve frekvenci, možnosti udělat si zařízení miniaturní, lépe integrovatelné a kdyby náhodou, nechá se zvětšit i dosah. Menší nevýhoda byla délka antény, ale ta se dá vždy nějak zamontovat.
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

Nacelnik píše:Lehce si plížím tmavou chodbou k vytoužené kóji. Říkajíc si, že denska to určitě bude stát za to. Lehce překonám barieru zámků a dveří - v potemnělé kóji si prohlížím, co by mi udělalo radost. Najednou slyším lehký dusot který se poměrně rychle stupňuje. NAjednou se rozrazí dveře! ŠOK! Lyžař ve sklepě mává jakousi hůlkou! JAU! TO NENÍ HŮLKA, ALE TELESKOPICKÝ OBUŠEK! JAU! a sunu se za pomalého ztrácení vědomí k zemi...

Jen, aby ten šok nebyl naopak na straně toho lyžaře pokud by tam narazil na partu, která si třeba v součinnosti jednoho z nájemníků jenž je jejich známý, vybírá z cizích kójí co by se jim zrovna hodilo. Pak by ten popis událostí mohl vypadat třeba i takto:

"Ozval se zvonek oznamující, že zloděj zas navštívil můj sklep. Naštvanej jsem si natáhl kuklu přes hlavu a běžím tam, že mu dám co proto. Ve sklepě mě ovšem vzal někdo zezadu po hlavě asi nějakou palicí tak, že jsem na chvíli viděl hvězdičky a snad i všechny svatý. Těch zlodějů tam muselo být asi víc a někdo z nich hlídal schovaný někde za dveřma/rohem apod. a jak jsem tam vběhl tam mě hned sejmul. Když jsem se probral, hlava rozbitá a nikdo nikde..."
Nacelnik

#28 Příspěvek od Nacelnik »

Copa by to bylo za lyžaře bez helmy??
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

Nacelnik píše:Copa by to bylo za lyžaře bez helmy??

No tak by to koupil jinam a třeba i víckrát a helma by ho na celém těle stejně neochránila. Nakonec tam poběží v nějakém extra sumo obleku, ve kterém se bude sotva hýbat jen, aby byl co nejlépe chráněný a stejně mu to bude houby platný když tam narazí na nějakou partu a pár z nich budou pořádní řízkové tak ho stejně seřežou, že ho ani vlastní máma nepozná. :lol:
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

FlyBear píše:Pokud je ten zloděj opravdu spoluobyvatelem daného domu, tak bude vědět, že je to jen neškodná cedulka a pouze se tomu vysměje.

K tomu, aby snímal kamerou pouze vnitřek své vlastní uzavřené sklepní kóje, do které nemají veřejný přístup ostatní nájemníci nepotřebuje jejich souhlas. Takže to jestli je to skutečné nebo atrapa nemusí ostatní vůbec vědět. Naopak bych to jako majitel té sklepní kóje ještě navíc podpořil tím, že bych mezi nájemníky opakovaně rozhořčeně prohlašoval, že jsem se už fakt naštval a pořídil si do své sklepní kóje kameru a někam třeba na stěnu uvnitř kóje bych dal schválně nějakou menší krabičku třeba jen podobnou kameře. To, že to je jen atrapa bych si samozřejmě nechal pro sebe.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“