Chytání zloděje?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Chytání zloděje?
Ta kamera musí vidět do obličeje, jinak to ztrácí smysl.
Pokud tam chodí v noci a baterkou, nic neuvidíš.
Dal bych tam nějakou sirénu, která udělá velkej hluk na krátkou dobu .
Když bude vědět že je tam nějakej poplach, příště tam nepůjde.
Fotopast musí bliknou a v tom případe ji čmajzne taky.
Pokud ho přistihneš, dá ti pěstěj a potom vše zapře když nebudeš mít svědka.
Navíc se ti může mstít časem třeba na autě nebo jinak.
Nemusí to být nikdo z baráku. Mohl si klíč okopírovat, nebo tam má "tetičku"
Tyhle lidi jsou hajzlíci, zoufalci, kterým je vše jedno, dementi - uvažují úplně jinak než většina z nás.
Osobně vidím jediné řešení, zabezpečit dveře, aby se do nich nedostal.
Vyřeší to do budoucnosti i ostatní potencionální zlodějíčky.
Jinak tyhle lidi u sebe běžně nosej pepřáky a jiné blbosti.
On je připravenej na to že ho někdo překvapí.
Ty nebudeš nikdy - jseš v nevýhodě.
Pokud tam chodí v noci a baterkou, nic neuvidíš.
Dal bych tam nějakou sirénu, která udělá velkej hluk na krátkou dobu .
Když bude vědět že je tam nějakej poplach, příště tam nepůjde.
Fotopast musí bliknou a v tom případe ji čmajzne taky.
Pokud ho přistihneš, dá ti pěstěj a potom vše zapře když nebudeš mít svědka.
Navíc se ti může mstít časem třeba na autě nebo jinak.
Nemusí to být nikdo z baráku. Mohl si klíč okopírovat, nebo tam má "tetičku"
Tyhle lidi jsou hajzlíci, zoufalci, kterým je vše jedno, dementi - uvažují úplně jinak než většina z nás.
Osobně vidím jediné řešení, zabezpečit dveře, aby se do nich nedostal.
Vyřeší to do budoucnosti i ostatní potencionální zlodějíčky.
Jinak tyhle lidi u sebe běžně nosej pepřáky a jiné blbosti.
On je připravenej na to že ho někdo překvapí.
Ty nebudeš nikdy - jseš v nevýhodě.
- kitemonkee
Bozha píše:Máte někdo nějakou užitečnou zkušenost?
zkušenost nemám, ale jestli jsi si na 100% jistý že to je někdo z baráku, tak být tebou tak obětuju ňáký starší příjmač, starou nafouklou 3S LiPolku, zbastlím/koupím PWM relé které bude dle příjmače spínat proud z LiPolky do 12V sirény která se dá koupit v každém lepším elektru za pár kaček (co nejsilnější). celé to naházet do ňáké bytelné krabičky, nejlépe hliníkové, ale dobře provrtané ať se hukot dobře šíří, šroubky před utáhnutím všechny "promazat" sekunďákem. pak to dát do kóje někam "na oči" a čekat. s větší LiPolkou by to mohlo s minimálním odběrem vydržet pár dní. pak každý večer kontrola kóje, po odcizení počkat na 2.-3. hodinu ranní, postavit se do půlky schodiště (v případě většího baráku rozestavit rodinu) a aktivovat vysílačem. v nočním tichu bude tu sirénu slyšet i přes 3 - 4 dveře a než se dotyčný probudí a zjistí kerá bije, a co s tím dělat, tak už bude spolehlivě lokalizován.
uznávám že je to trochec úlet, ale hodně zajímavý a hlavně realizovatelný z domácích/šuplíkových zásob (u mně v rozsahu 100%)
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
dudaj píše:Ta kamera musí vidět do obličeje, jinak to ztrácí smysl. Pokud tam chodí v noci a baterkou, nic neuvidíš.
Kamery jsou dost citlivé a na tu krátkou vzdálenost v kóji tedy může klidně stačit i vlastní přisvícení, které má řada kamer pro tyto účely integrováno přímo na sobě jako třeba viz obrázek. Kamera může být i mnohem menší a ukrytá na jiném místě než přisvícení, třeba i v nějaké fošně, která bude součástí stěny kóje apod. Takže nemusí být lehké kameru jen tak odhalit.

dudaj píše:Osobně vidím jediné řešení, zabezpečit dveře, aby se do nich nedostal. Vyřeší to do budoucnosti i ostatní potencionální zlodějíčky.
Podle toho popisu to vypadá, že ke dveřím do té sklepní místnosti kde je těch 6 kójí má ten zloděj klíče a uvnitř té místnosti už mohou být jednotlivé kóje třeba jen dřevěné a i když u jsou třeba u každé kóje dřevěná dvířka na zámek či na petlici se zámkem tak nemusí být zas tak velký problém vylomit nějakou fošnu a projít třeba i přes sousední kóje. To by z té svojí kóje musel nakonec udělat skoro trezor.
Drondys píše:
Když mi tohle v noci bude svítit do obličeje, tak to určitě neodhalím
Něco bude mít na hlavě, nebo to bude někdo koho neznám, a celé je to zbytečná akce.
Můj názor je, že něco smysluplnýho natočit se rovná výhře v loterii.
dudaj píše:Když mi tohle v noci bude svítit do obličeje, tak to určitě neodhalím.Ve tmě si všimnu jedné ledky. Něco bude mít na hlavě, nebo to bude někdo koho neznám, a celé je to zbytečná akce. Můj názor je, že něco smysluplnýho natočit se rovná výhře v loterii.
Jak už jsem zmínil výše. Kamera a přisvětlení mohou být i na různých místech a reálná kamera může být třeba i důmyslně ukrytá zatímco vystavená na pohled bude jen atrapa, ale samozřejmě nic není dokonalé a jak píšeš může se stát, že ani ta kamera i když bude reálná nakonec k odhalení zloděje stejně nepomůže, ale když to chce zkusit tak ať to zkrátka zkusí. Buď bude mít štěstí a nebo ne.
Drondys píše:Úřad na ochranu osobních údajů k tomu vydal stanovisko viz tento odkaz z něhož je sice patrné, že se jim to moc nelíbí, ale rozhodnutí soudu musí respektovat.
Dokud se nezmění legislativa tak lze zřejmě očekávat, že v podobných případech bude úřad postupovat vůči případným neregistrovaným zpracovatelům osobních údajů shovívavěji právě v souvislosti s tímto rozhodnutím, ale obecně bych na to moc nespoléhal.
Oni toho lidi z ÚOOÚ hodně nakecají, ale v reálu těch soudů už prohráli více... Zmíněné postihy toho, kdo natočil zloděje, se ve výsledku týkaly výhradně právě situace, kdy byly porušeny podmínky pro provoz systému jako takové a jak ukazuje odkazovaný nález NSS, tak i pak to není tak jednoznačné a při soudním sporu je výsledek spíš opačný... Navíc v té kauze Ryneš NSS hodil dotaz i na evropský soudní dvůr, čímž je to ještě o stupeň závažnější, ten únorový rozsudek už je právě na podkladě dat z EU! To je asi důvodem toho stanoviska se "skřípáním zubů", pokud se jim nelíbil nějaký rozsudek v rámci ČR, tak celkem o nic nejde, ten poslední případ ale do značné míry představuje výklad do budoucna závazný.
Obecně se názory ÚOOÚ v momentu spáchání trestného činu dostávají do rozporu s jinými právními předpisy a pojmem veřejného (či "oprávněného") zájmu, to je na dlouhý rozbor.
Ve zde debatované situaci bych si při umístění kamery UVNITŘ kóje absolutně nedělal s ÚOOÚ starosti, z toho kauzu nemají šanci udělat. V jiných situacích by samozřejmě určitá opatrnost na místě byla, ale o tom diskuse není...
Drondys píše:
To taky není problém řešit - armovací síť 100/100 nějakou 8mm přidat k vnitřním příčkám a provařit , eventuelně doplnit
nějakým jeklem.
Našli by se i jiný řešení.
V panelácích je potřeba využít každej kousek prostoru a mít neustálý pocit, že mi tam někdo může vlézt a možná že ho natočím ??
dudaj píše:To taky není problém řešit - armovací síť 100/100 nějakou 8mm přidat k vnitřním příčkám a provařit , eventuelně doplnit nějakým jeklem. Našli by se i jiný řešení. V panelácích je potřeba využít každej kousek prostoru a mít neustálý pocit, že mi tam někdo může vlézt a možná že ho natočím ??
Jasně, že se to dá řešit, ale jak tazatel už podotkl jemu jde hlavně o to zjistit kdo to dělá. Patrně někdo z těch šesti nájemníků co v té sklepní místnosti mají své kóje. Tím, že by svoji kóji lépe zabezpečil by se o to dobrodružství při odhalování zloděje přece připravil, a to nechce.
Bozha píše:...Chci tu pijavici identifikovat, už mi pije krev dost dlouho...
- JosefSvejk
Z mnohaleté zkušenosti v oboru radím zloděje nechytat, jen si chránit majetek. Od chytání zlodějů jsou policajti
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Další zabezpečení IMHO postrádá smysl. Už teď je mechanicky moje kóje zabezpečena výrazně líp než zbylých 5 (jasně - pro zloděje signál že může něco najít). Na okraj - v jiném patře si jistý majitel nechal svoji kóji předělat doslova na ocelovou klec, a nakonec byl opět vykraden, za cenu destrukce té klece. Chlapi co mu to pak zase spravovali nadávali jako špačci.
Ad siréna: zásadní problém je v tom, že taky chodím do práce. Víkendy s dětma v čudu. K čemu mi bude, že mi pak lidi v baráku budou mrcasit že to zase houkalo. Takových auťáků je na sídlištích měsíčně několik, co po nocích houkají a houkají a houkají.
Fyzickou konfrontaci si nepřeju, jak už jsem zmínil.
Půjdu tou cestou, že sestavím dvě kamery s detekcí pohybu a umístím je co nejvíc skrytě. Šance je, že pokud zblejskne jednu, vypaří se a druhou nechá na místě. Když přijde v noci a potmě, tak prostě smůla, s tím počítám.
Ad siréna: zásadní problém je v tom, že taky chodím do práce. Víkendy s dětma v čudu. K čemu mi bude, že mi pak lidi v baráku budou mrcasit že to zase houkalo. Takových auťáků je na sídlištích měsíčně několik, co po nocích houkají a houkají a houkají.
Fyzickou konfrontaci si nepřeju, jak už jsem zmínil.
Půjdu tou cestou, že sestavím dvě kamery s detekcí pohybu a umístím je co nejvíc skrytě. Šance je, že pokud zblejskne jednu, vypaří se a druhou nechá na místě. Když přijde v noci a potmě, tak prostě smůla, s tím počítám.
JosefSvejk píše:Z mnohaleté zkušenosti v oboru radím zloděje nechytat, jen si chránit majetek. Od chytání zlodějů jsou policajti.
Ale Bozha psal, že ho nechce přímo chytat. Chce jen zjistit kdo to je a pak už to nechá na policii aneb pak ho jen tzv. za tepla napráší polišům.
Bozha píše:Páni, nechci nikoho chytat fyzicky za ruku, nebo jej trestat. To je věc PČR...
Sranda by byla pokud by tím nakonec odhalil třeba sám sebe a nebo někoho z rodiny kdo tam jako náměsíčný občas zabrousí, něco sebere a někde jinde to pak zahodí.

To by byla ta lepší varianta

Peťo , pak mi dej vědět, cos natočil .
Já už jsem na tyhle elektronický zabezpečení dávno rezignoval.
Vždy to chodí když nemusí, a jednou je potřeba a nic.
Znám to z okolí. Všichni maj poplach, a vykradli tady řadu lidí, ale poplach byl vždy k h....
Poplach slyším pravidelně od sousedů, když se holky jdou v noci vyčůrat a zapomenou na něj.
Asi deset falešnejch poplachů od ostatních. No a jednou ho zapomenou zapnout a vykradou je.
Přál bych si abys ho chytil, tak uvidíme.
Já už jsem na tyhle elektronický zabezpečení dávno rezignoval.
Vždy to chodí když nemusí, a jednou je potřeba a nic.
Znám to z okolí. Všichni maj poplach, a vykradli tady řadu lidí, ale poplach byl vždy k h....
Poplach slyším pravidelně od sousedů, když se holky jdou v noci vyčůrat a zapomenou na něj.
Asi deset falešnejch poplachů od ostatních. No a jednou ho zapomenou zapnout a vykradou je.
Přál bych si abys ho chytil, tak uvidíme.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Existuje nenápadný prášok ktorý po styku s pokožkou zafarbí zlodejovi pazúry. Farbu nie je možné niekoľko dní umyť.
Myslím, že by to bola cesta ako ho identifikovať.
Myslím, že by to bola cesta ako ho identifikovať.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...