Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
vbalko

Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a

#346 Příspěvek od vbalko »

No v popisu je oneshot. Čekám až dojdou do EU skladu
jaroslav.falcon

#347 Příspěvek od jaroslav.falcon »

onesho125 je rychlejší protokol. domnivam se ze je jenom na BLheli od verze 13něco a dovoluje timeloop na 1600
osobne jsem nepoznal rozdil mezi 200Hz a 400hz.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#348 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, nevíte jestli jde nějak za letu přepnout PID Bank? Včera jsem byl poprvé po nárazu do smrkového plotu létat a všechno to bylo hrozně tupé a nedoladěné, tak jsem to připojil ke počítači a místo banky 1 (kde to mám dobře nastavené) tam byla 2ka!
Nevíte čím by to mohlo být? :)
vbalko

#349 Příspěvek od vbalko »

Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od Ancistrus01 »

Hmm tak to jsem si do toho musel nějak brnknout! Díky za info :)
Mimochodem, jak ovlivňuje looptime letové vlastnosti? Mám zapnutý OneShot a looptime 2500, když ho snížím řekněme na 2000, bude to obratnější/svižnějši, nebo se to projeví jinak? :)
jaroslav.falcon

#351 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Muzes nastavit 1600 to zname ze za jednu vterinu bude vicekrat zmenena hodnota na esc ale jestli to poznas nevim jinak na obratnosti asi ne.

I kdyz jsi o nejkou tu generaci mladsi tak treba budes rychlejsi a poznas to :D
jaroslav.falcon

#352 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Myslim ze za
LEtu jdou prepinat banky v zalozce nastaveni navolis prislusne kanaly sloty a funkce a jedna z funkci je prepinani banek.
tomas1987

#353 Příspěvek od tomas1987 »

AHoj, potreboval bych trochu poštouchnout.
Deska flip32, cleanflight
Občas se mi nedaří odjistit a nikdy mi nejde zajistit. Vysílač mám graupner mx-12
Abych vubec rozběhnul a odjistil motory, musel jsem trimem jet až úplně nahoru u motoru, jinak jsem měl hodnoty kolem 1500.
Lze to nějak pořešit tohle? Neukazuje se mi aux, tak nevím zda to vůbec funguje.?

/uprava

Tak jsem si trochu hral, byl spatne zastrceny kabel k aux takze ten uz jede. Nastavil jsem k nemu tedy horizon baro a mag (ty posledni dva si nejsem jist ze maji byt)
a najednou je to bez problemu. POkud ale aux vypnu, copter zacne tlacit zas jen dva motory a prevratil by se.

na druhý jsem si nastavil autotune, ale to zatím nevím jak zvládnu když budu rád že to rozhejbám :-)
Přílohy
quad.jpg
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
krtek2k

#354 Příspěvek od krtek2k »

Nastav si rádio tak , aby cleanflight viděl ve všech kanálech středy 1500 a konce 1000 a 2000us.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
tomas1987

#355 Příspěvek od tomas1987 »

Spíš mi jde o to, zda k horizont mam mit zaskrtnuto i baro a mag. Nebo jen horizont?
Dnes jsem létal, teda spíš zkoušel, pořád to zlobilo, nakonec začal vypadávat jeden motor a číňan odflíknul pájení, takže to mám opraveno.
Bez horizontu se snad ani létat nedalo, kfyž ho vypnu letí to kam chce. Takže i se zapnutým horizontem baro a mag startuju.
A teď co to dělá. PO startu to stojí na místě a najednou třeba vystřelí o 3m víc. NEvím zda nemám problém s RC, když pustím reciever v PC a oukám, kanály lítaj +-30 bodů a to páčkou nehýbu. Co může dělat to vystřelení?
Pak jsem zkusil chvilku viset na zahradš a najednou copter začal zdrhat a skončilo to ulomeným držákem motoru.
Zkoušel jsem ho i zkalibrovat, položil jsem copteru na kýbl, vyvážil ramena dle vodováhy a dal kalibrovat, chová se to ale stejně. Kdyý zapnu autotune, jedna strana cuká nahoru a dolů, kolíbá se a letí pomalu nahoru - to asi není normální nebo ano?
Na pid jsem nesahal, jediné co jsem dělal je že jsem trochu upravoval plyn (min otáčky) a ty aux. Ni víc jsem nepřenastavoval.
vbalko

#356 Příspěvek od vbalko »

Máš to zapojeno přes pwm, ppm nebo sbus? To vystřelení nahoru muže dělat pokud mas zapnute baro. Udržování vysky se zapíná az v urcite vychylce plynu. Pokud má vysoky pid baro tak to muze takhle vystřelit. Ale to lítani kanálů urcite neni normalni.
tomas1987

#357 Příspěvek od tomas1987 »

Mám to přes PPM (alespoň to svítí na vysílačce) mám ještě starou MX-12 Graupner. ALe nevím jak na tom vůbec je, tenhle příjmač jsem měl ve fockewulfu z EPP a ten lítal bez problémů. Zkusím tam dát ještě 5ti kanál ze samokřídla.
Zkusil jsem to přendat a pak vrátit a stejnak když je to v klidu, hodnoty se hýbou. MOžná byl špatný kontakt, nyní se hýbe +-1 bod v recieveru.Ještě mě napadlo zda to nemůže rušit bec?
Bec je totiž uméstěný pod přijmačem a nad ním je jen cuprextit. Nevím kam jimam ho umístit. JInak pod řj a přijmačem je ještě rozvodná deska (o patro níže)

mám ten aux nastaven takhle správně nebo k tomu horizon má ještě něco být?

Dnes ještě zrušeno mag a baro a necháno na aux jen horizon a coptera drží, ale stáčí se k jedně straně (směrovkou)
Musím na ten aux mít baro, horizon a mag aby to drželo směr a výšku?

K čemu je ještě prosím angle ?
Přílohy
horizon.jpg
P6070146.jpg
OK2BUH

#358 Příspěvek od OK2BUH »

Angle je základní letový režim (stabilize). Horizon se chová pro malé výchylky jako stabilize, pro velké jako acro, takže umožňuje dělat flipy. Mag může být klidně zapnutý trvale s každým módem, pokud ti neovlivňují silové kabely kompas. Baro taky může být v každém letovém módu ale je dobré mít možnost ho vypínat když potřebuješ měnit výšku rychle.
tomas1987

#359 Příspěvek od tomas1987 »

Díky moc za radu, až zítra zpět připáím usb které mi zůstalo 2x v ruce nastavím to :-)
jaroslav.falcon

#360 Příspěvek od jaroslav.falcon »

OK2BUH píše:Angle je základní letový režim (stabilize). Horizon se chová pro malé výchylky jako stabilize, pro velké jako acro, takže umožňuje dělat flipy. Mag může být klidně zapnutý trvale s každým módem, pokud ti neovlivňují silové kabely kompas. Baro taky může být v každém letovém módu ale je dobré mít možnost ho vypínat když potřebuješ měnit výšku rychle.

na toto je parameter alt hold change fast a baro nesmíš (neměl bys) zapínat při startu , když je plyn na nule, jinak to blbne. - při nulovém plynu to drží výšku.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“