ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
eddiex

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2551 Příspěvek od eddiex »

To origo radio3DR ma pripojny kablik k APM 5zil. Tohle HK radio jen 4 zily. Je tam navic nejake "CTS". To na HK modulu vubec neni.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
skiner

#2552 Příspěvek od skiner »

Moj air module z BG ma tiez 4piny a z opacnej strany ma volne pady, na ktore by sa dala napajkovat kolikova lista alebo priamo kabel. Ak by to mal aj ten modul z ebay, tak by som nevidel problem s pripojenim.
Ale tak sa mi vidi, ze ten konektor mam rovnaky ako ty.
Přílohy
IMAG1500.jpg
air module.PNG
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2553 Příspěvek od jamesgsf »

Ano hraje je to to samé. Jak je orientovaná anténa na přijímači tak by měla být na vysílači.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
eddiex

#2554 Příspěvek od eddiex »

A jak je orientovana ta pcb antena na tom micro modulu?
eddiex

#2555 Příspěvek od eddiex »

Panove. Mam Taranis a prijimac X8R. Ted mam propojenych vsech 8 kanalu do APM. Mam to normalne PWM. Ted k veci. Potreboval bych par kanalu navic, jaksi mimo APM. Vim, ze existuje neco jako PPM. Jestli to chapu spravne, tak vsechny kanaly pripojene k APM by mohly byt pripojeny jedinym signalovym kablikem. Pak by mi tedy melo zustat asi nejmin 8 kanalu PWM, ktere bych mohl pouzit pro me "postranni" umysly. Je to tak?
Ted ale nevim, jestli potrebuji k tomu nejake dalsi zarizeni? [nejaky PPM dekoder, nebo tak neco].
Ze strany APM bych mel propojit kanal 2 a 3, a kanal 1 by mel stacit pro vsechno. Ten by mel byt pripojen na S-port v prijimaci X8R. Pochopil jsem to spravne?
skiner

#2556 Příspěvek od skiner »

APM pripojis do SBUS na X8R a na APM prepojis signalove piny 2 a 3. Ja som mal ale s PPM problem na dvoch APM pri aktivacii Failsafe. Skusal som dva rozne prijimace Frsky D4R-II a D8R-XP. Z nejakeho dovodu niektory motor pridal plyn a nasledovalo salto. Asi z 5 pokusov to spravne fungovalo len raz, tak som to radsej zapojil klasicky. Najlepsie bude si to vyskusat na stole bez vrtul.
eddiex

#2557 Příspěvek od eddiex »

Jo. Dekuji za instrukce.

Kdyz stahuji logy z APM do MP prez radiotelemetrii, tak se mi stava, ze je prenos preruseny s hlaskou - viz obrazek. Nestava se to ale vzdy. Ale dost casto. Je tootravne, protoze se to stane nekdy i po dlouhe dobe stahovani treba tretinu pred koncem.
Nevi nekdo co to znamena a jak se toho zbavit, prosim?
Přílohy
chybova hlaska.jpg
hairstile

#2558 Příspěvek od hairstile »

Zdravim asi 3 mesice se peru s touhle deskou (RCTimer ArduFlyer V2.5.2 + Rctimer NEO-M8N)

daval jsem ji na hexu Tarot T810 + FOXY Multi 40A Opto + Dualsky XM5010MR-9 (prijimac AR8000 + telemetrie TM1000 + vysilac DX 9)

desku jsem nechal v zakladnim nastaveni a pri prvnim testovacim letu na stabilize mod najednou rychle vyletela a asi z 20 metru spadla na zada (plyn jsem jenom trochu polechtal a neslo ubrat jedine uplne na nulu)

hexu jsem opravil a 2 dny ted resim plyn... momentalne to mam v defaultim nastaveni pouze jsem stahnul THR_MIN na 90
ted kdyz hexu zkousim bez vrtuli tak hned po zapnuti jde plyn celkem plyne od malejch otacek ale kdyz motory zastavim a znova odarmuju tak po pridani plynu ma najednou velky otacky ale zajimavy je ze to je pokazdy jiny... proste rozjezd motoru se chova jak chce nekdy to jde celkem v klidu a nekdy nasadi hned velky otacky... uz nevim co nastavit aby ten rozjezd byl stabilni...
do vzduchu s tim takhle nepujdu kdyz nevim jaky otacky si nasadi...
(kdyz dam regly ciste na prijmac tak to jde krasne plynule)
(uz tam mam asi treti verzi firmware ale u vsech je to stejny)

nemate s tim nekdo zkusenost?
pixel1

#2559 Příspěvek od pixel1 »

Mas nakalibrovany radio v MP?
A kalibraci regulatoru?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2560 Příspěvek od jamesgsf »

Pokud nebude nakalibrovany rádio nepustí to do arm, vidím to na kalibraci regulátoru dělá se trochu jinak nutno přečíst v manuálu a nebo jestli nemáš zapnutý nějaký jiný režim než stabilize.

Pak otázka jak si fw regulátoru dokáže poradit s těma 28 póly na motorech vím že Simonk s tím měl nějaké problémy se synchro.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
hairstile

#2561 Příspěvek od hairstile »

Reglama to nebude protoze kdyz tam byla Naza V2 tak litala v pohode...

jinak nastaveni, kalibraci desky a vysilacky jsem delal v MP pres ten wizard a regly jsem kalibroval taky

kdyz dam v MP test motoru tak bezej krasne pomalu asi od 9% plynu ale kdyz chci jako letet tak po pridani plynu tam je najednou skokove tak 40-50% plynu ale pokazdy jinak nekdy to zacne zhruba na 15% a kdyz to necham na tech malejch otackach tak si zacne sama pridavat (jinej mod nez stabilize tam nedavam)

zkouseli jsme ji drzet i nad hlavou a vypadalo to celkem dobre takze ze by asi i letela ale bojim se tech startu aby zase sama nevyletela
OK2BUH

#2562 Příspěvek od OK2BUH »

Že by vibrace?
hairstile

#2563 Příspěvek od hairstile »

vibrace tam zadny nejsou dela to kdyz stoji vklidu na zemi a bez vrtuli... proste chci jako odstartovat ale po odarmovani a posunuti plynu asi na 15% ma skoro pokazdy jiny otacky...

Kdyz odarmuju motory tak by se otacky meli zvedat podle toho kolik pridam plynu ne? a ne ze si na minimum plynu nahodi otacky jaky chce obcas jsou tak velky ze bejt tam vrtule tak by urcite vyletela
Naposledy upravil(a) hairstile dne sob 06.06.2015 12:00, celkem upraveno 1 x.
hairstile

#2564 Příspěvek od hairstile »

vibrace tam zadny nejsou dela to kdyz stoji vklidu na zemi a bez vrtuli... proste chci jako odstartovat ale po odarmovani a posunuti plynu asi na 15% ma skoro pokazdy jiny otacky...

Kdyz odarmuju motory tak by se otacky meli zvedat podle toho kolik pridam plynu ne? a ne ze si na minimum plynu nahodi otacky jaky chce obcas jsou tak velky ze bejt tam vrtule tak by urcite vyletela
Naposledy upravil(a) hairstile dne sob 06.06.2015 12:02, celkem upraveno 1 x.
hairstile

#2565 Příspěvek od hairstile »

Sory za opakovani pisu to z telefonu a neslo mi to odeslat...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“