ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
To origo radio3DR ma pripojny kablik k APM 5zil. Tohle HK radio jen 4 zily. Je tam navic nejake "CTS". To na HK modulu vubec neni.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Moj air module z BG ma tiez 4piny a z opacnej strany ma volne pady, na ktore by sa dala napajkovat kolikova lista alebo priamo kabel. Ak by to mal aj ten modul z ebay, tak by som nevidel problem s pripojenim.
Ale tak sa mi vidi, ze ten konektor mam rovnaky ako ty.
Ale tak sa mi vidi, ze ten konektor mam rovnaky ako ty.
Ano hraje je to to samé. Jak je orientovaná anténa na přijímači tak by měla být na vysílači.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
A jak je orientovana ta pcb antena na tom micro modulu?
Panove. Mam Taranis a prijimac X8R. Ted mam propojenych vsech 8 kanalu do APM. Mam to normalne PWM. Ted k veci. Potreboval bych par kanalu navic, jaksi mimo APM. Vim, ze existuje neco jako PPM. Jestli to chapu spravne, tak vsechny kanaly pripojene k APM by mohly byt pripojeny jedinym signalovym kablikem. Pak by mi tedy melo zustat asi nejmin 8 kanalu PWM, ktere bych mohl pouzit pro me "postranni" umysly. Je to tak?
Ted ale nevim, jestli potrebuji k tomu nejake dalsi zarizeni? [nejaky PPM dekoder, nebo tak neco].
Ze strany APM bych mel propojit kanal 2 a 3, a kanal 1 by mel stacit pro vsechno. Ten by mel byt pripojen na S-port v prijimaci X8R. Pochopil jsem to spravne?
Ted ale nevim, jestli potrebuji k tomu nejake dalsi zarizeni? [nejaky PPM dekoder, nebo tak neco].
Ze strany APM bych mel propojit kanal 2 a 3, a kanal 1 by mel stacit pro vsechno. Ten by mel byt pripojen na S-port v prijimaci X8R. Pochopil jsem to spravne?
APM pripojis do SBUS na X8R a na APM prepojis signalove piny 2 a 3. Ja som mal ale s PPM problem na dvoch APM pri aktivacii Failsafe. Skusal som dva rozne prijimace Frsky D4R-II a D8R-XP. Z nejakeho dovodu niektory motor pridal plyn a nasledovalo salto. Asi z 5 pokusov to spravne fungovalo len raz, tak som to radsej zapojil klasicky. Najlepsie bude si to vyskusat na stole bez vrtul.
Jo. Dekuji za instrukce.
Kdyz stahuji logy z APM do MP prez radiotelemetrii, tak se mi stava, ze je prenos preruseny s hlaskou - viz obrazek. Nestava se to ale vzdy. Ale dost casto. Je tootravne, protoze se to stane nekdy i po dlouhe dobe stahovani treba tretinu pred koncem.
Nevi nekdo co to znamena a jak se toho zbavit, prosim?
Kdyz stahuji logy z APM do MP prez radiotelemetrii, tak se mi stava, ze je prenos preruseny s hlaskou - viz obrazek. Nestava se to ale vzdy. Ale dost casto. Je tootravne, protoze se to stane nekdy i po dlouhe dobe stahovani treba tretinu pred koncem.
Nevi nekdo co to znamena a jak se toho zbavit, prosim?
Zdravim asi 3 mesice se peru s touhle deskou (RCTimer ArduFlyer V2.5.2 + Rctimer NEO-M8N)
daval jsem ji na hexu Tarot T810 + FOXY Multi 40A Opto + Dualsky XM5010MR-9 (prijimac AR8000 + telemetrie TM1000 + vysilac DX 9)
desku jsem nechal v zakladnim nastaveni a pri prvnim testovacim letu na stabilize mod najednou rychle vyletela a asi z 20 metru spadla na zada (plyn jsem jenom trochu polechtal a neslo ubrat jedine uplne na nulu)
hexu jsem opravil a 2 dny ted resim plyn... momentalne to mam v defaultim nastaveni pouze jsem stahnul THR_MIN na 90
ted kdyz hexu zkousim bez vrtuli tak hned po zapnuti jde plyn celkem plyne od malejch otacek ale kdyz motory zastavim a znova odarmuju tak po pridani plynu ma najednou velky otacky ale zajimavy je ze to je pokazdy jiny... proste rozjezd motoru se chova jak chce nekdy to jde celkem v klidu a nekdy nasadi hned velky otacky... uz nevim co nastavit aby ten rozjezd byl stabilni...
do vzduchu s tim takhle nepujdu kdyz nevim jaky otacky si nasadi...
(kdyz dam regly ciste na prijmac tak to jde krasne plynule)
(uz tam mam asi treti verzi firmware ale u vsech je to stejny)
nemate s tim nekdo zkusenost?
daval jsem ji na hexu Tarot T810 + FOXY Multi 40A Opto + Dualsky XM5010MR-9 (prijimac AR8000 + telemetrie TM1000 + vysilac DX 9)
desku jsem nechal v zakladnim nastaveni a pri prvnim testovacim letu na stabilize mod najednou rychle vyletela a asi z 20 metru spadla na zada (plyn jsem jenom trochu polechtal a neslo ubrat jedine uplne na nulu)
hexu jsem opravil a 2 dny ted resim plyn... momentalne to mam v defaultim nastaveni pouze jsem stahnul THR_MIN na 90
ted kdyz hexu zkousim bez vrtuli tak hned po zapnuti jde plyn celkem plyne od malejch otacek ale kdyz motory zastavim a znova odarmuju tak po pridani plynu ma najednou velky otacky ale zajimavy je ze to je pokazdy jiny... proste rozjezd motoru se chova jak chce nekdy to jde celkem v klidu a nekdy nasadi hned velky otacky... uz nevim co nastavit aby ten rozjezd byl stabilni...
do vzduchu s tim takhle nepujdu kdyz nevim jaky otacky si nasadi...
(kdyz dam regly ciste na prijmac tak to jde krasne plynule)
(uz tam mam asi treti verzi firmware ale u vsech je to stejny)
nemate s tim nekdo zkusenost?
Mas nakalibrovany radio v MP?
A kalibraci regulatoru?
A kalibraci regulatoru?
Pokud nebude nakalibrovany rádio nepustí to do arm, vidím to na kalibraci regulátoru dělá se trochu jinak nutno přečíst v manuálu a nebo jestli nemáš zapnutý nějaký jiný režim než stabilize.
Pak otázka jak si fw regulátoru dokáže poradit s těma 28 póly na motorech vím že Simonk s tím měl nějaké problémy se synchro.
Pak otázka jak si fw regulátoru dokáže poradit s těma 28 póly na motorech vím že Simonk s tím měl nějaké problémy se synchro.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Reglama to nebude protoze kdyz tam byla Naza V2 tak litala v pohode...
jinak nastaveni, kalibraci desky a vysilacky jsem delal v MP pres ten wizard a regly jsem kalibroval taky
kdyz dam v MP test motoru tak bezej krasne pomalu asi od 9% plynu ale kdyz chci jako letet tak po pridani plynu tam je najednou skokove tak 40-50% plynu ale pokazdy jinak nekdy to zacne zhruba na 15% a kdyz to necham na tech malejch otackach tak si zacne sama pridavat (jinej mod nez stabilize tam nedavam)
zkouseli jsme ji drzet i nad hlavou a vypadalo to celkem dobre takze ze by asi i letela ale bojim se tech startu aby zase sama nevyletela
jinak nastaveni, kalibraci desky a vysilacky jsem delal v MP pres ten wizard a regly jsem kalibroval taky
kdyz dam v MP test motoru tak bezej krasne pomalu asi od 9% plynu ale kdyz chci jako letet tak po pridani plynu tam je najednou skokove tak 40-50% plynu ale pokazdy jinak nekdy to zacne zhruba na 15% a kdyz to necham na tech malejch otackach tak si zacne sama pridavat (jinej mod nez stabilize tam nedavam)
zkouseli jsme ji drzet i nad hlavou a vypadalo to celkem dobre takze ze by asi i letela ale bojim se tech startu aby zase sama nevyletela
Že by vibrace?
vibrace tam zadny nejsou dela to kdyz stoji vklidu na zemi a bez vrtuli... proste chci jako odstartovat ale po odarmovani a posunuti plynu asi na 15% ma skoro pokazdy jiny otacky...
Kdyz odarmuju motory tak by se otacky meli zvedat podle toho kolik pridam plynu ne? a ne ze si na minimum plynu nahodi otacky jaky chce obcas jsou tak velky ze bejt tam vrtule tak by urcite vyletela
Kdyz odarmuju motory tak by se otacky meli zvedat podle toho kolik pridam plynu ne? a ne ze si na minimum plynu nahodi otacky jaky chce obcas jsou tak velky ze bejt tam vrtule tak by urcite vyletela
Naposledy upravil(a) hairstile dne sob 06.06.2015 12:00, celkem upraveno 1 x.
vibrace tam zadny nejsou dela to kdyz stoji vklidu na zemi a bez vrtuli... proste chci jako odstartovat ale po odarmovani a posunuti plynu asi na 15% ma skoro pokazdy jiny otacky...
Naposledy upravil(a) hairstile dne sob 06.06.2015 12:02, celkem upraveno 1 x.
Sory za opakovani pisu to z telefonu a neslo mi to odeslat...