Amper píše:Zkusil bych si ty Stabilize P/R dat na tahovej potak od 10 do treba 3 a uvidis. Proste to rychle zkusis ve vzduchu.
Dalsi moznost je zkusit rucni vyladeni podle navodu od Dave, dava jine vysledky nez autotune

To je nápad dík!
Amper píše:Zkusil bych si ty Stabilize P/R dat na tahovej potak od 10 do treba 3 a uvidis. Proste to rychle zkusis ve vzduchu.
Dalsi moznost je zkusit rucni vyladeni podle navodu od Dave, dava jine vysledky nez autotune

OK2BUH píše:Dobře, takže když to shrneme tak varování pro ostatní. Po připojení baterky se už nesmí s Pixhawkem hýbat. Nesmí se startovat z ruky ani z dopravních prostředků. To je sice nevýhoda proti ostatním systémům ale berme to jako vlastnost.
OK2BUH píše:...Baterka se musí připojit v klidu a nechat proběhnout inicializaci čidel (to jsem udělal). Jenomže je tam jeden problém: pokud uběhne do startu delší čas tak milý Pixhawk začne inicializovat znova při armování a to byl ten průser. Takže to chce připojit baterku na zemi, počkat na satelity, zvednout do ruky a hned letět, nikam s tím už nechodit. To prakticky vylučuje použití v dopravních prostředcích. Vývojáři o tom vědí a řeší to.
OK2BUH píše:No jo, ale armovat na zemi a potom to brát do ruky je nebezpečné. To je jako zvedat ze země granát s vytaženou pojistkou. Drbneš do plynu a neštěstí je hned. Já mám navíc péro na páce plynu, které drží střed. To jsem okopíroval od Phantomistů a je to výborná věc.
PetrP2B píše:A není to tak, že je na zemi potřeba provést armování tlačítkem, kdy se kalibrují senzory a následná druhá část armování páčkou plynu už v podstatě jen povolí roztočení vrtulí a nic se nekalibruje? Přišlo by mi to takhle logické.
OK2BUH píše:No jo, ale armovat na zemi a potom to brát do ruky je nebezpečné. To je jako zvedat ze země granát s vytaženou pojistkou. Drbneš do plynu a neštěstí je hned. Já mám navíc péro na páce plynu, které drží střed. To jsem okopíroval od Phantomistů a je to výborná věc.
OK2BUH píše: Jestli jsem to dobře pochopil tak by to mělo dělat reinicializaci po určité době (nevím jak dlouhé) ale jen při prvním armování, při dalších už ne.....
sapavlisna píše:Takze teoreticky ti staci odarmovat na zemi, zaarmovat, vzit do ruky, odarmovat a letis. Tedy dle vlastnich slov. Pixhawk nemam, jen APM a to kratce, takze zkusenosti nemam. Jen si tohle vlakno ze zvedavosti procitam