Zahřívání ESC (bez odběru proudu)
Re: Zahřívání ESC (bez odběru proudu)
Zisti se tim ze jeho bec funguje alespon do te miry ze z nej leze alespon nejake napeti.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Odpojit teplej mel byt nasledujici krok. Z prace ale nemuzu reagovat kdy se mi zachce tak reagovali jini kterym to situace dovolila.
jyrry.webnode.cz
Datel píše:Odpoj ty LED a mělo by to přestat hřát. Když ne, tak je chyba v BECu.
D.
A přestalo... Tak budu muset dát světla na zvláštní baterku, chtěl jsem ušetřit nějaké gramy... Všem díky.
Možno nemusí byť samostatná baterka, ale samostatný BEC, taký ten z hobbykingu za pár usd a pár gramov..
Alebo radšej ten bec pred led vôbec nemať, je tam zbytočný - k led patrí aj tak spínaný obvod-stabilizátor prúdu pre led, a zaradiť dva spínané stabilizátory za seba sa mi zdá dosť nevhodné.
Hlavne ma prekvapuje ten výkon. Ak poletíš za tmy či šera a zasvieti Ti to do očí, budeš mať problém uvidieť vysielačku, natož model..
..aspoň si myslím že to je priveľa, čo som ja skúšal tak letel som už v noci, ale teda s plošníkom, no ale na ledky len priamo napájané CR2032 gombíkovými bateročkami (z dealextreme 100ks za pár korun, zasunúť medzi vývody každej led samostatne..).
A aj za dňa, obedné slnko nepresvietiš asi ničím, a v podvečer som sa vedel zorientovať či model letí ku mne alebo odomňa, aj podľa jednej malej bielej 5mm ledky (síce vysokosvietivej ale tiež napájanej gombíkom CR2032), to keď už som to nerozoznal kvoli vzdialenosti vyše 400m ..
Alebo radšej ten bec pred led vôbec nemať, je tam zbytočný - k led patrí aj tak spínaný obvod-stabilizátor prúdu pre led, a zaradiť dva spínané stabilizátory za seba sa mi zdá dosť nevhodné.
Hlavne ma prekvapuje ten výkon. Ak poletíš za tmy či šera a zasvieti Ti to do očí, budeš mať problém uvidieť vysielačku, natož model..
..aspoň si myslím že to je priveľa, čo som ja skúšal tak letel som už v noci, ale teda s plošníkom, no ale na ledky len priamo napájané CR2032 gombíkovými bateročkami (z dealextreme 100ks za pár korun, zasunúť medzi vývody každej led samostatne..).
A aj za dňa, obedné slnko nepresvietiš asi ničím, a v podvečer som sa vedel zorientovať či model letí ku mne alebo odomňa, aj podľa jednej malej bielej 5mm ledky (síce vysokosvietivej ale tiež napájanej gombíkom CR2032), to keď už som to nerozoznal kvoli vzdialenosti vyše 400m ..
Ja hodil 4 led do serie a pridal k tomu vhodny rezistor.. mam 1W led a dal jsem at sviti tak na 25% a jde to videt i proti slunci jak dostatecne sviti..
Já mám raději světla víc, třeba se to hodí při přistávání za absolutní tmy, LEDky mám natočené pod cca 45 stupni, takže svítí celkem i pod copteru. Na větší copteře mám pak dvě tyto http://www.cree.com/led-components-and- ... /xlamp-xml a přijde mi to akorát (viz fotka v albu).
Amper píše:Vsiml si nekdo ze na tom reglu je UBEC tj. spinany bec ? ...
Kde to píšou? Nic nevidím...
Spínanému by 2A neměly vůbec vadit, lineáru už 1A dá pěkně zahulit...
A jooo, v červeným názvu... Buď lžou (pravděpodobné) nebo pokud je fakt spínaný tak je něco špatně (pravděpodobné) když hřeje pod 2A...
jyrry.webnode.cz
- JosefSvejk
Jenže s dvěma 3W ledkami se dostaneš přes 2A docela snadno. Já jsem vyřešil poziční světla, která jsou napájená z BEC, PWM regulací a funguje to obstojně.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry píše:"Amper"]Vsiml si nekdo ze na tom reglu je UBEC tj. spinany bec ? ...
Kde to píšou? Nic nevidím...
Spínanému by 2A neměly vůbec vadit, lineáru už 1A dá pěkně zahulit...
A jooo, v červeným názvu... Buď lžou (pravděpodobné) nebo pokud je fakt spínaný tak je něco špatně (pravděpodobné) když hřeje pod 2A...
Lineárnym BEC často stačí 300mA TRVALÝ odber aby sa prehriali a vypli, ak tam je taký odber a nevyplo sa, určite to musí byť spínané.
Ale účinnosť toho spínaného BEC je otázna... v normálnom modeli pri normálnom použití je priemerný prúd smiešny (viď spotrebovaná kapacita z príjmačoviek), takže ničomu nevadí ak tam nejaká strata je..
Ostatne, zrátať si stratu pri 2A už len na obyčajnej diode aj keby to bol vyhladený prúd (a akože a to v spínanom režime ani zďaleka nie je takže okrem diody sa na všetkom ostatnom odpore prejaví druhá mocnina prúdu..), by malo stačiť. Tam sa to nemá kde chladiť, a hlavne nie bez rozdielu teploty ktorý človek vníma ako "hreje to".
Nechci zakládat nové vlákno o zahřívání ESC,tak dám své poznatky s testování motoru a ESC.
Pro svou novou koptéru H4 680 mm , jsem koupil motory Multistar 4822-390Kv 22Pole, vrtule 15/5,5 carbon z HK.
Testoval jsem tah na zařízení z HK ,na článcích 4-6S, a měl představu kolik to bude tahat na 50% plynu,kolik to žere atd.
Co mně ale nejvíce překvapilo,by teplota regulátoru ZTW Spider Series 30A Small OPTO Multi-Rotor ESC 2~6S
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=81206
říkal jsem si ,že mám bohatou rezervu,ale je to trochu jinak, teplota vylezla na 124 ST po 2 minutách, při odběru na šestičlánku 6A-150Wat,motor 40ST,jelo to na 50 % tah 1000gr,regulátor ležel na stole a nebyl chlazen od vrtule,já sem myslel,že ten regulátor dám do rámu,ale teď vidím ,že ho budu muset dát pod motor ,což není pěkné a ani účelné.
Pod motorem proběhla taky zkouška,a teplota ESC byla max 54 St.
Je to normální aby při odběru 150Wat a 6A to nabralo takovou teplotu???
Nemůže být nějaký problém,který netuším,jinak to šlapalo v pohodě,hřeje to stejně na 4S a 5s,pokud nechám tu spotřebu 150Wat.
Pro svou novou koptéru H4 680 mm , jsem koupil motory Multistar 4822-390Kv 22Pole, vrtule 15/5,5 carbon z HK.
Testoval jsem tah na zařízení z HK ,na článcích 4-6S, a měl představu kolik to bude tahat na 50% plynu,kolik to žere atd.
Co mně ale nejvíce překvapilo,by teplota regulátoru ZTW Spider Series 30A Small OPTO Multi-Rotor ESC 2~6S
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=81206
říkal jsem si ,že mám bohatou rezervu,ale je to trochu jinak, teplota vylezla na 124 ST po 2 minutách, při odběru na šestičlánku 6A-150Wat,motor 40ST,jelo to na 50 % tah 1000gr,regulátor ležel na stole a nebyl chlazen od vrtule,já sem myslel,že ten regulátor dám do rámu,ale teď vidím ,že ho budu muset dát pod motor ,což není pěkné a ani účelné.
Pod motorem proběhla taky zkouška,a teplota ESC byla max 54 St.
Je to normální aby při odběru 150Wat a 6A to nabralo takovou teplotu???
Nemůže být nějaký problém,který netuším,jinak to šlapalo v pohodě,hřeje to stejně na 4S a 5s,pokud nechám tu spotřebu 150Wat.
Tak jsem se dočetl, že to dělá všem co mají 22P motor a ESC se SImonk, tak budu muset koupit něco jiného,má někdo prověřený ESC na 6S 20A???
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 507&page=2
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 507&page=2
Ja som mal pri zmr250 tie regulatory z prveho prispevku v tomto vlakne (12A 2-3s lipo). Ked som zapojil 3s bateriu, prvy hned zasvietil, druhy asi po 5 minutach, dalsie dva absolutne bez reakcie ani nejdu. Neviem,c i ej chybna cela rada, ale uz by som ich nekupil.
Phoenix II, ZMR 250, Golden tiger C909