Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MiSe
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT

#631 Příspěvek od MiSe »

Motor jde na Timeru 1 stopnout tlačítkem Escape na vysílači...
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
arachna

#632 Příspěvek od arachna »

a tos to "vylaboroval" nebo je to nekde v popisu k tomu fajnymu FW ??? :roll:
Me se to podarilo zastavit i kliknutim na bezici vteriny primo v casovaci, ale jako reseni sem to nepovazoval.
Asi sem konzerva ale chtel sem to mit tak, jak to bylo pred upgradem ... :lol:

Ja to UPnul jen kvuli "celym" hlaskam a i trochu kvuli ty rychlosti nabehnuti, ale je fakt, ze sem se ani na sekundu nedival po nejakym popisu zmen ... proste bezhlave sem to tam soupl a hned sem byl nasr..., ze musim vsechno znova parovat a ten casovac uz me dorazil a nez bych nad tim laboroval delsi dobu, tak bych to asi spis downgradoval ... :lol:

Ona se mi totiz stala jeste jedna "podivnost" u DJI S800-Evo se mi po aktualizaci sam objevil Q-link1 a nez abych to nejak zjistoval, co se tomu prihodilo, tak sem ho smaznul celej ...

Je divny, ze to udelalo jen u jednoho modelu ...
Leon

#633 Příspěvek od Leon »

Zdravím vespolek. Jsem tu nový, leč ne nejmladší. Po řadě vlastních RC souprav (ještě před 10ti lety) jsem přes gr mx 16s přišel domů letos v lednu s gr mz 18. Nacpal do toho tři éra, stáhl gr studio. Potud vše OK. Nejsem milovníkem hlas. telem. AKU a sign. beru. Jinak mi stačí "ta moje doma". K věci:
Soubory *.bin ze zákl. telemetrie otevřu. Ale rád bych si stáhl, vytiskl i nastavení jednotlivých aeroplánů. Mixy, D/R a atd. Předpokládám, že majíce nastavení ér na SD kartě ve formě (hádám) soubůrku aXXXX.mdl tak to je to co hledám, leč neumím otevřít. Zde na Nechanicku tohle rádio nikdo nevede a dotazem po známých a mladších do HK jsem nepochodil. A k TRIVOXu jsem jaksi z osob. dův. odtažitý
Děkuji dopředu za příp odpověď.
OB alias Leon
Lark

#634 Příspěvek od Lark »

Jo, v těch souborech *.mld je uložené nastavení pro jednotlivé modely, ale je to kódované v bináru a jak z toho dostat jednotlivé parametry netuším. Třeba se ozve někdo, kdo to rozpitval.
arachna

#635 Příspěvek od arachna »

...nevite nahodou nekdo jestli lze pouzit s MZ-24 jinej nez Graupnerackej prijimac ??? bez upravy TX modulu ...
Lark

#636 Příspěvek od Lark »

Pokud vím, tak fungují jen přijímače od Graupnera. Měl by ale jít přidat další externí HF modul s jiným protokolem přenosu. Ale problém může být nízké napájecí napětí MZ-24. Nic víc o tom nevím.
arachna

#637 Příspěvek od arachna »

skoda, dik F.

To asi vysvetluje, proc sou Graupneracky prijimace drazsi nez vsechny ostatni ... :roll:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od jyrry »

arachna píše:... To asi vysvetluje, proc sou Graupneracky prijimace drazsi nez vsechny ostatni ... :roll:

No to bych rozhodně neřekl, pokud mluvíme o "klasických" přijímačích. Výrazně dražší jsou ty s gyrama, akcelerometrama a variama ale tam je jasné proč jsou dražší. Srovnávám s "klasickými" výrobci (Futaba, Hitec, Multiplex, Spektrum, Sanwa...).
Uznávám - F. , H. a Sp. mají "výhodu" v přijímačích - klonech od "jiných výrobců" za zlomek ceny.
jyrry.webnode.cz
TomasN

#639 Příspěvek od TomasN »

Ahoj,

nabíjite nekdo baterku (NiMH) přímo v MZ-24 (18) externí modelářskou nabíječkou? V MX-20 to takhle dělám, ale zahlédl jsem tady diskuzi, že prý má MZ už nějakou nabíječku v sobě. Ale nepovedlo se mi najít výsledek diskuze.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
ka2012

#640 Příspěvek od ka2012 »

Konečně jsem našel volbu párování přijímače GLOBAL-MODEL, kdo také nenašel tak zde

Volba global-model_mz18_mz24.6.de.pdf
(94.49 KiB) Staženo 154 x
ka2012

#641 Příspěvek od ka2012 »

Marně se snažím rozchodit pípání Varia. Na MX-12 jsem měl Smart-Box a vario mi krásně pípalo nahoru-dolu, teď na MZ-24 se ozývá jakési škrábání. Přidělal jsem Smart-Box, ten ukazuje data na displeji, ale mlčí. Umí někdo poradit.
Lark

#642 Příspěvek od Lark »

Mám sice MC-20, ale mělo by to být podobné. Máš v "Basic setins" nastavenou pro vario hlasitost, nebo přiřazený slider? Já mám pro vario i ostatní hlášení přiřazený stejný slider a hlasitost si nastavuju dle potřeby. Akorát pípání tlačítek mám na pevno.
janva9

#643 Příspěvek od janva9 »

ka2012 píše:Marně se snažím rozchodit pípání Varia. Na MX-12 jsem měl Smart-Box a vario mi krásně pípalo nahoru-dolu, teď na MZ-24 se ozývá jakési škrábání. Přidělal jsem Smart-Box, ten ukazuje data na displeji, ale mlčí. Umí někdo poradit.

Takové to praskání, škrábíní znamená nulku nebo slabé klesání. Stoupání pípá a klesání bručí. Zkus si to nasimulovat. Zavři vario do dlaní a zkus zlehýnka do dlaní fouknout a mělo by to bručet jako při klesání a když zlehka zatáhneš, tak by to mělo pípat jako při stoupání.
Ground Penetration Tester
ka2012

#644 Příspěvek od ka2012 »

Hlasitost mám nastavenou stejně jako hlášky na 3.
Ráno to zkusím jak píše janva9 (dobrej nápad) v dlaních a přidám hlasitost, co to bude dělat. Škoda, že nefunguje ten SmartBox ten pípal špičkově.
Pakoval

Mz 24 Graupner

#645 Příspěvek od Pakoval »

Dobrý den,
Mohl by mi někdo poradit jak naastavit Q.Link (letové fáze)? Děkuji.

Pavel
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“