Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT
Motor jde na Timeru 1 stopnout tlačítkem Escape na vysílači...
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
a tos to "vylaboroval" nebo je to nekde v popisu k tomu fajnymu FW ???
Me se to podarilo zastavit i kliknutim na bezici vteriny primo v casovaci, ale jako reseni sem to nepovazoval.
Asi sem konzerva ale chtel sem to mit tak, jak to bylo pred upgradem ...
Ja to UPnul jen kvuli "celym" hlaskam a i trochu kvuli ty rychlosti nabehnuti, ale je fakt, ze sem se ani na sekundu nedival po nejakym popisu zmen ... proste bezhlave sem to tam soupl a hned sem byl nasr..., ze musim vsechno znova parovat a ten casovac uz me dorazil a nez bych nad tim laboroval delsi dobu, tak bych to asi spis downgradoval ...
Ona se mi totiz stala jeste jedna "podivnost" u DJI S800-Evo se mi po aktualizaci sam objevil Q-link1 a nez abych to nejak zjistoval, co se tomu prihodilo, tak sem ho smaznul celej ...
Je divny, ze to udelalo jen u jednoho modelu ...
Me se to podarilo zastavit i kliknutim na bezici vteriny primo v casovaci, ale jako reseni sem to nepovazoval.
Asi sem konzerva ale chtel sem to mit tak, jak to bylo pred upgradem ...
Ja to UPnul jen kvuli "celym" hlaskam a i trochu kvuli ty rychlosti nabehnuti, ale je fakt, ze sem se ani na sekundu nedival po nejakym popisu zmen ... proste bezhlave sem to tam soupl a hned sem byl nasr..., ze musim vsechno znova parovat a ten casovac uz me dorazil a nez bych nad tim laboroval delsi dobu, tak bych to asi spis downgradoval ...
Ona se mi totiz stala jeste jedna "podivnost" u DJI S800-Evo se mi po aktualizaci sam objevil Q-link1 a nez abych to nejak zjistoval, co se tomu prihodilo, tak sem ho smaznul celej ...
Je divny, ze to udelalo jen u jednoho modelu ...
Zdravím vespolek. Jsem tu nový, leč ne nejmladší. Po řadě vlastních RC souprav (ještě před 10ti lety) jsem přes gr mx 16s přišel domů letos v lednu s gr mz 18. Nacpal do toho tři éra, stáhl gr studio. Potud vše OK. Nejsem milovníkem hlas. telem. AKU a sign. beru. Jinak mi stačí "ta moje doma". K věci:
Soubory *.bin ze zákl. telemetrie otevřu. Ale rád bych si stáhl, vytiskl i nastavení jednotlivých aeroplánů. Mixy, D/R a atd. Předpokládám, že majíce nastavení ér na SD kartě ve formě (hádám) soubůrku aXXXX.mdl tak to je to co hledám, leč neumím otevřít. Zde na Nechanicku tohle rádio nikdo nevede a dotazem po známých a mladších do HK jsem nepochodil. A k TRIVOXu jsem jaksi z osob. dův. odtažitý
Děkuji dopředu za příp odpověď.
OB alias Leon
Soubory *.bin ze zákl. telemetrie otevřu. Ale rád bych si stáhl, vytiskl i nastavení jednotlivých aeroplánů. Mixy, D/R a atd. Předpokládám, že majíce nastavení ér na SD kartě ve formě (hádám) soubůrku aXXXX.mdl tak to je to co hledám, leč neumím otevřít. Zde na Nechanicku tohle rádio nikdo nevede a dotazem po známých a mladších do HK jsem nepochodil. A k TRIVOXu jsem jaksi z osob. dův. odtažitý
Děkuji dopředu za příp odpověď.
OB alias Leon
Jo, v těch souborech *.mld je uložené nastavení pro jednotlivé modely, ale je to kódované v bináru a jak z toho dostat jednotlivé parametry netuším. Třeba se ozve někdo, kdo to rozpitval.
...nevite nahodou nekdo jestli lze pouzit s MZ-24 jinej nez Graupnerackej prijimac ??? bez upravy TX modulu ...
Pokud vím, tak fungují jen přijímače od Graupnera. Měl by ale jít přidat další externí HF modul s jiným protokolem přenosu. Ale problém může být nízké napájecí napětí MZ-24. Nic víc o tom nevím.
skoda, dik F.
To asi vysvetluje, proc sou Graupneracky prijimace drazsi nez vsechny ostatni ...
To asi vysvetluje, proc sou Graupneracky prijimace drazsi nez vsechny ostatni ...
arachna píše:... To asi vysvetluje, proc sou Graupneracky prijimace drazsi nez vsechny ostatni ...
No to bych rozhodně neřekl, pokud mluvíme o "klasických" přijímačích. Výrazně dražší jsou ty s gyrama, akcelerometrama a variama ale tam je jasné proč jsou dražší. Srovnávám s "klasickými" výrobci (Futaba, Hitec, Multiplex, Spektrum, Sanwa...).
Uznávám - F. , H. a Sp. mají "výhodu" v přijímačích - klonech od "jiných výrobců" za zlomek ceny.
jyrry.webnode.cz
Ahoj,
nabíjite nekdo baterku (NiMH) přímo v MZ-24 (18) externí modelářskou nabíječkou? V MX-20 to takhle dělám, ale zahlédl jsem tady diskuzi, že prý má MZ už nějakou nabíječku v sobě. Ale nepovedlo se mi najít výsledek diskuze.
nabíjite nekdo baterku (NiMH) přímo v MZ-24 (18) externí modelářskou nabíječkou? V MX-20 to takhle dělám, ale zahlédl jsem tady diskuzi, že prý má MZ už nějakou nabíječku v sobě. Ale nepovedlo se mi najít výsledek diskuze.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Konečně jsem našel volbu párování přijímače GLOBAL-MODEL, kdo také nenašel tak zde
Marně se snažím rozchodit pípání Varia. Na MX-12 jsem měl Smart-Box a vario mi krásně pípalo nahoru-dolu, teď na MZ-24 se ozývá jakési škrábání. Přidělal jsem Smart-Box, ten ukazuje data na displeji, ale mlčí. Umí někdo poradit.
Mám sice MC-20, ale mělo by to být podobné. Máš v "Basic setins" nastavenou pro vario hlasitost, nebo přiřazený slider? Já mám pro vario i ostatní hlášení přiřazený stejný slider a hlasitost si nastavuju dle potřeby. Akorát pípání tlačítek mám na pevno.
ka2012 píše:Marně se snažím rozchodit pípání Varia. Na MX-12 jsem měl Smart-Box a vario mi krásně pípalo nahoru-dolu, teď na MZ-24 se ozývá jakési škrábání. Přidělal jsem Smart-Box, ten ukazuje data na displeji, ale mlčí. Umí někdo poradit.
Takové to praskání, škrábíní znamená nulku nebo slabé klesání. Stoupání pípá a klesání bručí. Zkus si to nasimulovat. Zavři vario do dlaní a zkus zlehýnka do dlaní fouknout a mělo by to bručet jako při klesání a když zlehka zatáhneš, tak by to mělo pípat jako při stoupání.
Ground Penetration Tester
Hlasitost mám nastavenou stejně jako hlášky na 3.
Ráno to zkusím jak píše janva9 (dobrej nápad) v dlaních a přidám hlasitost, co to bude dělat. Škoda, že nefunguje ten SmartBox ten pípal špičkově.
Ráno to zkusím jak píše janva9 (dobrej nápad) v dlaních a přidám hlasitost, co to bude dělat. Škoda, že nefunguje ten SmartBox ten pípal špičkově.
Mz 24 Graupner
Dobrý den,
Mohl by mi někdo poradit jak naastavit Q.Link (letové fáze)? Děkuji.
Pavel
Mohl by mi někdo poradit jak naastavit Q.Link (letové fáze)? Děkuji.
Pavel