Proč mi cestuje dřevo v dřevníku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Maverick
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč mi cestuje dřevo v dřevníku

#16 Příspěvek od Maverick »

Aby jsme se zas nedostali k trpaslikum s batuzkama a podobne:-) musis tam dat cedulku stuj:-) ne sranda. Myslim ze to bude neco s tou vlhkosti. Rosa? Co ja vim... My mame plyn:-\
Díky za toto fórum.
Shorty

#17 Příspěvek od Shorty »

Maverick píše:Aby jsme se zas nedostali k trpaslikum s batuzkama a podobne:-) musis tam dat cedulku stuj:-) ne sranda. Myslim ze to bude neco s tou vlhkosti. Rosa? Co ja vim... My mame plyn:-\

Určitě to je změnou vlhkosti. Jen mě trochu s... , že se mrcha nevrátí zase zpět :lol: a jen odchází.
Plyn máme taky, ale není nad to si škrtnout a případně na sporáku uvařit kafe a v troubě oběd :D .
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

Shorty píše: Je to dřevěná bouda prkno- díra prkno.

a co vítr?, při poryvu to nepatrně odstrčí, časem se mezera vypní bordýlkem a při dalším větru to zase trochu popostrčí.

netuším, jak máš tu dřevěnou boudu betálnou, ale s obytným karaváčem to za větru docela výrazně cloumá, když se vítr opře o stěnu.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Celeron »

zz píše:A co takhle celou hromadu otočit čelem od stěny ke stěně? Třeba by pak držela... :-) Jinak dřevo se hýbe, ač jsem se snažil ukládat poctivě, tak se sesulo až na zem... :-( ZZ

Viděl jsem různě obrovnaný zdi chaloupky i jiný způsoby rovnání dříví ale tohle do kruhy kolem pahejlu stromu zatím ne. Chtělo by to nějaký paraple nahoru aby na dříví nepršelo. :)
Jirka
Shorty

#20 Příspěvek od Shorty »

pepin píše:
a co vítr?, při poryvu to nepatrně odstrčí, časem se mezera vypní bordýlkem a při dalším větru to zase trochu popostrčí.

netuším, jak máš tu dřevěnou boudu betálnou, ale s obytným karaváčem to za větru docela výrazně cloumá, když se vítr opře o stěnu.

Pořád vítězí vlhkost. Jsem v údolí a kolikrát zjistím, že funí, až cestou na letiště 8O
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Radimn

#21 Příspěvek od Radimn »

A není náhodou stěna k východu? Pak by to bylo rotací země :? :-) Postav to do pyramidy, ty se dodnes nenaklonily :lol:
Nacelnik

#22 Příspěvek od Nacelnik »

Radimn píše:A není náhodou stěna k východu? Pak by to bylo rotací země :? :-)

Chceš mi říct, že kdyby to měl na západ, tak mu to padá z druhé strany?? :lol: :lol:

PS? Ještě že to nemá na sever :lol: :lol:
novfra

#23 Příspěvek od novfra »

[quote="Celeron"
Viděl jsem různě obrovnaný zdi chaloupky i jiný způsoby rovnání dříví ale tohle do kruhy kolem pahejlu stromu zatím ne. Chtělo by to nějaký paraple nahoru aby na dříví nepršelo. :)
Jirka[/quote]

http://www.drevnik.cz/ něco podobného? Mám, je to na 1*
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Celeron »

Neprší na to ale kde se odebírá dříví, když je to v kleci? A taky u rovnaný hranice se toho vejde víc než sypaný. :)
Jirka
Radimn

#25 Příspěvek od Radimn »

Nacelnik píše:
Chceš mi říct, že kdyby to měl na západ, tak mu to padá z druhé strany?? :lol: :lol:

PS? Ještě že to nemá na sever :lol: :lol:

No kdyby byla na západ tak se to hrne ke zdi - díky rotaci Země :-)
novfra

#26 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:Neprší na to ale kde se odebírá dříví, když je to v kleci? A taky u rovnaný hranice se toho vejde víc než sypaný. :)
Jirka

Má to 4 dvířka. A srovnat se to dá taky. Ale jde to pomalu, problematicky, rovnal jsem to jen jednou....
Prohlédni si fotky.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jyrry »

Občas si říkám že panelákový byt a žádná chata/chalupa/zahrádka jsou okolnosti pro modeláře celkem přínosné :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Celeron »

A poděl se s náma, kde v panelákovým bytě modelaříš? Koupelna nebo kuchyň? :) Kámoš bydlí v čtyřpatrovým družstevňáku, naštěstí mají ve sklepě asi 4x4m společnou dílnu, sice jen pár stolů a sklepní kóji velikosti cca 1/3 obýváku, to nebývá moc častý, takže naštěstí má kde.
Jirka
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

Toto téma připomíná jinou vděčnou otázku: Proč se vibracemi šroub vždycky povoluje a nikdy neutahuje?
kroxigor

#30 Příspěvek od kroxigor »

Celeron píše:A poděl se s náma, kde v panelákovým bytě modelaříš? Koupelna nebo kuchyň? :) Kámoš bydlí v čtyřpatrovým družstevňáku, naštěstí mají ve sklepě asi 4x4m společnou dílnu, sice jen pár stolů a sklepní kóji velikosti cca 1/3 obýváku, to nebývá moc častý, takže naštěstí má kde.
Jirka

Co je na tom tak divnýho. Bydlím v garsonce celkově se vším-všudy 6x6m a dají se tu postavit i celkem velký éra.
Přítulka občas trochu prská, ale jde to.
http://kroxigor.rajce.idnes.cz/The_Folly/#P1080664.jpg

V tuhle chvíli tu mám 6 letuschopných modelů, na stole plotter a 3D tiskárnu.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“