Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali
Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a
Dela ti to i když nemáš zapnutý kompas?
Ano, spravilo to hnuti trimem o jeden bod, ale mam strach ze si RJ bude myslet ze ji vysilacka keca do rizeni v rezimech. ještě bych se chtěl zeptat, když mi občas na půl vteřiny vypadne signál -(zatím nevím rpoč), má řj nějaký failsafe když ho nemá RC aby třeba se stabilizovala?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
uz jsem z toho fakt magor . Odškrtnu MSP, zaškrtnu serial RX, dám save, resetne se a je zaškrtlý MSP a ne RX. Kde dělám chybu?
Vcera jsem zapnul drobce (diatone #37) s Flip32 a cleanflight a ozvalo se jenou souvisle piskani pripojeneho pipaku. blikala stridave zelena a cervena led (stredni a prava - leva modra je power on a sviti )
Po ledky zhasli (vsechny).
Odpojil jsem napajeni a vybral desku - skusmo jsem ji napajel pres usb a brala si neuveritelnych 0,9A a dve cipy na desce se hodne rychle nahrali - jeden je od pohledu regulator napeti a druhy neumim identifikovat.
Par dni predtim jsem s kopterou letel, pak ji odlozil a pak nastal ten problem. Mezitim vyselo koptera na stene a nic se s ni nedelo.
Stretli jste se s tim uz nekdo? Mimochodem kdyz se pokusim napojit na konfigurator pres usb od pocitaca, tak to nedoda dostatecny vykon a jenom uplne slaboucko sviti jedna led. Ty cipy se zahreji stejne a samozrejme se FC nepripoji. Vypada to jakoby byl nekde skrat ale mechanicky vypada deska uplne v poradku a jak vravim par dni predtim jsem s ni letal.
Po ledky zhasli (vsechny).
Odpojil jsem napajeni a vybral desku - skusmo jsem ji napajel pres usb a brala si neuveritelnych 0,9A a dve cipy na desce se hodne rychle nahrali - jeden je od pohledu regulator napeti a druhy neumim identifikovat.
Par dni predtim jsem s kopterou letel, pak ji odlozil a pak nastal ten problem. Mezitim vyselo koptera na stene a nic se s ni nedelo.
Stretli jste se s tim uz nekdo? Mimochodem kdyz se pokusim napojit na konfigurator pres usb od pocitaca, tak to nedoda dostatecny vykon a jenom uplne slaboucko sviti jedna led. Ty cipy se zahreji stejne a samozrejme se FC nepripoji. Vypada to jakoby byl nekde skrat ale mechanicky vypada deska uplne v poradku a jak vravim par dni predtim jsem s ni letal.
tomas1987 píše:uz jsem z toho fakt magor . Odškrtnu MSP, zaškrtnu serial RX, dám save, resetne se a je zaškrtlý MSP a ne RX. Kde dělám chybu?
Ta deska pozná, že tam je nějaký problém a nezapíše to. Mě to dělalo taky, Prostě na tom vstupu to nenajde tak to nezapíše. Takhle nějak jsem to pochopil já.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ahoj, nemáte někdo zkompilovaný bin soubor cleanflight 1.9.0 pro CC3D s G-Tune?
Zatím jsem kompilováním nepolíben, tak že bych si ušetřil pár hodin studia.
Díky
Zatím jsem kompilováním nepolíben, tak že bych si ušetřil pár hodin studia.
Díky
ST píše:
Ta deska pozná, že tam je nějaký problém a nezapíše to. Mě to dělalo taky, Prostě na tom vstupu to nenajde tak to nezapíše. Takhle nějak jsem to pochopil já.
Tak to by mohlo byt ono. Totiz, kdyz pripojim bluetooth modul tak mi samozrejme prestane jet cleanflight, takze jsem doufal ze to zaskrtnu, ulozim a reboot, necham na baterce, dam bluetooth a pojede to. Takze to asi ne:D
Zkousel jsem torpogramovani pres arudino podle youtube ale i kdyzto pripojim pres bluetooth, tak prose se mi to do arduina nenacte (port vim ze je com7, ale neodpovida to na prikazy. Uz jsem fakt v prd... Poradite porsim? klidne pres Teamviewer.
Nevíte když nastavím v CF OneShot, jestli je nutné ještě v CLI upravovat Looptime?
Nebo se zaškrtnutím políčka OneShot nastaví sám?
Nebo se zaškrtnutím políčka OneShot nastaví sám?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Mne se automaticky nenastavil. Furt mi to dělalo looptime 3000. Délku posledního loopu ti ukazuje konfigurátor v stavové liště
A kolik náváš na Looptime, 1300?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dnes mi prisla doska Flip32 a potreboval by som vediet, ci mozem pripojit USB a zaroven napajat z BECu.
Ano, muzes
OK, dik. Musel som este fixnut ten labilny usb konektor a vymenit kondik za odpor k pipaku. Vsetko sa zda ze uz funguje.
Este by ma zaujimalo, ktory letovy mod ako funguje, resp. to nejak porovnat s modmi na APM. Kazdy pouziva iny nazov...
Este by ma zaujimalo, ktory letovy mod ako funguje, resp. to nejak porovnat s modmi na APM. Kazdy pouziva iny nazov...
skiner píše:OK, dik. Musel som este fixnut ten labilny usb konektor a vymenit kondik za odpor k pipaku. Vsetko sa zda ze uz funguje.
Proc si menil kondenzator?
vbalko píše:Proc si menil kondenzator?
Pretoze nefungoval pipak. Cinan namiesto odporu osadil kondenzator. Trpi tym snad kazda doska Flip32. Staci si precitat recenzie na Banggoode. Odpadavajuci USB port a nefunkcny pipak
https://docs.google.com/document/d/1PLC ... r5ChYM/pub