Reklamace Pelikán

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Reklamace Pelikán

#31 Příspěvek od Dejfak »

To: Arda1
Byly to dohromady 4 Aurory9
To je na delší vyprávění.
Prostě jsem dostal všechny nové špatné kousky v Čr.
Takže ostatní měli klid.
Vzpomínám když jsem přišel do Zlatnický asi po páté.
Prodavači se schovávali :lol:
Nemít takovou hromadu přijímačů, tak jsem přešel na jiné rádio.
Ale teď mám A9x a jsem nad míru spokojen.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
AR1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AR1 »

Wirda píše:Ty tomu nějak nerozumíš.

Ne, to TY tomu nerozumíš. Všechno co jsi napsal je naprosto irelevantní. Je daný nějaký postup - ty nakoupíš na krámě, reklamuješ na krámě, máš smluvní vztah s prodejcem. Ten je definován příslušným zákoníkem. Přineseš mu reklamaci a musí ti být úplně u zadele, co s tím ten prodavač udělá. Protože je třeba v pohodě, tak ti díl vymění z jiné stavebnice a teprve ten potom pošle na reklamaci. Nebo má s dovozcem jiný smluvní vztah a ten mu řeší reklamaci opravou, nebo výměnou, nebo refundací, ale to jsou věci, které se tě netýkají.
Nevyřeší obchod reklamaci do 30 dnů? Vrací peníze. Je úplně jedno, jestli si někde s dovozcem přehazují balíčky. On má ze zboží zisk, nese riziko reklamace.
Ty jsi pro dovozce nic, nejsi ani zákazník jak by sis rád myslel. Pro něj je zákazník obchodník, potom jsem si ty zákazník obchodu. A je věci obchodníka, jak na Pelikána tlačí s reklamacemi. Pokud nijak a řešíš to ty, tak co by to obchod netěšilo? Nemají starost, mají troubu co si sám volá dodavateli a řeší to s ním. Na místě dovozce bych koncový zákazníky posílal ho řiti tak rychle, že by nestačili pokládat telefon. A ty si tu ještě stěžuješ.

Nezastávám se Pelikána. Taky je nemám rád, blbě komunikují, nic neřeší, když jsem jim napsal o díl, vše jsem musel upomínat a stejně to skončilo po několika měsících jen sliby. Ale ani Pelikán se neobejde bez obchodníků - a když na ně bude kakat, ani se vykakají na něj, tak si ten velkoobchod jen vystaví. Ale neznáme podmínky a smlouvy, jaké mají mezi sebou, proto máš reklamovat jen tam, kde jsi nakoupil a tlačit svojí zákaznickou vahou na obchod, aby reklamaci řešil a oni zase tlačí dál. Pak to funguje. Nebo ne, a potom je výsledek, že v obchod je prázdný a obchodníci mrmlou, že nejdou kšefty.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Pajas »

AR1: Tak by to mělo být. Ale pak jsou i případy, že prodejce může zákazníkovi doporučit poslat reklamovanou věc jinam, do autorizovaného servisu, ale nebrání se věc přijmout sám dle zákona. Tak je to např. i u CZC. Ale jinak je nejrozumější všechno řešit s prodejcem dle mě.
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Wirda »

Samozřejmě, že to tak je a má být. Já nepsal ,že ne. Ale jdu cestou nejmenšího odporu a když už mám a musim někam volat a řešit to, tak jdu rovnou ke zdroji. A když je nabídnuta možnost rovnou poslat do servisu, proč ji nevyužít. Jsou to sice darebáci ale mně jde přeci o drahocenný čas strávený s modelem na letišti o který jsem teď okrádán a že teď je počasí ,že by jeden lítal... Přes prodejce vzhledek tomu, že to musím posílat poštou, jsem minimálně o 5-6 dní jinde :wink: Beztak ještě jedna reklamace a nechávám si vrátit peníze a pokouknu po něčem jiným.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Papir
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Papir »

Wirda píše: Beztak ještě jedna reklamace a nechávám si vrátit peníze a pokouknu po něčem jiným.

A tu poslední reklamaci budeš řešit s kým? S Pelikánem? Proč on by ti měl vracet peníze, když jsi to u něj nekoupil? Pošle tě tam kde jsi to koupil. No a teď přijdeš k obchodníkovi a řeknuš mu, že je to další reklamace a prachy zpět a on na tebe bude koukat jak z jara a řekne ti, že u něj si prvně a projdeš si hezky kolečkem znova.
A že ti šlo o čas? Vždyť i tak jsi na to čekal dýl jak 30 dní. Kdyby jsi byl u obchodníka, tak věř tomu že by to bylo rychleší. Protože obchodníkovi šlo v tu chvíli o peníze, které by ti musel vrátit. Výmluvy na to že to nestilh Pelikán, ti můžou být ukradené. Partner je ten kdo prodal, ne kdo servisuje a 30 dní je 30 dní. Pelikánovy to bylo šumák, jemu šlo o houby, svoje prachy od obchodníka měl a tebe mohl a taky měl v klidu poslat do háje.
To že Pelikán prodává ne zrovna kvalitu víme, zbývá drobnost, nekupovat to. Co na to jiného.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
DJIvison

#36 Příspěvek od DJIvison »

8O Proč řešíte "nesmrtelnost chrousta" :?: . Pro kupujícího je obchodní partner prodávající a pokud NENÍ určen záruční servis, nebo jinak(může být klidně určen i dovozce nebo někdo jiný, ale musí to být jasně stanoveno), tak se reklamace řeší přes prodejce.
Takže, i když koupíte na opačném konci města výrobek svého souseda, je pro vás obchodní partner prodejce a ne soused, pokud není stanoveno jinak.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Wirda »

¨Pro Boha chlapi. Vy to po nečtete. Já obě reklamace vyřídil přes prodejce a obě se vrátili taky od prodejce. Ale teď, když se to vrátilo podruhý, tak jsem rovnou volal na servis, proč to jako nejde a před tím to šlo. A rovnou mi řekl, a´t to pošlu k nim. Jde to porád pod stejným číslem reklamace. Takže když dojde na třetí reklamaci, tak už mám nárok na vrácení peněz. Samozřejmě ji budu řešit s prodejcem, jako předešlé dvě. Podle protokolů to servis drží tak dlouho, že to nelze stihnout. Mám to černé na bílém, kdy byla položka přijata na servis a kdy odeslána zpět prodejci. Já to mám k prodejci 120km ,takže si musim nechávat poslat a opačně... Navíc obě reklamace jsem v půlce lhůty s prodejcem řešil a ten zas volal do servisu a tam mu bylo sděleno, že je to stále na opravě. Co víc můžu dělat. Nejsem z těch, abych volal každý den a prudil. Snesu toho dost, ale tohle mě už nas...o , tak jsem se o to podělil s váma , aby se mi ulevilo.
Já doufám ,že už nebudu muset nic řešit a jen užívat relax v luftě. Je vidět že je nás hodně a můžeme doufat, že se to zlepší, nebo kupovat jinde. Já Právě kvůli reklamaci, nechtěl brát letadlo z venku, protože jednak vyšlo na stejný peníze a řešit reklamci na druhý straně světa, nebo Evropy by byl asi větší průser.
Dám vám vědět, kdy mi to přišlo. Dnes to letělo do Pardubic.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“