Wirda píše:Ty tomu nějak nerozumíš.
Ne, to TY tomu nerozumíš. Všechno co jsi napsal je naprosto irelevantní. Je daný nějaký postup - ty nakoupíš na krámě, reklamuješ na krámě, máš smluvní vztah s prodejcem. Ten je definován příslušným zákoníkem. Přineseš mu reklamaci a musí ti být úplně u zadele, co s tím ten prodavač udělá. Protože je třeba v pohodě, tak ti díl vymění z jiné stavebnice a teprve ten potom pošle na reklamaci. Nebo má s dovozcem jiný smluvní vztah a ten mu řeší reklamaci opravou, nebo výměnou, nebo refundací, ale to jsou věci, které se tě netýkají.
Nevyřeší obchod reklamaci do 30 dnů? Vrací peníze. Je úplně jedno, jestli si někde s dovozcem přehazují balíčky. On má ze zboží zisk, nese riziko reklamace.
Ty jsi pro dovozce nic, nejsi ani zákazník jak by sis rád myslel. Pro něj je zákazník obchodník, potom jsem si ty zákazník obchodu. A je věci obchodníka, jak na Pelikána tlačí s reklamacemi. Pokud nijak a řešíš to ty, tak co by to obchod netěšilo? Nemají starost, mají troubu co si sám volá dodavateli a řeší to s ním. Na místě dovozce bych koncový zákazníky posílal ho řiti tak rychle, že by nestačili pokládat telefon. A ty si tu ještě stěžuješ.
Nezastávám se Pelikána. Taky je nemám rád, blbě komunikují, nic neřeší, když jsem jim napsal o díl, vše jsem musel upomínat a stejně to skončilo po několika měsících jen sliby. Ale ani Pelikán se neobejde bez obchodníků - a když na ně bude kakat, ani se vykakají na něj, tak si ten velkoobchod jen vystaví. Ale neznáme podmínky a smlouvy, jaké mají mezi sebou, proto máš reklamovat jen tam, kde jsi nakoupil a tlačit svojí zákaznickou vahou na obchod, aby reklamaci řešil a oni zase tlačí dál. Pak to funguje. Nebo ne, a potom je výsledek, že v obchod je prázdný a obchodníci mrmlou, že nejdou kšefty.