macil píše:Takto to vyzerá v grafoch.
něco mne napadlo, máš SZ.
macil píše:Takto to vyzerá v grafoch.
Symplex píše:Mám nyní rozdělené baterie. Pohonná 4S LiPo sledovaná 40A senzorem - ukazuje napětí správně, samozřejmě i proud ( nevím však, zda se senzor FrSky 40A nemusí nějak kalibrovat??
Symplex píše:Nevím zda ukazuje správně proud a s tím související spotřebu mA z pohonné baterie.
Symplex píše:Druhá palubní baterie je složená ze 4 článků NiMh 1,2V Na taranisu mě po zapnutí naskočí napětí v modelu. Když zahýbu s knyplama, tak se snižuje - tedy reaguje na odběry z palubní baterie. Jak nastavit hlídání palubní baterie v Taranisu? Používám X8R přijímač. Podle mého je na display Taranise zobrazována analogová hodnota A1. Nebo jak nastavit, aby na mě vysílačka neřvala, že mám kritickou hodnotu A1.
Standa Stuchlý píše:jenže, on tam má čidlo 150A a to má tlačítko kalibrace.
Lark píše:Nijak jsem to neštudoval, ale to 150A čidlo funguje jako klešťák, takže si myslím, že by se mělo vynulovat (kalibrovat) při nulovém proudu
Jestliže zjistíte že senzor špatně měří můžete provést kalibraci. Odpojte baterií od regulátoru otáček a zajistěte tak že čidlem neprochazí žádný proud. Připojte senzor k baterii nebo jej oživte přes přijímač a jiný zdroj napětí. Zmáčkněte a držte tlačítko dokud nezůstane LED svítit, tímto je kalibrace hotova.
Lark píše:a můžou na něj mít vliv okolní magnetická pole.
Lark píše:Asi by to chtělo ten snímač napřed pořádně prověřit na stole.
macil píše:Nemyslím, že môj problém má niečo spoločné s kalibráciou. Ako som spomínal vyšie, počas niektorých letov sa správa spôsobne, počas niektorých nie. Pokiaľ ide o konkrétny let, ktorý sa tu preberá, ako som písal, pristával som v panike, keď mi telemetria zahlásila, že som z 2700mAh batérie odčerpal 2900mAh. Teda k problému-závade došlo už počas letu, nie až po pristátí. Akurát po pristátí, v kľude, telemetria naďalej ukazovala odber až 25A.
Predtým, než som čidlo dal do modelu, hral som sa s ním nejakú dobu na stole a nevykazovalo žiadne neprístojnosti. Nevykazovalo ich ani pri testovaní v modeli na zemi. Začalo to, až keď sa model dostal do vzduchu, navyše počas momentálne panujúcich horúčav a vždy až v druhom lete. Len pre úplnosť, model medzi letmi parkuje v tieni.
macil píše:Proti problému s kalibráciou hovorí aj fakt, že indikovaný prúd po pristátí nebol konštatntný, ale stúpal...
Lark píše:Nijak jsem to neštudoval, ale to 150A čidlo funguje jako klešťák, takže si myslím, že by se mělo vynulovat (kalibrovat) při nulovém proudu a můžou na něj mít vliv okolní magnetická pole.