B25 Mitchell 80.7" od H9 elektro
Re: B25 Mitchell 80.7" od H9 elektro
Jak jsem se tak v těch motorech přehraboval, napadlo mně menší porovnání :-)
Zleva P-38 (1310mm), DH98 (1600mm), B25 (2050mm) a F7F (2080mm); vrtule (pro měřítko) má 12".
Zleva P-38 (1310mm), DH98 (1600mm), B25 (2050mm) a F7F (2080mm); vrtule (pro měřítko) má 12".
jyrry.webnode.cz
Další hromádka dorazila:
křidélka ... HD-5680BB
klapky ... HD-1201MG
výškovka ... HD-1207TG
směrovky ... 380MAX
příďové kolo ... HD-1201MG
křidélka ... HD-5680BB
klapky ... HD-1201MG
výškovka ... HD-1207TG
směrovky ... 380MAX
příďové kolo ... HD-1201MG
jyrry.webnode.cz
Po více než roční přestávce (pracovně-politicko-ekonomické důvody) jsem projekt konečně zase rozpohyboval...
Protože místo určené návodem pro baterky využiji jinak (jako víceúčelovou pumovnici), chci zastavět pohony opět v kompaktním stylu (jako u F7F) do gondol:
Zatím je to osazené jen na zkoušku, kaslík pro baterky přijde zasunout dovnitř do gondoly a celé to v ní budou držet šrouby na horní přepážce.
Křídlo mám zatím osazené jen servy a táhly; na tom není co fotit, snad jen poznamenám že panty jsem použil původní plastopapírové; mám je ověřené na Mosquitech tak jim budu věřit.
Protože místo určené návodem pro baterky využiji jinak (jako víceúčelovou pumovnici), chci zastavět pohony opět v kompaktním stylu (jako u F7F) do gondol:
Zatím je to osazené jen na zkoušku, kaslík pro baterky přijde zasunout dovnitř do gondoly a celé to v ní budou držet šrouby na horní přepážce.
Křídlo mám zatím osazené jen servy a táhly; na tom není co fotit, snad jen poznamenám že panty jsem použil původní plastopapírové; mám je ověřené na Mosquitech tak jim budu věřit.
jyrry.webnode.cz
Celkem mu to tam sluší:
Podařilo se mi tak dostat aku především tam kde ovlivní příznivě polohu těžiště, je to o 10cm více vepředu než bylo původní umístění. Také mi umožní využít pumovnici jako pumovnici, ne jako kaslík na baterky
Při krájení gondoly jsem ale zjistil že v ní více než dost šetřili lepidlem, přepážky se v ní kvedlají a bude to nutné vše přelepit. Doufám že křídlo je slepené festovněji
Podařilo se mi tak dostat aku především tam kde ovlivní příznivě polohu těžiště, je to o 10cm více vepředu než bylo původní umístění. Také mi umožní využít pumovnici jako pumovnici, ne jako kaslík na baterky
Při krájení gondoly jsem ale zjistil že v ní více než dost šetřili lepidlem, přepážky se v ní kvedlají a bude to nutné vše přelepit. Doufám že křídlo je slepené festovněji
jyrry.webnode.cz
No ne že by se nic nedělo, ono se děje pořád něco ale ne vždy to je o modelech 
Musel jsem vyrobit úplně nové kontrukce pro motory a baterky - ty přišly o 2-3mm širší i vyšší než bylo v popisu = nevešly se...
Tento týden jsem měl v plánu využít dočasné samoty ale navštívila mně střevní choroba a teprve dnes jsem se rozhýbal.
Takovéto montážní lože lze realizovat jen když je chlap sám doma
:
Neúměrně mnoho času zabrala výroba propojovací chobotnice mezi pravým křídlem s přijímačem a levým křídlem kde bude zvukový modul a jeho spínání. Přijímač (křídelní, do trupu přijde ten samý) už je na svém místě (na sucháči) a k němu přibyde elektronický vypínač přijímačovek (2s LiFe). Větší propojovací svazek už je zapojený, ještě chybí druhý, menší (pro regly a zvukový modul). Antény jsou vedeny plastovými trubičkami a svírají doporučených 90° :
Využil jsem i nedávnou informaci zde na fóru že se objevily Multiplex konektory v osmikolíkovém provedení - hned jsem 2 objednal a tady jeden už vede dvěma krajními páry pinů napájení (zdvojeně) a čtyři vnitřní piny vedou servosignály:
fotky jsou z mobilu, asi neměl náladu udělat je lepší... a přitom to umí, prevít
Musel jsem vyrobit úplně nové kontrukce pro motory a baterky - ty přišly o 2-3mm širší i vyšší než bylo v popisu = nevešly se...
Tento týden jsem měl v plánu využít dočasné samoty ale navštívila mně střevní choroba a teprve dnes jsem se rozhýbal.
Takovéto montážní lože lze realizovat jen když je chlap sám doma
Neúměrně mnoho času zabrala výroba propojovací chobotnice mezi pravým křídlem s přijímačem a levým křídlem kde bude zvukový modul a jeho spínání. Přijímač (křídelní, do trupu přijde ten samý) už je na svém místě (na sucháči) a k němu přibyde elektronický vypínač přijímačovek (2s LiFe). Větší propojovací svazek už je zapojený, ještě chybí druhý, menší (pro regly a zvukový modul). Antény jsou vedeny plastovými trubičkami a svírají doporučených 90° :
Využil jsem i nedávnou informaci zde na fóru že se objevily Multiplex konektory v osmikolíkovém provedení - hned jsem 2 objednal a tady jeden už vede dvěma krajními páry pinů napájení (zdvojeně) a čtyři vnitřní piny vedou servosignály:
fotky jsou z mobilu, asi neměl náladu udělat je lepší... a přitom to umí, prevít
jyrry.webnode.cz
Přijímač dostal souseda - elektronický vypínač napájení, je to samodomo podle osvědčeného schematu s jedním MOSFETem, doplnil jsem jen obligátní kondík protože samotné aku jsou v křídle těsně u středového žebra:
Pak jsem si ještě vyšvihnul druhou, menší chobotničku - to zabralo podstatnou část večera i když se to pak nezdá:
Pak jsem si ještě vyšvihnul druhou, menší chobotničku - to zabralo podstatnou část večera i když se to pak nezdá:
jyrry.webnode.cz
Muzes poskytnout schema na ten vypinac ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
N-MOSFET třeba IRL2203N
G přes odpor 150k* na společný plus (trvale ON) a vypínačem se uzemňuje na mínus baterky (sepnutí vypínače = OFF)
D na mínus palubní sítě (Rx a serva)
S na mínus baterky
plus je společný
* ten odpor někdo dává paralelně 2x220k
kondík 470uF mám mezi společným plus a mínusem palubní sítě; nabije se až při zapnutí = svodem nevybíjí baterku
edit: http://www.minfo.cz/rcxxl/images/191b.gif
G přes odpor 150k* na společný plus (trvale ON) a vypínačem se uzemňuje na mínus baterky (sepnutí vypínače = OFF)
D na mínus palubní sítě (Rx a serva)
S na mínus baterky
plus je společný
* ten odpor někdo dává paralelně 2x220k
kondík 470uF mám mezi společným plus a mínusem palubní sítě; nabije se až při zapnutí = svodem nevybíjí baterku
edit: http://www.minfo.cz/rcxxl/images/191b.gif
jyrry.webnode.cz
Dikec, do CN1 se to da nabijet kdyz je spinac sepnut tj. je paluba OFF ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ten CN1 nepoužívám, použil jsem jen minimalizované schéma. Mám na aku mini-T černé konektory a těmi to i nabíjím - rozpojím to po létání; stejná praxe jako u F7F. Přes nějaký pochybný Nf konektor bych ani nenabíjel, přechoďáky by mohly oblbnout nabíječku.
Ale nabíjet by přes CN1 šlo kdykoli, dle odvahy
Ale nabíjet by přes CN1 šlo kdykoli, dle odvahy
jyrry.webnode.cz
Dneska jsem moc netvořil, jen pár plošňáků dopoledne a po O jsem je osadil. Zleva - aku 2s LiFe 1100mAh, elektronický RC spínač napájení pro zvukový modul, stabilizátor napětí (a omezovač proudu) s L7805 pro elektroniku podvozku (nemá to rádo ani 6V, pak to hoří bez uzardění) a elektronický spínač přijímačových aku pro trup.
jyrry.webnode.cz
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Dneska jsem moc netvořil, jen pár plošňáků dopoledne a po O jsem je osadil. Zleva - aku 2s LiFe 1100mAh, elektronický RC spínač napájení pro zvukový modul, stabilizátor napětí (a omezovač proudu) s L7805 pro elektroniku podvozku (nemá to rádo ani 6V, pak to hoří bez uzardění) a elektronický spínač přijímačových aku pro trup.
horeni neee,horeni si nech pro jiny..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
Vyhlodal jsem do gondol potřebné otvory a osadil repráčky zvukového modulu:
Zítra si už pustím "muziku"
Zítra si už pustím "muziku"
jyrry.webnode.cz
Levé křídlo má také téměř vše osazené a propojené. To co trčí nezapojené je prodlužovák k podvozku a přívod od balančního kabelu aku (napájení zvukovky). Ještě tam přijde rozdvojka pro servosignál do reglu.
Desky jsou od leva zvukový modul, spínač jeho napájení, stabilizátor 5V pro podvozek.
Desky jsou od leva zvukový modul, spínač jeho napájení, stabilizátor 5V pro podvozek.
jyrry.webnode.cz