Nitro spalovací motor pro generování elektřiny

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
shake13

Re: Nitro spalovací motor pro generování elektřiny

#31 Příspěvek od shake13 »

arda1 píše:Jo u heli s tím experimentoval třeba už kdysi Aeroomni - ale tam jde o to že ona má de fakto po dobu letu konstatní točky jako třeba elektrocentrála - kdežto u autíčka to jde od volnoběhu až po nějakých 30 000 . Radek

No to mas pravdu, ale je to riesitelne aj tak, len tomu musi dotycny rozumiet.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
ross4435897

#32 Příspěvek od ross4435897 »

:D :D :D :D :D Dobrej hardcore ...
dudaj

#33 Příspěvek od dudaj »

raptor181 píše:Tak tohle je totální blbost. To by byla hodně drahá elektřina. Podle mě to ale nemá nic společného s mým záměrem.

Trošičku jo :D .
tu elektřinu co si vyrobíš, tak vyjde taky draho.
Snížíš si maličko výkon spalováku a pokud to v provozu bude zlobit, budeš nas...
Dal bych lipoly a jezdil závody, než se trápit napájením od spalováku.
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od raptor181 »

arda1 píše:Tak teď jsi to total zabil - já už nemůžu :lol: :lol: :lol: Radek

Fakt nevím co s tím pořád máte. Asi mě nechápete. V tom autíčku je ten motor primárně pro pohon. Já chci jen zlomek jeho výkonu použít pro osvětlení. Takže v mém případě je ta elektřina zadarmo.
corona

#35 Příspěvek od corona »

arda1 píše:Jo u heli s tím experimentoval třeba už kdysi Aeroomni -...

Kdože...?
Mácha...?

... ten blázen?

http://www.pust.cz/html/zijeme_na_Zemi2.html

:mrgreen:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

TO raptor 181 -Já nějak furt nechápu proč když už tam to osvětlení mermomocí chceš tak u skoro 3,5 kilový bugyny řešíš pár deka na baterkách? Radek
ICQ 638556901
corona

#37 Příspěvek od corona »

raptor181 píše:Fakt nevím co s tím pořád máte. Asi mě nechápete. V tom autíčku je ten motor primárně pro pohon. Já chci jen zlomek jeho výkonu použít pro osvětlení. Takže v mém případě je ta elektřina zadarmo.

Bereš mu ale část výkonu, což je provozně dražší, než akumulátor.

Žádný zadarmo se nekoná.
zdzd

#38 Příspěvek od zdzd »

Přesně podle hesla: Musíme šetřit ať to stojí co to stojí!

Vezmi selský rozum do hrsti, zamysli se, udělej si pár odhadů a zjistíš, že technicky by to šlo. Ale prakticky je to naprostá pípovina.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od arda1 »

corona píše:Kdože...?
Mácha...?

Jasan - http://rc.runryder.com/helicopter/t372541p1/ - Radek
ICQ 638556901
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od raptor181 »

dudaj píše:
Trošičku jo :D .
tu elektřinu co si vyrobíš, tak vyjde taky draho.
Snížíš si maličko výkon spalováku a pokud to v provozu bude zlobit, budeš nas...
Dal bych lipoly a jezdil závody, než se trápit napájením od spalováku.

No vzhledem k tomu, že z toho chci dostat 5-10W a spalovák má výkon o dva řády víš, tak si myslím, že úbytek výkonu ani nepoznám.
dudaj

#41 Příspěvek od dudaj »

Většina diskuzí se zde odvíjí podobně.
Mám nápad - udělej to, a dej sem videa jak to funguje a jak jseš spokojenej.
Pokud dojdeš k závěru, že to byla ptákovina, tak to sem napiš taky.
To mi přijde fér.
Spousta lidí tady vymýšlí, diskutuje prosazuje své názory , co a jak udělá a pak ticho po pěšině.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od ufon13 »

arda1 píše:Ufone - ty jezdíš tyhle spalováky? Pro mě za mě ať si tam dá co chce dle hesla proč to udělat naprosto jednoduše (akumulátor) když to jde složitě že? Opakuji - je to na tohle použití naprostý nesmysl - Radek

nejezdím ani nemusím ....reaguji jen opačně než ostatní(ne za každou cenu), jen rady ,, nezkoušej nic, vše je vyzkoušeno....,, mi připomíná jistého ctihodného gentlemana co žádal zrušení patentových úřadů neb ,,vše potřebné bylo již vynalezeno,, a to zhruba už více než před stoletím.
to že by prstenec magnetů na setrváku uměl generovat v cívce vedle setrváku uložené docela zajímavé hodnoty je prostě fakt (a pozor pánové dokonce by ani nemusela cívka mít železné jádro pokud by ty magnety byly ve dvou prstencích nastřídačku vestavěné a cívka byla mezi nimi - tudíž by bez odběru z cívky ani takřka ničím nebrzdil tento systém motor.
Není to vubec nic nového , stačí se zajímat a nejen kecat o slepých uličkách a nesmyslnosti nápadu. To že to nikdo nepoužívá neznamená, že to nefunguje a už vubec to nezanamená, že by se nemohlo experimentovat.
To, že něco je složitější není důvodem modelářsky to nezkusit nebo snad ano?
(I když podle toho co dnes převládá v obchodech a je k vidění na běžných akcích se hodně modelářů stalo spíše sestavovači koupeného nebo jen nákupci hraček.)
Prakticky by mě spíše zajímalo, zda se pro měnič, který jsem zminil v příspěvku výše, dal použít nějaký hotový obvod z číny.
Ale nečekám tady konkrétní odpověd...... :lol:

A JEN PRO SRANDU POSMĚVÁČKŮM i indické děti si s podobným generátorem mohou hrát....:
https://www.youtube.com/watch?v=wT4vdQJ6984
Naposledy upravil(a) ufon13 dne ned 12.07.2015 23:08, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

Víš má to jen "drobný" problém - tem motor žádný setrvačník jako takový nemá (pouze unašeč spojkových lamel) - to jen tak na okraj - Radek
ICQ 638556901
corona

#44 Příspěvek od corona »

ufon13 píše:....by prstenec magnetů na setrváku uměl generovat v cívce vedle setrváku uložené docela zajímavé hodnoty je prostě fakt...

... stačí se zajímat a nejen kecat o slepých uličkách a nesmyslnosti nápadu. To že to nikdo nepoužívá neznamená, že to nefunguje ....

Jo, to je fakt, ani jsi to nemusel psát, bo to ví, kdo základkou prolez, že existujou alternátory, magneta a podobně.

Slepá ulička a neefektivní řešení je vybastlit ke spalováku RC buginy ještě ten mechanicky naháněnej altík místo akumulátoru.
dudaj

#45 Příspěvek od dudaj »

ufon13 píše:
nejezdím ani nemusím ....reaguji jen opačně než ostatní(ne za každou cenu), jen rady ,, nezkoušej nic, vše je vyzkoušeno....,, mi připomíná jistého ctihodného gentlemana co žádal zrušení patentových úřadů neb ,,vše potřebné bylo již vynalezeno,, a to zhruba už více než před stoletím.

To, že něco je složitější není důvodem modelářsky to nezkusit nebo snad ano?
(I když podle toho co dnes převládá v obchodech a je k vidění na běžných akcích se hodně modelářů stalo spíše sestavovači koupeného nebo jen nákupci hraček.)

To že reaguješ jinak než ostatní není špatně. Doporučení ostatních ale taky ne.
Každý se opírá o své zkušenosti a není to rozhodně tím, že by nic nevyráběli - špatně jsou tvé názory , že si to o ostatních myslíš.
Zkus si napřed projít v diskuzích co kdo tady vlastně tvoří. Pak názor na ostatní asi upravíš :D

Jinak vše již vynalezeno bylo :wink: , ale to je na jinou obsáhlejší diskuzi do které se pouštět nechci :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“