arda1 píše:Ufone - ty jezdíš tyhle spalováky? Pro mě za mě ať si tam dá co chce dle hesla proč to udělat naprosto jednoduše (akumulátor) když to jde složitě že? Opakuji - je to na tohle použití naprostý nesmysl - Radek
nejezdím ani nemusím ....reaguji jen opačně než ostatní(ne za každou cenu), jen rady ,, nezkoušej nic, vše je vyzkoušeno....,, mi připomíná jistého ctihodného gentlemana co žádal zrušení patentových úřadů neb ,,vše potřebné bylo již vynalezeno,, a to zhruba už více než před stoletím.
to že by prstenec magnetů na setrváku uměl generovat v cívce vedle setrváku uložené docela zajímavé hodnoty je prostě fakt (a pozor pánové dokonce by ani nemusela cívka mít železné jádro pokud by ty magnety byly ve dvou prstencích nastřídačku vestavěné a cívka byla mezi nimi - tudíž by bez odběru z cívky ani takřka ničím nebrzdil tento systém motor.
Není to vubec nic nového , stačí se zajímat a nejen kecat o slepých uličkách a nesmyslnosti nápadu. To že to nikdo nepoužívá neznamená, že to nefunguje a už vubec to nezanamená, že by se nemohlo experimentovat.
To, že něco je složitější není důvodem modelářsky to nezkusit nebo snad ano?
(I když podle toho co dnes převládá v obchodech a je k vidění na běžných akcích se hodně modelářů stalo spíše sestavovači koupeného nebo jen nákupci hraček.)
Prakticky by mě spíše zajímalo, zda se pro měnič, který jsem zminil v příspěvku výše, dal použít nějaký hotový obvod z číny.
Ale nečekám tady konkrétní odpověd......

A JEN PRO SRANDU POSMĚVÁČKŮM i indické děti si s podobným generátorem mohou hrát....:
https://www.youtube.com/watch?v=wT4vdQJ6984