Motorem otáčející se podstavec

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Baran

Motorem otáčející se podstavec

#1 Příspěvek od Baran »

Čaute
měl bych dotaz, jakým jednoduchým způsobem pomocí motoru vyrobit "pomalu" se otáčející (třeba skleněný) podstavec? Jestli motor a nějaký ovladač na otáčky.. fakt mě to v tohle vůbec nepálí, tak si nechám rád poradit. ;)
Díky
JosefSvejk

Re: Motorem otáčející se podstavec

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

Nejspíš motorek s vhodnou převodovkou. Záleží na parametrech, kterých chceš dosáhnout.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Baran

#3 Příspěvek od Baran »

JosefSvejk píše:Nejspíš motorek s vhodnou převodovkou. Záleží na parametrech, kterých chceš dosáhnout.

no chtěl bych na ten podstavec dát třeba botu, nebo jiný zboží a aby se to točilo.. čili bych na ten motorek přidělal (přilepil) ten podstavec. Teď ale jak to propojit. Motor, regulator a nakej poťák na otáčky, nebo tak něco
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

krokový motor + driver + vhodný kontroler
jyrry.webnode.cz
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

Baran píše:Čaute
měl bych dotaz, jakým jednoduchým způsobem pomocí motoru vyrobit "pomalu" se otáčející (třeba skleněný) podstavec? Jestli motor a nějaký ovladač na otáčky.. fakt mě to v tohle vůbec nepálí, tak si nechám rád poradit. ;)
Díky

používám ve výloze už několik let bez problémů toto http://www.atas.cz/files/MM2010.pdf
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
dudaj

#6 Příspěvek od dudaj »

taky se prodávaj motorky na grilování.
Dělal jsem si z toho točnu na stříkání výrobku.
Točej se pomalu na jeden monočlánek
MarthiR

#7 Příspěvek od MarthiR »

Napadlo mě motor z mikrovlnky ale to bude asi rychle jedna vyhoda ze je to na 220V
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

Baran píše:...jakým jednoduchým způsobem pomocí motoru vyrobit "pomalu" se otáčející (třeba skleněný) podstavec? ...chtěl bych na ten podstavec dát třeba botu, nebo jiný zboží a aby se to točilo...

Tady máš odkaz na jednoduchý malý a pomerně levný otočný motorový stojan založený na elektromotoru s převodovkou přímo na 230V, který by ti na věci podobného typu a velikosti jak zmiňuješ měl bohatě stačit. Nepotřebuješ k němu žádnou elektroniku. Stačí jen připojit do sítě a je hotovo. Otáčky sice nejsou regulovatelné, ale dají se objednat varianty s různou rychlostí otáčení od 1 až do 30 otáček za minutu. Takže pokud si zvolíš z tvého pohledu nějakou universálně vhodnou rychlost tak by ti to mělo stačit i když nejde rychlost otáčení měnit a vhodnou otáčecí desku třeba ze skla si k tomu už necháš dodělat.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od blesk »

ross4435897

#10 Příspěvek od ross4435897 »

krokac + driver + mcu ... snadna regulace atd ... ale nevim esi se to vyplati, protoze proti uvedene nabidce z eBaye se neda nic namitat

krokac 300,-
(ardu)mcu 50,-
(easy)driver 50,-
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ufon13 »

upravené servo jakékoli velikosti pro kontinuální otáčení + servotester.
regulace bezproblémová , změna smyslu otáčení jednoduchá, cena minimální, výdrž vysoká(malé ,,hitek55,, dokáže s napájením jednočlánkem běhat v režimu pohonu i 2,5roku).....
Nahraditelnost bezproblémová.
http://aukro.cz/standardni-servo-hobbyk ... 20972.html
http://aukro.cz/servotester-az-pro-3-se ... 61524.html
úprava odpojením zpětné vazby od hřídele a odpilováním dorazu na kole převodovky + doplnění hřídelky na posledním stupni převodovky místo původní hřídele zpětnovazebního potenciometru .
napájet lze z adaptéru pro nabíjení např. el. cigaret
jova
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jova »

S tím krokovým motorem, procesorem PICAXE a driverem jsem to dělal pro jednoho fotografa.
Chtěl tam trvalé otáčení s nastavitelnou rychlostí a pootáčení po nastavených úhlech po stisknutí tlačítka.
https://www.youtube.com/watch?v=2kFhZy_fkkw
https://www.youtube.com/watch?v=RkEwjrivT1M
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
ross4435897

#13 Příspěvek od ross4435897 »

To myslis vazne? Jednou jsem zkousel co asi tak obyc. servo vydrzi, takze jsem pres MCU simuloval nahodny pohyb a jeste k tomu naprazdno, bez zateze ... no hrkalo to asi 2 dny, pak konecna ... kolecka. Nutno podotknout, ze servo melo plastove prevody. Takze radeji bych pro tento charakteristicky a predpokladany dlouhodoby provoz, nepouzival NIC, co ma prevody. No a tady vidim dost velkou vyhodu krokacu ... zadny kartac, zadny prevod, 100% rozsah regulace a ovladatelnost, nizka uroven hluku, nevyhodou je vsak jeho pomerne vysoka cena, ale je to proste neco za neco. Tak to vidim ja ...

Vlastne ... jak velkym/hmotnym telesem chce autor otacet? Protoze pokud je to neco jako karton cigaret, tak na to by asi stacil krokac a driver z tiskarny za 50,- :)
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ufon13 »

ross4435897 píše:To myslis vazne? Jednou jsem zkousel co asi tak obyc. servo vydrzi, takze jsem pres MCU simuloval nahodny pohyb a jeste k tomu naprazdno, bez zateze ... no hrkalo to asi 2 dny, pak konecna ... kolecka. Nutno podotknout, ze servo melo plastove prevody. Takze radeji bych pro tento charakteristicky a predpokladany dlouhodoby provoz, nepouzival NIC, co ma prevody. No a tady vidim dost velkou vyhodu krokacu ... zadny kartac, zadny prevod, 100% rozsah regulace a ovladatelnost, nizka uroven hluku, nevyhodou je vsak jeho pomerne vysoka cena, ale je to proste neco za neco. Tak to vidim ja ...

Vlastne ... jak velkym/hmotnym telesem chce autor otacet? Protoze pokud je to neco jako karton cigaret, tak na to by asi stacil krokac a driver z tiskarny za 50,- :)

pokud je to na mě tak to myslím opravdu vážně a podívat se na to jak běhá servo v režimu převodovka je možné v Táboře v muzeu čokolády...... tam jezdící lodička je tím poháněna a musím říci, že je uvnitř původní převodovka z hiteku55 jen je v ní druhý motor od otevření muzea....... ale pro objektivitu musím konstatovat že to původní 55 servo bylo starší verze .... novější jsem tam po 2 letech dal jako bonus ke konci záruky , ale to nové stejného typu vydrželo jen 2 měsíce..... vyměnil jsem motor za jiný( z čínské no ,,name,, mikro helikoptéry z tržnice) a s tím to jezdí dále už skoro rok........
převody jsou samozřejmě plastové........
P.S.
vzhledem ke konstatování v textu , předpokládám , že i do práce a zpět chodíš pěšky nebo jezdíš na koloběžce...... tam dlouhodobě používané převody nebývají........ :wink:
ross4435897

#15 Příspěvek od ross4435897 »

myslis, ze ti na ten blud skocim? :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“