měl bych dotaz, jakým jednoduchým způsobem pomocí motoru vyrobit "pomalu" se otáčející (třeba skleněný) podstavec? Jestli motor a nějaký ovladač na otáčky.. fakt mě to v tohle vůbec nepálí, tak si nechám rád poradit.
Díky
JosefSvejk píše:Nejspíš motorek s vhodnou převodovkou. Záleží na parametrech, kterých chceš dosáhnout.
Baran píše:Čaute
měl bych dotaz, jakým jednoduchým způsobem pomocí motoru vyrobit "pomalu" se otáčející (třeba skleněný) podstavec? Jestli motor a nějaký ovladač na otáčky.. fakt mě to v tohle vůbec nepálí, tak si nechám rád poradit.
Díky
Baran píše:...jakým jednoduchým způsobem pomocí motoru vyrobit "pomalu" se otáčející (třeba skleněný) podstavec? ...chtěl bych na ten podstavec dát třeba botu, nebo jiný zboží a aby se to točilo...
ross4435897 píše:To myslis vazne? Jednou jsem zkousel co asi tak obyc. servo vydrzi, takze jsem pres MCU simuloval nahodny pohyb a jeste k tomu naprazdno, bez zateze ... no hrkalo to asi 2 dny, pak konecna ... kolecka. Nutno podotknout, ze servo melo plastove prevody. Takze radeji bych pro tento charakteristicky a predpokladany dlouhodoby provoz, nepouzival NIC, co ma prevody. No a tady vidim dost velkou vyhodu krokacu ... zadny kartac, zadny prevod, 100% rozsah regulace a ovladatelnost, nizka uroven hluku, nevyhodou je vsak jeho pomerne vysoka cena, ale je to proste neco za neco. Tak to vidim ja ...
Vlastne ... jak velkym/hmotnym telesem chce autor otacet? Protoze pokud je to neco jako karton cigaret, tak na to by asi stacil krokac a driver z tiskarny za 50,-