PayPal

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: PayPal

#76 Příspěvek od Dejfak »

To nemám, ale kupuje každou chvilku něco.
A teď je to za dost peněz a už je to kompikované.
Tak aby to nějak vyřešil.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
martin z

#77 Příspěvek od martin z »

Tak hlásím, že Paypal mi opět po několika nákupech samovolně nenápadně přehodil kurz na ten jejich nevýhodný, ale to neva, stejně si kurz už kontroluju při každý platbě. A co vy, přehazuje se vám to taky samo nazpět?
Drondys

#78 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Poradil by jste někdo... Kamarád má PayPal ale jeho účet tady v Čr střeží žena. Peníze má v hotovosti, ale nemůže to prohnat přes kartu protože tam je žába na prameni. Přelouskal jsem tu nějakou diskuzi, že se peníze nemohou poslat z jiného účtu. Nejdou vložit na PayPal nějak jinak? K PayPalu žabka přístup nemá. Kdyby to šlo vložit hotovost do banky a ty by dobila PayPal? To asi nejde že?

...ale kupuje každou chvilku něco. A teď je to za dost peněz a už je to kompikované. Tak aby to nějak vyřešil.

U banky je potřeba vložit peníze třeba v hotovosti, ale musí to být na jeho osobní bankovní účet jinak to na jeho Paypal účet nejde poslat.

Pokud je ten tvůj známý svéprávný a nakupuje často tak nechápu proč si bez vědomí manželky už dávno nezaložil další vlastní osobní účet na své jméno u jiné banky než u které má ten manželkou střežený účet ?

Pokud si založí další osobní bankovní účet, o kterém manželka nebude vědět, tak si na něj může dle libosti vkládat peníze v hotovosti a z toho účtu si pak může samozřejmě klidně dobíjet svůj Paypal účet jelikož ten bankovní účet bude veden na jeho osobu.

Některé banky poskytují založení i vedení osobního bankovního účtu zdarma. Takže pokud to ten tvůj známý ještě neudělal tak mu poraď, že je pro něj nejvyšší čas si založit další osobní účet u některé banky bez vědomí manželky a bude mít do budoucna vyřešíno. :wink:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Dejfak »

To bude asi nejrozumější.
Stačí na PayPlu přidat další kartu, nebo musí založit nový PayPal?
Drondys

#80 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:To bude asi nejrozumnější. Stačí na PayPlu přidat další kartu, nebo musí založit nový PayPal?

K jednomu Paypal účtu může být přiřazeno současně více karet. Mělo stačit přidat další kartu přes volbu "Add another card" dle návodu viz tento odkaz a pak by při provádění každé platby přes Paypal měla být k dispozici volba, ze které karty se má aktuální platba provést.

Podmínkou je, že jedna platba musí být z jedné karty, kterou si zvolí při provádění platby tj. nelze rozdělit jednu platbu mezi dvě karty tak, že by se část brala z jedné a část z druhé karty.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Dejfak »

Díky za vysvětlení.
Předám mu info...
Zba
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Zba »

Zkusil bych to pres rodice. Svemu diteti prece nereknou NE :lol: Z vlastni zkusenosti vim, ze staci, aby se shodovalo prijmeni a na paypal penize normalne dojdou. K paypalu nemam prirazenou kreditku. Kdyz nemam na svem uctu penize, tak reknu rodicum. Ty mi tam penize poslou a penize (bankovky):dam jim. Je to jednodussi, nez behat do banky a vkladat si tam penize, nebo cekat do 15. na vyplatu.
petrovo

#83 Příspěvek od petrovo »

Kolegové, potřeboval bych naléhavě poradit od někoho, kdo má účet u Raiffeisen bank. Doposud jsem nákupy přes PayPal řešil přes VISU a Českou spořitelnu. Teď, když spořitelna ruší staré sporožirové účty formou, která je tou poslední kapkou, zvažuji přejít právě k Raiffeisen bank. Ta však VISA karty nenabízí a vůbec nevím, jak to udělat ... Nechci si dobíjet PayPal "kasičku" a chci aby opět byly platby strhávány přímo z mého nového účtu.

Můžete mi prosím poradit?

Jen doufám, že se tu neobjeví dotazy proč právě Raiffeisen a proč si nechci dobíjet PayPal "kasičku", atd. Děkuji všem za pochopení.
Bozha

#84 Příspěvek od Bozha »

MasterCard, no problemo.
JosefSvejk

#85 Příspěvek od JosefSvejk »

Já mám u ČS taky MasterCard.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jarda33

#86 Příspěvek od jarda33 »

Hele a co je za problem. PayPal nekamarádí s Mastrcardkou ? Jen se ptám, protože mám Raifku a budu si zařizovat PayPal, tak abych věděl.
DJI - Phantom 4
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od JirkaA »

žádnou VISA nepotřebuješ, PayPal pochroupe i EC.
OK2WY
petrovo

#88 Příspěvek od petrovo »

Díky za bleskové odpovědi. Já se v těch jiných kartách vůbec nevyznám a též bankovní terminologie je mi na hony vzdálená.

Raiffeisen mi nabízí kreditní kartu STYLE a něktrou z debetních karet.

Je to pro mne něco nového, protože VISU jsem měl na všechno a tady najednou dvě karty a každá na něco jiného. U těch debetních je ale psáno MasterCard, tak to snad bude to, co mi popisujete. Jinak tady v republice jestli jsem pochopil správně, je ta debetní na výběry v bankomatech.

Tak možná je to i jinak a i kreditní karta je MasterCard. Sbírám informace narychlo z více stran a teď jsem to řešil i telefonicky, takže jo - asi v tom nebude žádný problém.

Ještě k vysvětlení proč tak narychlo - zítra končí akce na účet s paušální měsíční platbou 69Kč, o které jsem se dozvěděl dnes ráno, takže to mám "nahraně"....
JosefSvejk

#89 Příspěvek od JosefSvejk »

Ano, i ta STYLE je MasterCard, je to napsáno v ceníku.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od JirkaA »

petrovo píše:Díky za bleskové odpovědi. Já se v těch jiných kartách vůbec nevyznám a též bankovní terminologie je mi na hony vzdálená.

Raiffeisen mi nabízí kreditní kartu STYLE a něktrou z debetních karet.

Je to pro mne něco nového, protože VISU jsem měl na všechno a tady najednou dvě karty a každá na něco jiného. U těch debetních je ale psáno MasterCard, tak to snad bude to, co mi popisujete. Jinak tady v republice jestli jsem pochopil správně, je ta debetní na výběry v bankomatech.

Tak možná je to i jinak a i kreditní karta je MasterCard. Sbírám informace narychlo z více stran a teď jsem to řešil i telefonicky, takže jo - asi v tom nebude žádný problém.

Ještě k vysvětlení proč tak narychlo - zítra končí akce na účet s paušální měsíční platbou 69Kč, o které jsem se dozvěděl dnes ráno, takže to mám "nahraně"....

To tě k RB táhne jen poplatek za účet?? Ono v jiných bankách můžeš mít běžný účet i zadarmo..
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“