Pomoc s identifikáciou motora 1.5ccm
Pomoc s identifikáciou motora 1.5ccm
Ahojte,
vedeli by ste mi pomôcť s identifikáciou motorčeka, objem 1,5ccm. Mám to po pozostalosti známych z Rakúska tak možno pôvod pomôže s identifikáciou.
Je to na niečo použiteľné?
Ďakujem.
Jozef.
vedeli by ste mi pomôcť s identifikáciou motorčeka, objem 1,5ccm. Mám to po pozostalosti známych z Rakúska tak možno pôvod pomôže s identifikáciou.
Je to na niečo použiteľné?
Ďakujem.
Jozef.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomoc s identifikáciou motora 1.5ccm
Motor nevím ale ta Graupnerka vrtule je namontovaná opačně.
Jirka
Jirka
Ta vrtule je namontovaná správně, je levá.
Ten motor vypadá jako asijská současnost nebo nedávná minulost.
Ten motor vypadá jako asijská současnost nebo nedávná minulost.
Ground Penetration Tester
-
JardaRůžička
Řekl bych že je to CIPOLLA .09 (1,5 ccm) - viz označení na odlitku.
JardaRůžička píše:Řekl bych že je to CIPOLLA .09 (1,5 ccm) - viz označení na odlitku.
Vďaka za nasmerovanie, je to Cipolla Junior 1.5cc s rc karburátorom.
Viete mi poradiť ako ho rozbehať, ako na údržbu, aké palivo, nejaký link?
Motor bol pravdepodobne nepoužívaný, resp. len odskúšaný.
Ďakujem.
Jozef.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
janva9 píše:Ta vrtule je namontovaná správně, je levá.
Nojo, máš pravdu, při zvětšení je vidět tupá náběžka blíž u motoru. Nojo, ale motor řízenej klikou není oboustraně točnej, jako byly s sací planžetou a nebo šoupátkový, kde šel směr přehodit polohou šoupátka. Takže tlačná vrtule. Nepředpokládám, že by to byl motor, co točí po směru ručiček i když jich taky pár bylo.
Jirka
-
JardaRůžička
Nic moc moudrého v tom smyslu nevím. Nepředpokládám, že by se nějak výrazně lišil od běžných žhavicích "jedenapůlek".Dodo píše:ako ho rozbehať, ako na údržbu, aké palivo
I podle mého názoru je vrtule namontovaná obráceně, tj. v tlačném uspořádání.
JardaRůžička píše:Nic moc moudrého v tom smyslu nevím. Nepředpokládám, že by se nějak výrazně lišil od běžných žhavicích "jedenapůlek".
I podle mého názoru je vrtule namontovaná obráceně, tj. v tlačném uspořádání.
Bolo to namontované na nedokončenom hydroglizere v tlačnom usporiadaní, preto je tak ta vrtula.
Akorát pre žhavíka s tak nízkym objemom by som volil palivo minimálne s 20 až 25% oleja, čo kupované zmesi (Tornádo, Rapicon a pod.) rozhodne toľko nemávajú. Takže do toho kupovaného třeba doliať cca 5% ricínu (napr. z lekárne) a bude to dobré. Alebo si ho môžeš namiešať sám - napr. takto: 5% nitrometanu, 12% špeciálneho syntetického oleja (musí byť rozpustný v liehu), 10% ricínového oleja a zvyšok (73%) metyl alkohol. V nůdzi postačí aj dôkladne odvodnený denaturák zmiešaný s 20 až 22% lekárskeho ricínového oleja.
Při tej kubatúre by Ti mal liter paliva vystačiť na 4 až 5 hodín vrčania (či skôr jačania).
Při tej kubatúre by Ti mal liter paliva vystačiť na 4 až 5 hodín vrčania (či skôr jačania).
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)