Epoxy chs 1200
Re: Epoxy chs 1200
Bohužel pivo je mi doma zapovězeno
, tak epoxid barvu i lepidlo s mikrobalony míchám ve víčku od petky. Do dřevěné latě jsem zahloubil díru 30mm do které víčko zatlačím a nejsu tak zapatlán. Některé PET mají víčka o větším pruměru cca 4cm , s nimi se mi pracuje ještě lépe.
Jsem rad, ze se seslo tolik ruznych nametu a nazoru. Davkovani lepidla epoxidu delam podle objemu do tech pivnich vrsku a nebo ruznych vetsich plastickych nadobek, na kterych mam rysky. Aby se pri cisteni nesmazaly, prelepim je pruhlednou paskou. Pro mini mnozstvi (bud 2 nebo 4 kapky tuzidla) pouzivam jen maly uzaver ocnich kapek. Tak jak i STROHUR zatlacuji tuto do navrtane drevene podlozky. Pevnost jsem nikdy netestoval ale myslim, ze z ruznych tvaru kapatek jsou i nepatrne ruzne velke kapky (?). Zatim se ale vse vytvrdlo a drzi. Pro laminovani, ktere stejne probiha zhruba pri pokojovych teplotach pouzivam na objemove davkovani ale injekcni strikacky vyhradne. Tak jak tu uz myslim bylo, urezal jsem take cast strikacky pro navstavec jehly, aby stupnice objemu zacinala nulou. Pro dokonale promichani pouzivam pak primitivni michadlo se SPEED 480 motorem. 5 min epoxid R&G kupuji napr. ve dvou oddelenych nadobkach (http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... itspackung) a tady mne proto nejvice vyhovuje davkovani maleho mnozstvi na plose sirsi malirske maskovaci pasky, kde mohu pripadne neumyslne vetsi nanesene mnozstvi jedne slozky hned pohodlne paratkem odebrat. Po vyhozeni pasky mam pak po ruce rychle novy material. Tady ma ale pisatel AR1 pravdu, ze pouziti pasky je pro me nejlepsi reseni.
Také hodně používám folie z rozebraných LCD displejů / mám k nim přístup/ . Používám to jako podložku na laminování , barvení , tmelení. Silný igelit na laminování nemám , tak to patlám na folii přistřižené na míru laminovaného kusu. Na plastových světlorozptylových deskách z LCD se zase dobře řeže balsa - netupí se nůž.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
STROHUR píše:Také hodně používám folie z rozebraných LCD displejů / mám k nim přístup/ . Používám to jako podložku na laminování , barvení , tmelení. Silný igelit na laminování nemám , tak to patlám na folii přistřižené na míru laminovaného kusu. Na plastových světlorozptylových deskách z LCD se zase dobře řeže balsa - netupí se nůž.
Místo folií a igelitů se dá použít papír, na kterém je samolepící folie pro řezanou grafiku. Tam kde se řeže se tenhle materiál vyhazuje. Na straně, která má voskový povrch se dobře prosytí tkanina. Zatvrdlé lepidlo čí pryskyřice se na povrch nepřilepí. na druhou stranu se dobře kreslí třeba plány.