Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin z

Re: Turnigy TGY-i10

#61 Příspěvek od martin z »

A v záložce FILES opět přibyl další firmware, tentokrát rozšiřující menu o multikoptéry... To mě pobavilo, v těchto dnech si totiž užívám až ujíždím na lítání s koptérem a FPV helmou z HK, ale multikoptérový menu jsem na nastavení koptéra s nazou opravdu nepotřeboval :D

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_1_.html

Jsem s tímhle rádiem na rekreační modely moc spokojený, koupil bych si ho znova. Teď jsem si do něj nastavoval lehouš Etalon XXL od LS model a jde to fakt samo. Dokonce jsem konečně pochopil na co jsou dobrý logický spínače a jak to nastavit! :lol: U graupnera mc22 tohle menu vždy přecházím jako nepochopené a teprve teď vidím, že neprávem!
Omachota

#62 Příspěvek od Omachota »

Mohu se zeptat, zda má turnigy tgy-i10 vyměnitelný rx modul?
Drondys

#63 Příspěvek od Drondys »

Omachota píše:Mohu se zeptat, zda má turnigy tgy-i10 vyměnitelný rx modul?

Zřejmě ses jen spletl a máš na mysli VF Tx modul, protože rx není modul, ale pouze přijímač na straně modelu.

Pokud se tedy ptáš na VF Tx modul tak ten má Turnigy TGY-i10 zabudován napevno a není volně vyměnitelný jako tomu bylo třeba u staré Flysky TH9X. Existuje ovšem samodomo-bastl návod na úpravu Turnigy TGY-i10 spočívající v nahrazení původního VF Tx modulu za VF modul Frsky se zobrazením telemetrie Frsky na externím tabletu viz odkazy.

Vysielač Turnigy i10 s RF modulom FrSky – 1. časť
Vysielač Turnigy i10 s RF modulom FrSky – 2. časť
Vysielač Turnigy i10 s RF modulom FrSky – 3. časť
Vysielač Turnigy i10 s RF modulom FrSky – 4. časť
Vysielač Turnigy i10 s RF modulom FrSky – 5. časť
martin z

#64 Příspěvek od martin z »

Dnes mi dorazil přijímač Flysky 10 kanál.
http://www.banggood.com/FlySky-2_4G-10C ... 72207.html

Přijímač jsem bez problémů spároval s vysílačem TGY-i10 a aktualizoval v něm firmware na aktuální 1.5. Předpokládal jsem že používání bude ok, ale teď jsem si to osobně potvrdil. To má pro mě výrazně vyšší hodnotu než zvěsti z agentury JPP.

Protože některé věci jako náhradní aku, nabíječka, čidla či jiné přijímače k tomuto vysílači jsou na evropském HK věčně vyprodané (nebo dostupné jen v centrále), tak na Banggood jsou ty věci pod originál značkou Flysky aspoň s poštovným zdarma - to má taky svou rozhodovací váhu.

http://www.banggood.com/buy/flysky.html
mior
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od mior »

Aby sme nemuseli tak často nabíjať vysielačový Aku, tak sme zväčšili jeho kapacitu:

http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... urnigy-i10
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
petrovo

#66 Příspěvek od petrovo »

Uvažuji že si Turnigy TGY-i10 pořídím. Momentálně je v AKCI za nějakých 145$ (sleva z původních 184$) z holandského skladu, ovšem v módu 2. Moje otázka zní, zda vůbec u TGY-i10 jde a jak problematické je předělat na mód 1. Doposud jsem neměl potřebu takovéto předělávky, takže je to pro mne "pole neorané"...

Děkuji.
macil

#67 Příspěvek od macil »

petrovo

#68 Příspěvek od petrovo »

Jo, mám to. Díky. Je to devatenáctka :D. A předělával to někdo z vás osobně?

EDIT:
Tak ono je to tak (pokud jsem správně pochopil!), že se fyzicky přehodí oba kniply jako celek? Měl jsem za to, že se přehazuje jen pružina... Proto jsem se ptal, jestli to někdo osobně mordoval.
gasolin

#69 Příspěvek od gasolin »

Mě na ní vadí ta baterie, raději bych tam měl Lipo baterku, obávám se jinak toho, že budu chtít jít létat, ale vysílačka nebude nabitá.
Myslíte, že by šlo použít 2s LiPo a regulovat to tímto?

http://www.aliexpress.com/item/1PC-Supply-Module-replace-LM2596s-Mini-3A-DC-DC-Converter-Adjustable-Step-down-Power-Wholesale-Store/32408413526.html?spm=2114.01020208.3.74.0Y9XBQ&ws_ab_test=searchweb201556_9_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9
martin z

#70 Příspěvek od martin z »

Letošní sezonu jsem vysílač provozoval na jednu baterku a později si na banggood dokoupil náhradní aku a externí nabíječku. Tu náhradní aku jsem si nosil ve futrálu s vysílačem jako rezervu. Ale nenalítal jsem toho letos díky vedrům tolik, na louce jsem aku ve vysílači měnit ještě nemusel. Po každým lítání jsem doma nedobíjel, ale po každým druhým už jo. Líbí se mi ten nápad na lipol 1s 5000, do toho možná v budoucnu půjdu.
gasolin

#71 Příspěvek od gasolin »

Prave zlevnena na 99$!!! Jdu do ni...
petrovo

#72 Příspěvek od petrovo »

No však jsem na tu novou cenu dnes taky kulil oči :D . Kdo koupil včera, tak si musí rvát vlasy - dnes je ještě o 46USD levnější... Sleduji položku v extra okně a pořád jich mají hafo, tak si počkám do zítřka (mám tu víc položek na sledování), co se bude dít dál...

Já ten e-mail z Hobby king s upozorněním na akci nedopatřením vymazal, tak teď nevím, kdy přesně CYBER SALE končí. Ví to někdo z vás (bylo-li to tam vůbec přesně vymezeno)?

Díval jsem se na rcsearch a měli by jich mít přes 820 kousků. Zajímavé je, že za tu cenu je tam souprava uvedená pouze jako Combo price, to znamená ještě něco k ní. To bude ale nejspíš jen aktualizací, protože košík ji bere za cenu 99USD i jako single.

Za účelem zvýšení kapacity akumulátoru beru i TOTO, jež je popsáno ZDE.
martin z

#73 Příspěvek od martin z »

Gratuluji všem, kterým se podařilo koupit vysílač za těch 100 doláčů!

Když jsem tu cenu přes den uviděl na netu, tak mě napadlo jestli si nemám koupit ještě jeden kus do rezervy, ale rozmyslel jsem si to, to už by byla úchylka kupovat si vysílače do zásoby. :lol:

V mailu o Cyber sale se píše jen o těchto dvou týdnech, předpokládám tedy že do nedělní půlnoci.

Že by cenu vysílače ještě snížili?? To se mi nezdá..
petrovo

#74 Příspěvek od petrovo »

Mě se nejednalo až tak o cenu vysílače, jako o další položky co mám připravené v košíku. Cena Turnigy TGY-i10 je už i tak nízká, že by mne "neporazila" případná další sleva. Vyloučit v tom slevňování ale zřejmě nelze nic. Říkám si tak, jak Hobbyking zareaguje v tento pátek... Jestli bude chtít ukázat "černopáteční zablýsknutí" non plus ultra :D .
gasolin

#75 Příspěvek od gasolin »

petrovo píše:No však jsem na tu novou cenu dnes taky kulil oči :D . Kdo koupil včera, tak si musí rvát vlasy - dnes je ještě o 46USD levnější... Sleduji položku v extra okně a pořád jich mají hafo, tak si počkám do zítřka (mám tu víc položek na sledování), co se bude dít dál...

Já ten e-mail z Hobby king s upozorněním na akci nedopatřením vymazal, tak teď nevím, kdy přesně CYBER SALE končí. Ví to někdo z vás (bylo-li to tam vůbec přesně vymezeno)?

Díval jsem se na rcsearch a měli by jich mít přes 820 kousků. Zajímavé je, že za tu cenu je tam souprava uvedená pouze jako Combo price, to znamená ještě něco k ní. To bude ale nejspíš jen aktualizací, protože košík ji bere za cenu 99USD i jako single.

Za účelem zvýšení kapacity akumulátoru beru i TOTO, jež je popsáno ZDE.

Ja jsem tuto upravu nasel, ale nejak se mi nezamlouvalo propojeni obou clanku a s tim spojene nabijeni.
Mozna se pustim do upravy, kde bych pridal prepinac napajeni mezi originalni a zabudouvanou uvnitr, pro pripad potreby. Ze by jela vysilajda z originalni baterie a v pripade potreby bych prepnul na zabudovanou lipo uvnitr. Obe baterie bych nabijel samostatne.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“