létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stewen

#151 Příspěvek od Stewen »

Dnes som kupoval 6clanok do auta, tak som si nechal ukazat baterku do WH. Baterka je uplne ina, asi 3x mensia, cize nahradzovanie mi nehrozi :(
Baterka do WH vyzera ako prepojenych 7 AA bateriek - skusal ste si niekto 'vyrobit' baterku doma z AAciek?

A hlavne som sa chcel opytat co som minule zabudol - da sa orig. vysielac z WH prepojit na pocitac na simulator FMS?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: Letim

#152 Příspěvek od Marek71 »

Ja myslím, že tu žiadna poučka nemá šancu :-) Troste to človek musí natrénovať, nejaké hodiny odlietať, aby to robil automaticky... pretože ak budeš mať nejaké rýchlejšie lietadlo, nebudeš mať čas premýšľať.

Pedro35 píše:mne pomáha "poucka" ak leti ku mne kam padá tam tlac knipel krideliek
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
dusi
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od dusi »

Stewen píše:Baterka do WH vyzera ako prepojenych 7 AA bateriek - skusal ste si niekto 'vyrobit' baterku doma z AAciek?

Zabudni. Solídne pohonné NiMH aku nie sú tužky, ale 2/3A, napr. GP1100. Výroba nie je komplikovaná, za dodržania istých zásad. Na webe určite niečo nájdeš.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Nakadah »

Kdyz uz AA baterky, tak asi jedine Sanyo KR1100AAU NiCd. Ty zvladaji 15A.

Origo clanky z WH me sice davaly i 12.5A, ale rozhodne jim to nesvedci. Pouzit se daji, ale do mene narocnych aplikaci. Jeden clanek uz me zdechnul, druhej se potaci nad hrobem a treti ma pomalu nabeh. Urcite nemaji vic jak 30-40 cyklu.

Dusi spravne navrhuje 2/3A, treba ty GPcka 1100 a nebo taky Sanyo Intelect 1400 a jine. Nak
mitec

#155 Příspěvek od mitec »

Ahoj, nevím jestli tady tahle otázka už nepadla, uvažoval jste někdo o použití li-poly aku do wild hawka?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Marek71 »

Použitiu LiPo aku nič nebráni, pokiaľ máš na to nabíjačku. Použiješ 2-čl. nejakých 1000 mAh, kapacita dostatočná a s váhou sa dostaneš nižšie ako s Nixx. Ja som používal LiPo do Easystara.
Filip WH

#157 Příspěvek od Filip WH »

tak u mě už wild hawk podstoupil upravou vykonu. motor jsem dal mig480 akumulátor shark 1100mAh 9,6V a vrtuli aero-naut glas 6,5x4. když jsem zkušebně zapnul motor na plny plyn tak mi vyletel z ruky pač jsem takovej výkon nečekal a když ho položím na zem bez podvozku tak jede na plny plyn hodně rychle což s puvodnim pohonem nedelal a stal na místě :lol: .
dnes večer jdu udělat zkušební let tak doufám že přežije :roll:
MZ

#158 Příspěvek od MZ »

mitec píše:Ahoj, nevím jestli tady tahle otázka už nepadla, uvažoval jste někdo o použití li-poly aku do wild hawka?

taky bys musel hlídat dobu lítání, protože ten původní regulátor by nevypnul akumulátor a vybitím pod určitou mez by se asi zničily, já nad tím taky uvažoval, buď tříčlánek o kapacitě asi 2400mAh nebo dvoučlánek a ten by se tam vešel i asi 3600mAh a měl by akumulátor stejnou váhu jako ten původní.
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
norinco

#159 Příspěvek od norinco »

Ahoj chlapi, tak mě začal opět wilda zlobit. Dneska z ničeho nic začal při letu vypínat motor. Prostě wilda letěl tak 1-2 min na plný plyn a vypnul motor a už nenaskočil. Když se dostal wilda na zem a přišel jsem k němu, tak bylo slyšet takový divný zvuk. Jakoby bzučení nebo syčení ale z motoru to nevycházelo.
No a aby se motor opět rozjel, tak jsem musel zmáčknout to tlačítko. Pak opět letěl tak minutu a zase vypnul a to se pak dělo stále dokola.Tak jsem to zabalil než by došlo k větším škodám. Mám dvě baterky, obě byly teprve po třetí nabité, nabíjel jsem ráno, takže musely být plně nabity. Problém byl u obou baterek stejný.

PS: jinak baterky i motůrek jsou dost zahřátý při letu.

Takže opět problém.
Norinco
Filip WH

#160 Příspěvek od Filip WH »

zjisti si ještli se ti to opravdu nabíjelo a jestli se neměl povysunutej nabíječ. :roll:

jo jinak wild hawk už je s novím pohonem zalítanej. když jsem ho hodil tak letěl kolmo nahoru proti větru a asi za 15 sekund byl tak vysoko že jsem ho ani neslišel. jinak asi po 10 minutách sem plachtil a jak doletel k zemi tak nechtel naskočit motor tak jsem přistál v docela velké rychlosti a najednou motor naskočil a nebyl už žádnej problém. rozhodně doporučuju všem co ho mají udelat takovou upravu :wink:
pupo

#161 Příspěvek od pupo »

norinco : A nepali se ti regulator ? Co po pristani udrzis na nem ruku ? A motor a vrtuli mas puvodni ? On ten regulator co tam je neni prilis kvalitni a pracuje rekl bych na hranici svych moznosti. Zkus zmerit proud co ti tece z baterek a co jde do motoru, uz si to presne nepamatuju ale tusim ze to bylo kolem 9 A. Hlavne to zbytecne moc netrap,protoze to syceni by mohli byt baterky.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Marek71 »

A z akého dovodu také vysoké kapacity ? Nie je lepšie dať tam napr. 1000-1500 mAh baterku ? Bude to ľahšie, motor si s tou váhou lepšie poradí.

MZ píše:
mitec píše:Ahoj, nevím jestli tady tahle otázka už nepadla, uvažoval jste někdo o použití li-poly aku do wild hawka?

taky bys musel hlídat dobu lítání, protože ten původní regulátor by nevypnul akumulátor a vybitím pod určitou mez by se asi zničily, já nad tím taky uvažoval, buď tříčlánek o kapacitě asi 2400mAh nebo dvoučlánek a ten by se tam vešel i asi 3600mAh a měl by akumulátor stejnou váhu jako ten původní.
MZ

#163 Příspěvek od MZ »

já to vybíral spíš podle váhy původní NiMh baterie, i ta se musí dát co nejvíc dopředu. Když bych tam dal lehčí (menší kapacitu) , tak bych stejně asi musel dovažovat čumák. No a taky by se mi líbilo být třeba 40 minut ve vzduchu :)
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Nakadah »

Jo hosi originalni SDM regulator to je bida :D kdo vi co to vypnuti zpusobilo. Ale pokud mel baterky horke tak asi nabite byly. Radim spise ten regulator vymenit za JETI JES012 a podobny. I starsi JES110 vyhovi bez problemu.

Jinak nejde ani tak o poradny pohon do WH, dneska sem si pekne zalital styl "postolka" :D vitr ze pytel na letisti stal rovne :D

Nastoupat do 50-80m nebyl problem, pak vypnout motor a tlacit se bez motoru proti vetru. Je to srandovni kdyz letadlo stoji ve vzduchu na miste a jenom malou korekci se da udrzet porad ve stejne poloze 8) je to takove univerzalni letadlo a da se s tim dobre vyhrat. Nak
Filip WH

#165 Příspěvek od Filip WH »

dneska jsem byl lítad taky ve větším větru a dělal jsem nízkou otáčku proti větru ke mě a jak spomalil tak se otočul a letel na špicu asi s 3metrů :lol: . odpadla kabina a šel jsem se na nej podívat a málem mě vodvezli. špica byla nalomená na 2 místech a očividně zvohlá. přilepil jsem ju jen takovou malou páskou, překroutil a hodil na další aku. a letel jakoby nic :lol:
Naposledy upravil(a) Filip WH dne ned 06.04.2008 21:22, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“