Modrý Foxy

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Modrý Foxy

#1 Příspěvek od Celeron »

Asi před rokem a půl jsem si koupil do Sbacha 2 čtyřčlánky 2,6Ah, modrý Foxy. Je na nic deklarováno 30/70C vybíjení a 2C nabíjení. Asi před rokem jsem přikoupil to samý 3,3Ah a 2,6Ah po jednom kuse. V Sbachu na zemi motor bere 38-40A, na úplný maximum je zatěžuju max. půl minuty za celej 6 minutovej let. Po letu mají Foxy cca 40st.C. a zbývá v nich 20-25% kapacity a rozbalancování je do 0,1V. Nabíjím na 4,1V proudem 1C. Opět žádnej problém s balancem. Pokud vím, že je nebudu delší dobu potřebovat nabíjím je jen na 3,8V/čl. Odhadem mají každá 120 cyklů ty starší a 80 cyklů ty novější.
Myslím, že nedělám žádnou chybu ale přesto jsou všechny 2,6Ah nafouknutý skoro do válečku. Začalo to asi po půl roce provozu. Dnes mě dokonce na jednom bloku popraskala vrchní smršťovačka. 8O Radši je už nenosím do dílny a nabíjím a skladuju venku. Divný ale je, že stále za provozu "mají tah" jako dříve a ani nijak za letu nevadnou a kapacitu taky neztratily. Divný taky je, že ta 3,3Ah je nafouknutá jen nepatrně.
V čem může být problém? Dělám přeci jen něco špatně? Nebo není náhodou těch deklarovaných 30/70C podvod? 38A zjevně vadí těm 2,6Ah ale 3,3Ah už ne. To by naznačovalo že nemají pro vybíjení ani 20C....
Co pořídit jinýho "nenafukovacího" v rozmezí 2,6-3,3Ah? Těm Foxum už nějak nevěřím...
Díky
Jirka
Vidlák

Re: Modrý Foxy

#2 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
nevěř všem údajům o baterkách a kup nový.
beka

#3 Příspěvek od beka »

No ted mě bude kamenovat hafo čtenářů tohoto vlákna.Já mám zippy-lightmax, dvě 2,65 Ah je na na nich 158 cyklů a dvě 5,0 a na nich mám 78cyklů. 2,6 a 5.0ky jsem před použitím naformoval každou 3x s půlhodinovými přestávkami.Baterky jsou zakoupeny asi s třičtvrtěročním odstupem. Nabíječ je ultra duo plus 60. 2,6ky se po formování nafoukly.5,0ky se ani nehly. 2,6ky lítám v trex500 esp, 5,0lítám v trex550L. Vnitřní odpor se téměř nezměnil ani v jedné nezměnil. A na ty nafouklé lítám pořád, Za ten rok a půl nevidím změnu, neví proč bych na ty nafouklé neměl lítat.No a ještě mám jednu AGA-POWER4,2ah a ta se také nafoukla, ale až asi po osmém nabití, sice méně a dál se s ní nic neděje, tak lítá dál. Nevidím, u těch nafouklých zkrácení letu,tak,proč kupovat nový a zahazovat něco co slouží k mé spokojenosti, atˇsi odmaká co má, to je můj názor.
Naposledy upravil(a) beka dne čtv 27.08.2015 15:16, celkem upraveno 2 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Shorty

#4 Příspěvek od Shorty »

Celeron píše:A Dnes mě dokonce na jednom bloku popraskala vrchní smršťovačka. 8O Radši je už nenosím do dílny a nabíjím a skladuju venku. Divný ale je, že stále za provozu "mají tah" jako dříve a ani nijak za letu nevadnou a kapacitu taky neztratily.

Tak to už bych ji vrazil do slaný vody a potom vyhodil.
Takhle rychle mi ,, zatím" žádná neodešla. Já osobně mám Bighobby a nejstarší, co je už na odchodu je třetí sezónu. Kolik cyklů nevím. Éra vozím v autě a po práci, když to jde zaletím. Téměř celej rok. Měl jsem i Turnigy a taky dobrý. Ovšem každej má svýho koně :D
To beka: Trochu se nafoukne každá, ale toto už je podle mě extrém.
Troch zateoretizuju. Nikomu to nepřeju. V těch horkách jsem našel odvahu jít lítat. Po letu byla baterka o dost teplejší než jindy. O kus dál suchý obilí. Vzpomněl jsem si na video, kde borcovi za letu začly kouřový signály a po řistání už neměl šanci nic uhasit. Opět vidím to pole. 8O
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od corsair »

copak s válečkem lítat,ale mít je doma a hlavně doma nabíjet je odvaha, kdysi mi jedny lipolky blafli při nábíjení /mojí chybou/ a od té doby bojím :cry: bojím :cry:...a co se týká koupě značky je to loterie při které preferuji zn.Turnigy
mr.ricardo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mr.ricardo »

Od lonska mam dve 3S 1600mah 25/50 Pecka Power, obe se nafoukly po cca 10 nabitich, ale dal to nepokracuje a kapacitu maji stale stejnou. Do extry davam obe paralelne, do vetronu po jedny, takze proudy urcite neprekracuju, po letani jsou maximalne vlazny. Asi je to normalni, ale stejne je mam zavreny v plechovy krabici. Chci vyzkouset Power Ion 2100, na moje pouziti by mely stacit bohate a clovek se nemusi bat, ze zahori :)
T9x FrSky, El Marabu XL, e-Hawk, Guppy 2, Ardea ve vystavbe
MarthiR

#7 Příspěvek od MarthiR »

Je to hodně o kusu, mám jedny z prvních kypomu 3s 1300mAh 30-60C a mám je jíž 3 roky a minimalně 1000 cyklu a sou v pohodě
Mám foxy druhé generace 3s 850mAh 40C již pul roku , nabijím max 2C a nejsou niak nafouklé. V těch největších vedrech sem chodil litat převážně po 19:00 a i tak po 6 minutovém letu baterky horké včetně regulátoru a motoru ale nedalo se ničemu divit když venku bylo 34st.C.
Chci teda říct že u mě dobrý ale za to když sem koupil levně před třemi roky nanotechy 3s 1300mAh 25C se nafoukla a zvadly po 50 cyklech.. Mám teď doma i 3s 2200mAh 20C Gens ace a litam je v uzavřítem trupu a taky v pohodě , mají 80 cyklu ale původní majitel psal že je nabil 6x (mám je z druhé ruky)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Troll

#8 Příspěvek od Troll »

Jsi si jist že na nich máš 1000 cyklů ? :o . Pokud ano, tak to jsi musel dát jeden cyklus každý den z těch tří let. A to jsi teda obdivuhodný letec. :)
MarthiR

#9 Příspěvek od MarthiR »

I deset cyklu za den, začátky byly dost rušné, každé nabiti sem si psal, boužel uz nevim kde deniček je posledniho pul roky sou ve storage režimu

Litali sme hodně a nejvíc v týdnu. Soboty a neděle od rána do večera (to se ale moc nelibilo přítelce) takže tenhle rok sem letiště hodně omezil.
Mám letiště kousek přibližně 2,2Km
Ps: omlouvám se za OT, k foxum sem ti řekl své.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

K těm Foxům. Včera jsem potkal na letišti človíčka, co je taky používá. Má 2 ks Fox 4S 2,6Ah 40/80C. Rok před nima si koupil 2 ks RAY 4S 2,7Ah 30/60C.
Ty starý RAY se mu nenafoukly a ty podle parametrů odběrově "lepší" Foxy má taky do válečku a přitom mají odlítáno asi 1/5 toho co RAY.
Jednoznačný závěr, FOX 2,6Ah je jednoznačně šmejd!!!
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“