Asi před rokem a půl jsem si koupil do Sbacha 2 čtyřčlánky 2,6Ah, modrý Foxy. Je na nic deklarováno 30/70C vybíjení a 2C nabíjení. Asi před rokem jsem přikoupil to samý 3,3Ah a 2,6Ah po jednom kuse. V Sbachu na zemi motor bere 38-40A, na úplný maximum je zatěžuju max. půl minuty za celej 6 minutovej let. Po letu mají Foxy cca 40st.C. a zbývá v nich 20-25% kapacity a rozbalancování je do 0,1V. Nabíjím na 4,1V proudem 1C. Opět žádnej problém s balancem. Pokud vím, že je nebudu delší dobu potřebovat nabíjím je jen na 3,8V/čl. Odhadem mají každá 120 cyklů ty starší a 80 cyklů ty novější.
Myslím, že nedělám žádnou chybu ale přesto jsou všechny 2,6Ah nafouknutý skoro do válečku. Začalo to asi po půl roce provozu. Dnes mě dokonce na jednom bloku popraskala vrchní smršťovačka.

Radši je už nenosím do dílny a nabíjím a skladuju venku. Divný ale je, že stále za provozu "mají tah" jako dříve a ani nijak za letu nevadnou a kapacitu taky neztratily. Divný taky je, že ta 3,3Ah je nafouknutá jen nepatrně.
V čem může být problém? Dělám přeci jen něco špatně? Nebo není náhodou těch deklarovaných 30/70C podvod? 38A zjevně vadí těm 2,6Ah ale 3,3Ah už ne. To by naznačovalo že nemají pro vybíjení ani 20C....
Co pořídit jinýho "nenafukovacího" v rozmezí 2,6-3,3Ah? Těm Foxum už nějak nevěřím...
Díky
Jirka