Vlastnosti letadla

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
dusi
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od dusi »

Bazybarel píše:V ruce začátečníka skončí ES, EG nebo WH po pár "letech" na kaši, minimálně uložení motoru u EG a další věci jako vymačkané(vymlácené)uložení křídla a další.

Zrovna v úterý mě kolega vytáhl lítat. Chlap, co poletuje jen tak, učil jiného, co bude poletovat jen tak. Nemá fixný bod, nemá vyhraněný prostor a jeden nezná, nechápe nebo nechce vědět ani základní principy řízení modelu a druhému je nedokáže vštěpit. Dal mu do ruky vysílač, kde pro plnou výchylku kormidel cvičáku stačili 3 mm vychylky kniplu vysílače!

U takového modeláře každý model skončí na kaši.

Než jsem delal 40 minutový let s elektrovětroněm, tak rozmlátili dva cvičáky. Pro ně to byla sranda, prý to lehce spraví za chvíli.

Pokud si chtějí hrát, mají pravdu, ano, byla to sranda a když to spraví, může být zase.
No nedovedu je nazvat "modeláři", protože ani neví, co vedlo k haváriím a co udělat, aby se to neopakovalo. Nedokázal poslouchat, co jsem mu radil ani pochopit, proč mu radím zrovna to, co mu radím.

Taky jsem začínal před asi třemi lety. Ještě jsem ale ani jeden model nerozbil (ťuk ťuk :twisted: ). Informací je kolem nás dost, jen je třeba u toho přemýšlet.
Simulátor to nezachrání.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Blurcak »

Marek71 píše:Čo furt náte s tým simulátorom, mňa to s ním nebavilo. Najlepší simulátor je Easystar... alebo Wildhawk :-)

Na simulatoru se naucis neplest si strany, tudis usetris za opravy atd.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Marek71 »

Tak to potom ano... ak to ukradneš, tak je to iste menšia investícia, ako keby si si to kúpil. To by bolo min. tak 3-4 tisíc. A ešte sa s tým chváliš, ako nejaký dement...

Inak, ak by som začínal s vrtulníkmi, tak by som si kúpil sim, pravdepodobne Phoenix, dá sa zohnať za dobrý peniaz. U vrulníku sa investícia do simu vráti behom 2-3 haváriek.

Bazybarel píše:A že by ta jak píšeš "pro tebe zbytečná investice" byla tak vysoká to určitě NE! Já osobně dal za simuátor(hardware)450kč i s poštovným na modelbazaru. AFPD sem stáhl z netu za pár hodin procrcaný elektriky a lítám si v pohodě za 500kč.. Chvála simulátorům a torrentu..
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Nigga

#19 Příspěvek od Nigga »

A neznáte nějaké hodné letadlo, které vypadá jako skutečné letadlo? (aspon trochu) Mě se ten wildhawk a easystar moc nelíbí....
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

No jo, no... tak sa na tom nauč lietať a po pár týždňoch si kúpiš niečo,čo sa ti bude páčiť. Tu je hlavne výhoda, že motor a vrtuľa nie sú vpredu, ale je to tlačné usporiadanie, takže pri rane na čumám sa tomu večšinou nič nestane.

Nigga píše:A neznáte nějaké hodné letadlo, které vypadá jako skutečné letadlo? (aspon trochu) Mě se ten wildhawk a easystar moc nelíbí....
robotmz

#21 Příspěvek od robotmz »

mne sa tiez wildhawk ani easystar absolutne nepacil, do poslednej chvile som rozmyslal nad skylady - ta uz sa predsalen viac podoba na vetrona, napr. filipa.

teraz na toho svojho zmrda uz nedam dopustit :-))
MZ

#22 Příspěvek od MZ »

Nigga píše:A neznáte nějaké hodné letadlo, které vypadá jako skutečné letadlo? (aspon trochu) Mě se ten wildhawk a easystar moc nelíbí....

hele, já byl před dvěma měsíci ve stejné situaci a zakládal tohle téma http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=9374 Wild hawk se mi taky vůbec nelíbil a teď si ho nemůžu vynachválit. Jestli se budeš učit lítat sám bez simulátoru, tak je tohle nejlepší volba, protože i s tohle letadlo s tebou bude první lety parádně cvičit a párkrát s tim určitě flákněš o zem, než přijdeš na to co a jak. Ber to jako vstupní investici a pořádný letadlo si kup, až tě Wild hawk přestane bavit a perfektně ho zvládneš. Já se zatím taky pořád učím, v plánu mám silnější motor, větší vrtuli a dodělat křidélka, takže pořád se budu posouvat dopředu. navíc ty opravy WH jsou v pohodě, když to píchneš čumákem do země, nemusíš pracně opravovat lože motoru. Se silnějším motorem a křidélkama už půjde krásně zkoušet začátky akrobacie, nebo si s ním můžeš plachtit bez motoru, prostě na začátek asi neni nic vhodnějšího
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Bazybarel
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Bazybarel »

Marek71 píše:Tak to potom ano... ak to ukradneš, tak je to iste menšia investícia, ako keby si si to kúpil. To by bolo min. tak 3-4 tisíc. A ešte sa s tým chváliš, ako nejaký dement...

Tím že si stáhnu to, co se na netu povaluje, mě považuješ za dementa?? Se uklidni.. Děláš jako bys nic (mp3,DivX,DVD..) nestahoval a byl úplnej svatoušek a to vyprávěj tak nějakýmu dementovi.. Ne tady..
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Marek71 »

Nie... ale tým, že sa s tým chvastáš, tým si u mňa dement :-)

Bazybarel píše:Tím že si stáhnu to, co se na netu povaluje, mě považuješ za dementa??
tks
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od tks »

Bazybarel píše:Tím že si stáhnu to, co se na netu povaluje, mě považuješ za dementa?? Se uklidni.. Děláš jako bys nic (mp3,DivX,DVD..) nestahoval a byl úplnej svatoušek a to vyprávěj tak nějakýmu dementovi.. Ne tady..

Dufám, že se neurazíš, ale podle Tvého projevu bych Ti odhadl tak 12-14 let. Smutné ale je, že máš pravděpodobně o dost víc, co? :roll:
Ale netřeba házet flintu do žita - spusta lidí se takto debilně projevuje jen na "anonymním" internetu a když se potom s nimi setkám tak zjistím, že jsou docela normální.
P.S. Tato není reakce jen na tento Tvůj konkrétní příspěvěk.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Blurcak »

Kdyz uz se tu tak flameje tak si taky prilozim

Podpis stylu
"Mám objednané rádio 2,4GHz takže honím AFPD.. A koukněte rozhodně sem: www.mBank.cz"

:roll:
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Bazybarel
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Bazybarel »

Já mu chtěl poradit stejně jako poradili mě.. Neřeším vaše názory, každej má své..
hubon
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od hubon »

Bazybarel píše:Já mu chtěl poradit stejně jako poradili mě.. Neřeším vaše názory, každej má své..

Aspoň že sis už smazal tu reklamu... :wink:
Bazybarel
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Bazybarel »

Asi jsem se nechal unést.. Je fakt dobrá..
Nigga

#30 Příspěvek od Nigga »

K tomu simulátoru - už lítam asi rok(fms) takže si už strany moc nepletu. Ale s tim letadlem teda nevim jestli wildhawk a taky sem přemejšlel o Bellance.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“