Bazybarel píše:V ruce začátečníka skončí ES, EG nebo WH po pár "letech" na kaši, minimálně uložení motoru u EG a další věci jako vymačkané(vymlácené)uložení křídla a další.
Zrovna v úterý mě kolega vytáhl lítat. Chlap, co poletuje jen tak, učil jiného, co bude poletovat jen tak. Nemá fixný bod, nemá vyhraněný prostor a jeden nezná, nechápe nebo nechce vědět ani základní principy řízení modelu a druhému je nedokáže vštěpit. Dal mu do ruky vysílač, kde pro plnou výchylku kormidel cvičáku stačili 3 mm vychylky kniplu vysílače!
U takového modeláře každý model skončí na kaši.
Než jsem delal 40 minutový let s elektrovětroněm, tak rozmlátili dva cvičáky. Pro ně to byla sranda, prý to lehce spraví za chvíli.
Pokud si chtějí hrát, mají pravdu, ano, byla to sranda a když to spraví, může být zase.
No nedovedu je nazvat "modeláři", protože ani neví, co vedlo k haváriím a co udělat, aby se to neopakovalo. Nedokázal poslouchat, co jsem mu radil ani pochopit, proč mu radím zrovna to, co mu radím.
Taky jsem začínal před asi třemi lety. Ještě jsem ale ani jeden model nerozbil (ťuk ťuk
Simulátor to nezachrání.