DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
Konečne DJI GO fungoval na androide ako mal!
tieto veci som si zmenil podľa dostupných informácií:
- použit hardvérovú akceleráciu 2D v aplikáciach
- obchod google play som dal do verzie 5.1.11 a zakázal aktualizácie
- obmedziť procesy na pozadí: som zadal na najviac 2
Použil som dve baterky a nalietal 30minút, niečo cez 10km. Tablet sa zahrial ako je vidno na fotke.
tieto veci som si zmenil podľa dostupných informácií:
- použit hardvérovú akceleráciu 2D v aplikáciach
- obchod google play som dal do verzie 5.1.11 a zakázal aktualizácie
- obmedziť procesy na pozadí: som zadal na najviac 2
Použil som dve baterky a nalietal 30minút, niečo cez 10km. Tablet sa zahrial ako je vidno na fotke.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Měl jste už někdo problém s baterkou u P3A ? Koupil jsem náhradní originál baterii, dobil, vylítal na 30%. Při kontrole svítí jedna led a drubá bliká. Připojim na nabíječku a jakoby začne nabíjet, ale aproběhne rozvícení první led, bliknutí druhé to celé 2x a pak ledky zhasnou a dost. Když podržím zapínací tlačítko, tak se rozsvítí všechny zelené ledky a bliká červená. Červená blikne 5x a ledky zhasnou. Dnes nesu na reklamaci. Jo a baterku původní nabka nabíjí normálně, takže nabíječkou to není.
DJI - Phantom 4
jarda33 píše:Když podržím zapínací tlačítko, tak se rozsvítí všechny zelené ledky a bliká červená. Červená blikne 5x a ledky zhasnou. Dnes nesu na reklamaci. Jo a baterku původní nabka nabíjí normálně, takže nabíječkou to není.
Tohle je normální funkce pro kontrolu životnosti akumulátoru - podržíš tlačítko na 5s a akumulátor ukáže v procentech svoji životnost. Počti si trochu v manuálu, vše je to tam popsané. Jinak ještě bych baterku zkusil zapnout (stejně jako když zapínáš P3A), připojit nabíječ a dobíjet ji zapnutou (tak jak je to třeba udělat třeba v případě, že ji chceš z 90-ti % dobít na 100% - v tomhle případě kdybys ji nezapnul, nabíjení vůbec nezačne). Za pokus to snad stojí
Tak to jsem tedy na to zvedavý.
https://www.facebook.com/DJIEuropa/post ... 65?fref=nf
No super. Čekal jsem jestli bude plnohodnotnej Phantom s 2.7K kamerou. Na ty letový mody jsem taky zvědavej.
- gardenroute
To jistě již vypadá zajímavě, nicméně stále postrádám podporu pro 60fps a více u 2K7 a 4K režimu u Pro verze... Stejně tak zvuk 
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Myslel jsem, že ty kamery jsou všechny stejný jen okleštěný na různých typech.
Na Standardu umí 2.7K max 30fps a FHD 30fps, u P3A umí FHD až 60fps. Tak si myslím, že 2.7K nezvládne 60fps. Pokud to nemají taky nějak okleštěný.
Zvuk mě až tak netrápí, sice by se hodil, ale stejně tam hučí jen vrtule.
Na Standardu umí 2.7K max 30fps a FHD 30fps, u P3A umí FHD až 60fps. Tak si myslím, že 2.7K nezvládne 60fps. Pokud to nemají taky nějak okleštěný.
Zvuk mě až tak netrápí, sice by se hodil, ale stejně tam hučí jen vrtule.
Allesak píše:Myslel jsem, že ty kamery jsou všechny stejný jen okleštěný na různých typech.
Mezi P3A a P3P kamerou ono okleštění spočívá v absenci procesoru pro zpracování 4K videa a v absenci aktivního chlazení.
To gardenroute. Pokud kamera nemá mikrofon, tak nechápu, odkud chceš vzít zvuk?????
- gardenroute
Klobáso, také jsem nepsal, že to očekávám jako řešení formou nějakeho FW upgrade!!!!!klobasa78 píše:To gardenroute. Pokud kamera nemá mikrofon, tak nechápu, odkud chceš vzít zvuk?????
Je to věc, jež mě chybí na stávající P3 kameře a očekávám, že se v blížícím se P3 upgrade opraví, resp. napraví. Byl to bohužel, jako spousta dalších lapsů v konstrukci P3, evidentni ústupek ceně a hloupému marketingu.
Také bych chtěl zvuk. Hlavně při použití jako kamera se stabilizací.
Jinak tady jsem viděl porovnání A a P verzi : https://youtu.be/7RFraCgZgYg a teď nevím jestli je to pravda nebo ne. Pokud jo tak P3A budu zase prodávat.
Jinak tady jsem viděl porovnání A a P verzi : https://youtu.be/7RFraCgZgYg a teď nevím jestli je to pravda nebo ne. Pokud jo tak P3A budu zase prodávat.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
Já bych to tak šíleně neviděl. Při normálním záběru rozdíl není tak markantní, ale je jasný, když je to 300% zvětšený, že tam bude rozdíl v rozlišení. Dneska už má být možnost otevřít kameru na P3A na 2.7K, tak by to mělo být lepší. Je škoda, že jen 30fps.
Má někdo podobnou zkušenost s poslední aktualizací ohledně nových funkcí (WP let, POI, ...)?
1./ Nedovolilo mi to nic nadefinovat, dokud jsem nevylítnul do vzduchu
2./ POI funkci jsem čekal že píchnu prst do mapy, ukážu POI a zvolím radius. Musel jsem ale koptérou letět na POI bod, uložit ho, pak letět na okraj kružnice kterou chci opisovat a tam teprve proceduru spustit. To jako když budu chtít jako POI např. nějakou stavbu, tak nejprve musím porušit zákon a vlítnout nad ni? Nechce se mi tomu pořád uvěřit...
3/ Waypoint let - asi jsem taky těžce nepochopil. Trasu jsem nejprve musel fyzicky proletět a během ní ukládat jednotlivé waypointy. Pak teprve jsem mohl odstartovat autonomní let podle toho, co jsem proletěl. WTF?
4./ Follow me mi nefungoval, ale to jsem na Ipadu bez GPS čekal
1./ Nedovolilo mi to nic nadefinovat, dokud jsem nevylítnul do vzduchu
2./ POI funkci jsem čekal že píchnu prst do mapy, ukážu POI a zvolím radius. Musel jsem ale koptérou letět na POI bod, uložit ho, pak letět na okraj kružnice kterou chci opisovat a tam teprve proceduru spustit. To jako když budu chtít jako POI např. nějakou stavbu, tak nejprve musím porušit zákon a vlítnout nad ni? Nechce se mi tomu pořád uvěřit...
3/ Waypoint let - asi jsem taky těžce nepochopil. Trasu jsem nejprve musel fyzicky proletět a během ní ukládat jednotlivé waypointy. Pak teprve jsem mohl odstartovat autonomní let podle toho, co jsem proletěl. WTF?
4./ Follow me mi nefungoval, ale to jsem na Ipadu bez GPS čekal
- gardenroute
FollowMe (a to myslím obecně) asi nebude řádně fungovat bez prvků umělé inteligence a proximity senzorů (nejen vůči zemi) , to je ale na jinou debatu. Myslím, že to dnes výrobci do svých strojů dávají jen z konkurenčních důvodů, aniž by tato velmi náročná funkce byla pořádně odladěná a skutečně funkční. Většina demo videí toho či onoho vendora jsou jen fake ...
- gardenroute
PoI a Waypoint na P3 s novým FW
POI a Waypoint na P3 s novým FW
Video, vysvětlující některé zcela nové letové režimy z posledního upgrade firmware. Snad ta English se silným ruským přízvukem (navíc v Shenzhenu
) bude čitelná:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GR_BMucP27w[/youtube]
Video, vysvětlující některé zcela nové letové režimy z posledního upgrade firmware. Snad ta English se silným ruským přízvukem (navíc v Shenzhenu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GR_BMucP27w[/youtube]