Nabíječe Turnigy reaktor, rebrandy (Antimatter, ...)

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Nabíječ Turnigy reaktor

#91 Příspěvek od JosefSvejk »

juraj.jurej píše:
Mne je to jasné, ale nie každý lieta 6S. Na to aby dal Reaktor 20A do 6S bude treba silný zdroj (tak 24V/25A) Už ste to niekto dokázali, že to dá. A keď tak s akým zdrojom za akú cenu?

Pořád píšeš, že je ti to jasné, ale evidentně ti to jasné není :roll: . 20 A do šestičlánku reaktor přece dát nemůže :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od juraj.jurej »

JosefSvejk píše:
Pořád píšeš, že je ti to jasné, ale evidentně ti to jasné není :roll: . 20 A do šestičlánku reaktor přece dát nemůže :wink: .

Tak ma oprav a vysvetli my to. Rád sa niečo naučím. Tak že pri max. vstupnom napätí 28V s 25A (zdrojom) nedá do 6S 20A?
Účinnosť neberiem teraz do úvahy.
FrSky Tandem X20
mhabr

#93 Příspěvek od mhabr »

6x4x20
JosefSvejk

#94 Příspěvek od JosefSvejk »

juraj.jurej píše:
Tak ma oprav a vysvetli my to. Rád sa niečo naučím. Tak že pri max. vstupnom napätí 28V s 25A (zdrojom) nedá do 6S 20A?
Účinnosť neberiem teraz do úvahy.

Pořád nebereš v úvahu maximální nabíjecí výkon (300W) :!: 300 / 24 = 12,5 (A). Je to přibližně, hodnota se, samozřejmě, v průběhu nabíjení mění.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od juraj.jurej »

JosefSvejk píše:
Pořád nebereš v úvahu maximální nabíjecí výkon (300W) :!: 300 / 24 = 12,5 (A). Je to přibližně, hodnota se, samozřejmě, v průběhu nabíjení mění.

Dík
Tak že je omedzená výkonom na to som zabúdal. (konštrukciou)
300/7,4 (2S) = cca 40A. Tak potom prečo nenapíšu, že nabíja 40A. :? Jasné, nieje na to stavaná a zhorela bi. (soft. obmedzená)
Myslím, že tých 300W pri nabíjaní z auto batérie dá so stratami cca 11A do 6S.
Ja používam iba 3-4S. 300/15 (cca 4S) = 20A to bi šlo. Už len aby bola v EU sklade.
Alebo do vianoc niečo nebude nové. (tá Ocday 180W sa my tiež páči)
FrSky Tandem X20
petrfm

#96 Příspěvek od petrfm »

panove, mate nekdo tu 1kW verzi?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=84459

Premyslim, ze pri nabijeni 6s 5000 aspon 3C je uz ta 300W dost na hrane, az za hranou. Tedy 2C je maximum a to je dost zpomaleny film. Doma si nabiju i tim, co ted mam a venku mi 2C moc nepomuzou. Pokud bych sel cestou vice clanku, bude ta nabijecka zase slaba :roll: Ta kilowatta je fajn, navic by to melo zajistit dostatecny proud i pri nabijeni z auta nebo 12V lifepo., 10A je dost malo, chce to aspon 15A, ja na jednu aku litam 5 minut, takze s 10A bych nabijel pul hodky, to je hezky den v prirode, ale malo litani :-( Navic, umi to i logovat do vnitrni pameti, to se taky hodi.

Tak by mne zajimalo, jestli tu kilowattovku nekdo ma a jake s ni ma zkusenosti?
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jyrry »

petrfm píše:... by to melo zajistit dostatecny proud i pri nabijeni z auta nebo 12V lifepo., ...

Hm, spočítej si proud z 12V abys dosáhnul alespoň 600W... Ono aby autoaku dala 50A delší dobu (půl hodiny) a nekleslo jí brutálně napětí, takovou (já) neznám - která to vydrží? Mám olovo 12V 105Ah a chtěl jsem po něm 2x200W*, tedy jen 33A - i to je už dost, nehledě na to že podle datasheetů těch Pb baterek je při takových proudech využitelná cca polovina udávané kapacity. To co na nich píšou je kapacita jmenovitá, zaručená (u nové baterky) při době vybíjení 20h (a samozřejmě při odpovídajícím proudu). Jak na tom budou ty LiFePo při 50-80A?
Ono se dneska lehce sežene kW nabíjedlo ale pak ho nakrmit, to je druhá polovina problémku :-)

*) nabíjím současně 2ks 6s 5000mAh, trvá mi to cca půl hodiny a to mi tak nějak vyhovuje
jyrry.webnode.cz
TomasN

#98 Příspěvek od TomasN »

Mám 40Ah LiFePo a beru z ní cca 40A. Při tomto odběru z ní beru přes 30Ah, jednou jsem to přepískl a vzal skoro 40, ale mýlím, že to už ke noci snížilo proud. Zatím nevím jaká bude životnost, ale podle specifikace by měla být řádově lepší než u olova
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od jyrry »

TomasN píše:Mám 40Ah LiFePo a beru z ní cca 40A. Při tomto odběru z ní beru přes 30Ah ...

To by mi stačilo na 2 starty... Tudy (moje) cesta skoro určitě nevede :roll:
jyrry.webnode.cz
TomasN

#100 Příspěvek od TomasN »

Mne to stačí na 3-4, k tomu ještě 4 v doma nabitých baterkách. Když to ještě prostřídám se 4 lety s menším vrtulníkem, tak mne to stačí :)
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
petrfm

#101 Příspěvek od petrfm »

Ja jsem tech 500w nepovazoval za mezni hodnotu, ale slo mi o to, ze 300W je malo. Chci nabijet jednu aku proudem cca 15A, t.j. bez ztrat 30A na vstupu. Takze okolo 40A se ztratami, hrubym odhadem. Samozrejme to nemuzu chtit po baterce v aute, takze bych u toho mel nastartovano, jako nouzove reseni, nez si poridim lifepo, nebo centralu (nechce se mi do toho ted rvat moc penez, kdyz zima a cernosi klepou na vrata, treba pres zimu umru na TBC :lol: )

Navic, obcas litam v miste, kde mam pobliz zasuvku, takze bych mohl ze zdroje valit klidne 3-4C. Bojim se jit na vice, jak 3C, protoze jsou to turnigy a neverim, ze nemaji aspon 2x premrstene parametry. I kdyz je fakt, ze po 20 startech v heli jsem je jeste nebalancoval ani jednou a vsechny clanky jsou suprove srovnane.

Ja na jeden let vybijim 3Ah. To znamena cca 6-8Ah z 12V jeden let. Pri 30A to dela 5x nabiti + 2 baterky, co si dovezu nabite, 7 letu mi bohate staci, takze lifepo je cesta.

Jyrry, musis se naucit litat na spotrebu, zadne slapani na plyn a z kopce vyradit :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od jyrry »

petrfm píše:... litat na spotrebu, zadne slapani na plyn a z kopce vyradit :lol:

... nebo přejít na jednomotoráky :lol:
jyrry.webnode.cz
petrfm

#103 Příspěvek od petrfm »

Tak tak, to je hrozna rozezranost, mit na letadle tolik motoru a baterek :lol:
Marek_Km

#104 Příspěvek od Marek_Km »

V necelé polovině června jsem ho v Evropském skladu zaplatil (backorder) a pořád není skladem. Fakt nic moc. Vsadím se, že kdybych ho z té objednávky vyhodil, tak ho do týdne naskladní. Myslím, že se to ale stane brzo, protože teď už do košíku dát lze, i když je nedostupný, ale tehdy když jsem jej platil, tak do košíku dát nešel a musel jsem to obejít. Na jeho stránce jsem počkal, až se objeví "One Time Only Offer" a teprve pak byl v košíku...
petrfm

#105 Příspěvek od petrfm »

Vzdycky, kdyz na tom jejich zkryplenem webu neco objednavam, musim si dat predtim panaka neceho tvrdsiho, na odvahu. I tak to neni zarukou, ze se u toho aspon 2x nenaseru, kdyz se mi pred koncem smaze kosik, atd :evil: A vidite, stejne, ted jsem objednal asi 10 polozek, co byly skladem a uz 14 dnu cekam... vcera do toho bordel podniku pisu, co se jako deje a pry neni skladem baterka. Ktera byla normalne skladem, kdyz jsem ji objednaval... takze HK je moje davka adrenalinu a doporucuju jen pro silne povahy :roll:
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“