Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mclei
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#2221 Příspěvek od mclei »

Dejfak píše:Nejde te si někdo zalétat kolem Prahy 5

Co úterý odpoledne až večer?
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2222 Příspěvek od Dejfak »

Klidně, mohl bych tak v 19:00
Akorád to světlo, bude to ještě horší.
Pomalu to bude spíš na podzemní garáže.
Ikdyž přes FPV je vidět déle.
Možná bych zkusil obchoďák v Butovicích.
V jednom rohu je tam docela prostor.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
mclei
Kontaktovat uživatele:

#2223 Příspěvek od mclei »

Dejfak píše:Možná bych zkusil obchoďák v Butovicích.
V jednom rohu je tam docela prostor.

To už jsi zkoušel? Načerno? My jsme tam kdysi chodili jezdit s autíčkama, ale coptéry bych si tam bez domluvy nedovolil.
Navíc si nejsem jist jestli tam nemají nechráněný sprinklery a to by byl pěknej bordel nějakej rozbít.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2224 Příspěvek od Dejfak »

Lítal jsem v Kauflandu na vypichu.
Tam s tím nebyl problém.
Na Butovkách občas ladím zisky, nikdo na mě nevyběhl.
Ale je fakt že několikrát někdo přijel očumovat a ptát se co to je, kolik to stojí a taková ta klasika.
Jsem si jistý že nějaký race ti nikdo v podzemních garážích neposvětí.
Někdy to tam musím pořádně sčíhnout.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2225 Příspěvek od jindraj »

Dejfak píše:Lítal jsem v Kauflandu na vypichu.
Tam s tím nebyl problém.
Na Butovkách občas ladím zisky, nikdo na mě nevyběhl.
Ale je fakt že několikrát někdo přijel očumovat a ptát se co to je, kolik to stojí a taková ta klasika.
Jsem si jistý že nějaký race ti nikdo v podzemních garážích neposvětí.
Někdy to tam musím pořádně sčíhnout.

kluci tohle lítání po garážích (pokud jsem Vás správně pochopil) mi přijde jako trochu zbytečně velká partizánština, která si koleduje o malér. ne že bych neviděl záběry, jak něco podobného někdo dělá, ale dobré mi to nikdy nepřišlo. Nemumím si představit, že by to někoho nenasr... pokud si toho všimne. Když tam bude někdo procházet tak většina lidí není zvědavý nadšenec a spíš bude mít obavu co mu s tím provedete a zda se má krýt. Když tam bude mít někdo auto tak bude nervní, že mu to otlučete, když tam bude nějaký správce, tak bude nervní, že tam provedete něco na autech nebo vybavení neb za obojí odpovídají ... zkrátka raději lítám tak, kde nemusím přemýšlet komu vadím protože pak koukám kde na mě kdo vyběhne a nemám pohodu na lítání kvůli které to dělám :) Rád bych někdy zašel polítat v praze ... ale někam ven do klidu
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2226 Příspěvek od Dejfak »

Je jasné že nemůžeš létat tam kde jsou auta a lidi. To bych si nedovolil.
Mluvím o rohu garáže, většinou je to protější roh od vchodů do obchoďáku, kde je prostor jako půl fotbalového hřiště. Tam nikdo neparkuje ani nechodí protože je to daleko od vchodů.
Takže tam není ani noha.
Máš pravdu že v garážích je vybavení jako čidla kvality ovzduší, zářivky a el.instalace. Které můžeš snadno poškodit.

Koumal jste někdo něco na špatné počasí?
Válet 250 v blátě a sněhu, tak na to to moc nebude.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2227 Příspěvek od jindraj »

Dejfak píše:Je jasné že nemůžeš létat tam kde jsou auta a lidi. To bych si nedovolil.
Mluvím o rohu garáže, většinou je to protější roh od vchodů do obchoďáku, kde je prostor jako půl fotbalového hřiště. Tam nikdo neparkuje ani nechodí protože je to daleko od vchodů.
Takže tam není ani noha.
Máš pravdu že v garážích je vybavení jako čidla kvality ovzduší, zářivky a el.instalace. Které můžeš snadno poškodit.

Koumal jste někdo něco na špatné počasí?
Válet 250 v blátě a sněhu, tak na to to moc nebude.

já to mám vymyšlené už léta :). Když je sníh, tak si jedu zalyžovat nebo na běžky, když prší, tak si jdu zaplavat nebo si zalezu s knížkou, když je tma, tak jdu na pivo nebo si zapinkat squash a když je moc dlouho hezky a mám čirou náhodou víc času a všechno bych neprolétal, tak si vyjedu na kole nebo si zajdu zapinkat golf. Ale většinou drhne vše z toho na nedostatku toho času, když se kromě práce bez ohledu na denní a roční dobu chci věnovat i dětem :)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2228 Příspěvek od Dejfak »

Obdivuji že máš tolik zájmů a že to stíháš.
To bych nedal...
Jsem prostě zakouslej modelář.
I když je venku po nulou, tak si vezmu vyhřívaný futrál a jdu létat.
Když je tma, tak ten model osvítím.
A když je bláto a sníh, tak vymejšlim blbosti kde létat :lol:
malé zvíře

#2229 Příspěvek od malé zvíře »

Lidi, jak to máte s těžištěm? Já jsem se snažil cpát veškeré aspoň trošku těžší vybavení co nejvíc dopředu, abych mohl baterku naložit na tu "korbičku" na zadní části rámu (Lumenier QAV250). Ještě to nemám úplně hotové, ale ty nejtěžší věci už mám osazené a když jsem si zkusil určit těžiště tak jsem zjistil že jej mám cca 5mm před středem rámu. Mám pocit že pokud tam v tomhle stavu naložím 200g těžkou baterku, tak budu tahat zadek copteru po zemi... Nebo budu muset na předek přivázat půl metru kolejnice abych to vyvážil :lol:
Last one alive, lock the door!
mmaki

#2230 Příspěvek od mmaki »

malé zvíře píše:Lidi, jak to máte s těžištěm? Já jsem se snažil cpát veškeré aspoň trošku těžší vybavení co nejvíc dopředu, abych mohl baterku naložit na tu "korbičku" na zadní části rámu (Lumenier QAV250). Ještě to nemám úplně hotové, ale ty nejtěžší věci už mám osazené a když jsem si zkusil určit těžiště tak jsem zjistil že jej mám cca 5mm před středem rámu. Mám pocit že pokud tam v tomhle stavu naložím 200g těžkou baterku, tak budu tahat zadek copteru po zemi... Nebo budu muset na předek přivázat půl metru kolejnice abych to vyvážil :lol:

ja u 250 vyvazenie vobec neriesim, rozlozim zataz tak od oka (rozumne) a hotovo, riadiaca jednotka to zvladne
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2231 Příspěvek od jindraj »

malé zvíře píše:Lidi, jak to máte s těžištěm? Já jsem se snažil cpát veškeré aspoň trošku těžší vybavení co nejvíc dopředu, abych mohl baterku naložit na tu "korbičku" na zadní části rámu (Lumenier QAV250). Ještě to nemám úplně hotové, ale ty nejtěžší věci už mám osazené a když jsem si zkusil určit těžiště tak jsem zjistil že jej mám cca 5mm před středem rámu. Mám pocit že pokud tam v tomhle stavu naložím 200g těžkou baterku, tak budu tahat zadek copteru po zemi... Nebo budu muset na předek přivázat půl metru kolejnice abych to vyvážil :lol:

Já mám kromě baterky vše před jednotkou. Video Tx je nad ní. Ale ani tak by to nebylo vyvážené ... vyvážím to jedině když nad čumák přidělám i mobiuse. Ale je to celkem ochotné letět i bez vyvažování. dokud běží motory, tak si to ureguluje. rozdíl se ti projeví hlavně až při stažení plynu, v pádech a v obratech. Ale zvládne to.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2232 Příspěvek od jindraj »

Dejfak píše:Obdivuji že máš tolik zájmů a že to stíháš.
:lol:

no ten výčet není úplný, ještě bych tam mohl pár věcí doplnit ... ale taky jsem nepsal že vše stíhám. Ale prostě dělám vždy to, pro co jsou podmínky a na co je v ten moment čas :) ... a každopádně je to za cenu, že ničemu se nevěnuji tak jak by šlo ... :/ ale u jedné věci bych umřel za chvíli nudou ... ale zrovna ty 250tky jsou bezva v tom, že je člověk popadne a letí ... ideální na vyplnění i relativně krátkých kousků volna, kde by nestálo za to krámovat něco jiného
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2233 Příspěvek od Dejfak »

Já to mám vyvážené i bez kamery.
Taky mam Qava od Lumenieru.
Taky mám vše v předu, mám ale 100g baterky a ŘJ jsem nedal na šrouby kde má být, ale je v krabičce posunutá o 1cm dopředu.
Těžiště mám přesně.
Homer028

#2234 Příspěvek od Homer028 »

Dobrý den, pročítám toto vlákno a mám dotaz. Začínám od píky, kdysi měl Optic 5 40Mhz a vrtulník Maxir, ale už dávno pryč. Začínám se zajímat o quad 250, základní součástky obkoukal od zkušených zde, ale zvažuja na RX TX, objednat z číny nebo někde z bazaru. Chci jen lítat a později i s FPV. Takže starší Scorpio SC5 nebo podobný nebo http://www.aliexpress.com/item/RadioLin ... 4,201409_5

nebo Flysky T6 nebo i6, případně něco k doporučení.

Omlouvám se, že to bude pro mnohé ohraná písnička... díky borci.
mclei
Kontaktovat uživatele:

#2235 Příspěvek od mclei »

TomasC píše:Někdy na konec září bych chtěl v Praze uspořádat závod FPV 250. Pár branek, vlajek, atd... Aktuálně mám zabito do 15.9., ale pak se na to vrhám.

Tak jak to vypadá?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“