Pravidla pro COPTER RACING
Re: Pravidla pro COPTER RACING
S tím výkonem budu mít taky problém.
Mám to nějak řešit?
A když tak jak moc?
Co jsme spolu létali ve čtyřech, tak bylo jedno jestli 250, nebo 600.
Když se to blbě sešlo tak mi do obrazu lezla i 250.
Mám to nějak řešit?
A když tak jak moc?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
On je s tím výkonem problém hlavně když jsou copterky blízko k pilotům cca 5m, pak se stane to že ten kdo má nejvyšší výkon zahltí všem ostatním vstupní díly přijímačů.. Jak se odletí a copterky jsou dál tak už s tím problém není.... Létáme různé vysílače 200, 400, 600mW a ve čtyřech bez problémů.. Další věc je polarizace antén, snažím se dělat anténky levotočivé i pravotočivé a máme to 50:50 levé a pravé, tím se také rušení od ostatních dost potlačí..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
mclei píše:Co máš za model? Mám těch VTX víc, tak když budou sedět konektory tak můžu pujčit. FT952, LT200, Boscam.
Mám boscam TS832. Hlavní by bylo to, že mám jen RP-SMA antény.... Jinak je možné, že se závodu ani nezúčastním protože mi odešel krystal v kameře a nikde ho nemůžu sehnat. Kadopádně děkuji za ochotu
Dejfak píše:S tím výkonem budu mít taky problém.
Mám to nějak řešit?
A když tak jak moc?
kdo se moc ptá
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že plánuji létat po třech, tak nevidím problém určit "vhodných" 6 kanálů. Bude to hodně o disciplíně a vzájemné dohodě. V případě nedohody si vybere ten s nižším výkonem. V případě stejného výkonu, si vybere ten dříve přihlášený.
Určitě bude existovat ohraničený prostor A JEN TAM SE BUDE ZAPÍNAT VIDEO.
Letěli jsme už ve čtyřech a nebyl problém. Jen bude nutné mít prostě přístup a znalosti na přeladění. Upozorňuji, že frekvence se měří na Hz v našem případě na MHz. takže pokud máte něco exotického, co není v tabulce http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=96&t=73244 tak mi to pošlete a já tabulku doplním nebo si vezměte svojí přepočtovou tabulku.
3S / 4S. Tohle uvidíme na místě. Díky měření se stopkami je to snadné rozdělit. Zde uvidíme. Do budoucna to vnímám jako nutnost třídy rozdělit, ale to pro první akci nebude nutné.
Určitě bude existovat ohraničený prostor A JEN TAM SE BUDE ZAPÍNAT VIDEO.
Letěli jsme už ve čtyřech a nebyl problém. Jen bude nutné mít prostě přístup a znalosti na přeladění. Upozorňuji, že frekvence se měří na Hz v našem případě na MHz. takže pokud máte něco exotického, co není v tabulce http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=96&t=73244 tak mi to pošlete a já tabulku doplním nebo si vezměte svojí přepočtovou tabulku.
3S / 4S. Tohle uvidíme na místě. Díky měření se stopkami je to snadné rozdělit. Zde uvidíme. Do budoucna to vnímám jako nutnost třídy rozdělit, ale to pro první akci nebude nutné.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Osobně mám vysílač 5,8GHz ne servo konektoru. Zapojení je klasika. Signál, Plus, Minus. Na výstupu z OSD je klasický servo konektor, na vysílači je protikus.
TomasC píše:Osobně mám vysílač 5,8GHz ne servo konektoru. Zapojení je klasika. Signál, Plus, Minus. Na výstupu z OSD je klasický servo konektor, na vysílači je protikus.
Tomáši, nějak jsem nechytnl, k čemu tahle poznámka patří ... to zmiňuješ nějak kvůli možnosti výměny Tx? nebo kvůli možnosti odpojení celého Tx při manipulaci s kopterou na stojánce? nebo to je ještě něco úplně jiného co se mě netýká ... jen abych něco neprošvihnul
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to jen info, jak to mám já. Nic víc za tím prosím nehledej.
Do vlákna http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=96&t=73244&p=1251071#p1251071 jsem přidal grafiku s překryvem FPV kanálů.
FYI FAI 
- Přílohy
-
- SC4_FPV_Racing_16_Draft 8-10-2015.pdf
- (353.78 KiB) Staženo 236 x
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Jameson píše:FYI FAI
A hele
Co mě zaujalo je například podrobná definice parametrů stroje - např. i maximální povolený náklon FPV kamery, omezení baterií, apod.
Také to řeší spoustu věcí, které jsme tak nějak řešili za pochodu - kdy ano a kdy ne opakované lety při výpadcích videa apod.
Jak říkám, ještě si přečtu podrobněji a kdyby Tomáš chtěl rád pomohu s překladem nebo s nějakým derivátem, co by se z toho případně dělal, pokud by to nešlo aplikovat celé.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na zasedání předsednictva Klubu Leteckých Modelářů ČR Svazu Modelářů ČR (déle vždy KLeM ČR) byla přijata pravidla do sportovního řádu KLeM ČR. Od 1.1.2015 tedy bude možno pořádat závody, které jsou podle pravidel.
To má některé výhody:
Jsou pravidla stejná pro všechny, účastníci jsou pojištěni, mohou být žebříčky, bude kalendář soutěží
Ale i nevýhody:
všechny výhody se vztahují na členy SMČR, tedy chci závodit = musím být členem (100,- ročně za známku). POkud bude zájem, tak tohle si vezmu na starost a pomohu.
Konečnou verzi pravidel přikládám. Je to výřez se Sportovního Řádu, který se objeví na na stránce pravidel.
Až bude možno vkládat soutěže do kalendáře, tak sem napíšu i s odkazem.
To má některé výhody:
Jsou pravidla stejná pro všechny, účastníci jsou pojištěni, mohou být žebříčky, bude kalendář soutěží
Ale i nevýhody:
všechny výhody se vztahují na členy SMČR, tedy chci závodit = musím být členem (100,- ročně za známku). POkud bude zájem, tak tohle si vezmu na starost a pomohu.
Konečnou verzi pravidel přikládám. Je to výřez se Sportovního Řádu, který se objeví na na stránce pravidel.
Až bude možno vkládat soutěže do kalendáře, tak sem napíšu i s odkazem.
- Přílohy
-
- pravidlaRCCR.pdf
- (174 KiB) Staženo 173 x