Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali
Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a
Futabu rx tam nedam jelikož nemám žádnou volbu pro futabu t12fg. Standartni rx sbt se mi tam bohužel nevejdou.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak u Standy, ale mě opravdu výpadky do FailSafe (na přímou viditelnost, klidně i 10m ode mě), způsobovalo napájení přijímače přes FC.
Důvodem totiž bylo, že S.Bus je na CC3D zapojen do "MainPortu". MainPort ovšem nemá + a - propojené napřímo s piny kam se zapojují výstupy motorů. (Nevím jak to jinak nazvat.)
Problém způsoboval fakt, že 5V napětí šlo přes CC3D bůh ví kudy a docházelo ke spontánním špičkovým úbytkům napětí (klidně i na několik micro sekund). Z toho důvodu při poklesu vždy přijímač spadl do FailSafe.
Ujasním zapojení:
5V BEC -> CC3D -> FrSky. Nedocházelo tedy k poklesům napětí na CC3D, tam bylo stále stabilně 5V, ale protože FrSky nebyl napájen přímo přes BEC
ale přes MainPort CC3D, docházelo k úbytku napětí pouze na FrSky.
Po úpravě zapojení na:
BEC -> CC3D
'-> FrSky
Je napětí stabilní jak na CC3D tak v přijímači a ke spontánním FS nedochází.
Snad jsem to vysvětlil dost jasně
Důvodem totiž bylo, že S.Bus je na CC3D zapojen do "MainPortu". MainPort ovšem nemá + a - propojené napřímo s piny kam se zapojují výstupy motorů. (Nevím jak to jinak nazvat.)
Problém způsoboval fakt, že 5V napětí šlo přes CC3D bůh ví kudy a docházelo ke spontánním špičkovým úbytkům napětí (klidně i na několik micro sekund). Z toho důvodu při poklesu vždy přijímač spadl do FailSafe.
Ujasním zapojení:
5V BEC -> CC3D -> FrSky. Nedocházelo tedy k poklesům napětí na CC3D, tam bylo stále stabilně 5V, ale protože FrSky nebyl napájen přímo přes BEC
Po úpravě zapojení na:
BEC -> CC3D
'-> FrSky
Je napětí stabilní jak na CC3D tak v přijímači a ke spontánním FS nedochází.
Snad jsem to vysvětlil dost jasně
Tak vezmu si od každého něco, napajení Rx je už odděleno od NAZE32. failsafe delay je nastaven na max. hodnotu 200. víc nejde nastavit. O víkendu jestli nebude pršet tak dám testy. Zatím díky za všechny rady.
Prosím o radu.
Včera jsem dostavěl svojí 250ku s CC3D. Nahrál jsem Cleanflight. Problém nastal hned na úvodní obrazovce, kde je grafika quadcoptery (QC), která se naklání podle toho jak v reálu s "QC" člověk hýbe (určitě víte co myslím).
Naklonil jsem 250ku čumákem dolu, ale na grafice šla "QC" do boku. Pokud jsem naklonil "QC" do boku, šla na grafice dopředu a dozadu. Vyřešil jsem to tak, že jsem otočil řídící jednotku, tím ale šipka, která je na ní nakreslená mířila do boku, místo vpřed, ve směru letu.
Zálet v pohodě, vše fungovalo, ale dnes jsem chtěl nastavit funkci "ANGLE" a nevím jak, ale podařilo se mi vše totálně roze...at. Dostal jsem se nevím jak do fáze, že mi grafika začala chodit správně a šipka směřovala ve směru letu dopředu. Jenže dle předpokladu, nic nechodí tak jak má až na tu pitomou grafiku. Motory jsem měl zapojené dle schématu, reagovaly přesně dle funkce pro ověření, ale v reálu bylo vše špatně.
Vyresetoval jsem veškeré nastavení a nyní jsem opět na začátku.
Jednotka instalovaná tak, že šipka je ve směru letu vpřed, grafika zobrazuje špatně.
Mé dotazy:
1/jakou funkcí srovnám realitu s grafikou?
2/dá se nějak nastavit chod motorů, aniž bych prohazoval kabely? Myslím tím, aby motory zabíraly do protipohybu náklonu a zároveň reagovali dle povelů vysílače?
3/pokud jednotku pootočím tak, jak jsem jí měl, bude funkce "ANGEL" nebo "HORIZON" fungovat správně?
Díky za pomoc....
Včera jsem dostavěl svojí 250ku s CC3D. Nahrál jsem Cleanflight. Problém nastal hned na úvodní obrazovce, kde je grafika quadcoptery (QC), která se naklání podle toho jak v reálu s "QC" člověk hýbe (určitě víte co myslím).
Naklonil jsem 250ku čumákem dolu, ale na grafice šla "QC" do boku. Pokud jsem naklonil "QC" do boku, šla na grafice dopředu a dozadu. Vyřešil jsem to tak, že jsem otočil řídící jednotku, tím ale šipka, která je na ní nakreslená mířila do boku, místo vpřed, ve směru letu.
Zálet v pohodě, vše fungovalo, ale dnes jsem chtěl nastavit funkci "ANGLE" a nevím jak, ale podařilo se mi vše totálně roze...at. Dostal jsem se nevím jak do fáze, že mi grafika začala chodit správně a šipka směřovala ve směru letu dopředu. Jenže dle předpokladu, nic nechodí tak jak má až na tu pitomou grafiku. Motory jsem měl zapojené dle schématu, reagovaly přesně dle funkce pro ověření, ale v reálu bylo vše špatně.
Vyresetoval jsem veškeré nastavení a nyní jsem opět na začátku.
Jednotka instalovaná tak, že šipka je ve směru letu vpřed, grafika zobrazuje špatně.
Mé dotazy:
1/jakou funkcí srovnám realitu s grafikou?
2/dá se nějak nastavit chod motorů, aniž bych prohazoval kabely? Myslím tím, aby motory zabíraly do protipohybu náklonu a zároveň reagovali dle povelů vysílače?
3/pokud jednotku pootočím tak, jak jsem jí měl, bude funkce "ANGEL" nebo "HORIZON" fungovat správně?
Díky za pomoc....
Tiez som nahral CF na cc3d ale riesiel som ine hlavolami, aku verziu CF tam mas? Skus novu 1.10.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Pokud máš šipku ze smeru letu a při nakloněni ti to zobrazuje špatně zkus vpravo dole tlačítko reset z axis. Pak by to mělo zobrazovat správně. Pokud ale desku otočíme o 90st. Tak to musíme zavést příkazem do desky.
Otocil jsem desku tak jak byla puvodne, sipka tedy neodpovida smeru letu dopredu,ale vse funguje jak ma...mode ANGLE take slape...coptera trochu couva vzad ale to uz se poladi [WINKING FACE] kazdopadne diky za doporuceni....
Porsím o radu. Mám rc turnigy s FRsky 9ch. Desku flip32 a nyní jsem připojil GPS a zjistil že jsem v háji. Místo 4 auxů mám najednou pouze 2. Lze to vyřešit nějak abych mohl využívat GPS a zároveň 4x aux?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Tak jsem pořídil desku NAZE32 - dostal jsem novou REV6. a nevím, zda jsem si touhle nevěrou dosud užívaným CC3D nezadělal jen na hromadu problémů :/
Dobrá zpráva je že REV6 má nějaká celkem prý citelná vylepšení ... USB vpravo, barometr i na Acro verzi (nevím jen na co), Blackbox paměť i na Acro verzi, a pro mě hodně užitečný SBUS invertor již přímo na desce.
Bohužel ale jak jsem se záhy dočetl, tak zatím neexistuje stabilní verze CF pro tuhle desku :/ ... rovněž lidé bojují s kalibrací regů, protože prý je nyní nějak propojeno napájení z USB a napájení z hlavní pohonné baterie ... tohle jsem zatím neměl možnost zkoumat, ale nevím jak mohu mít provedeno napájení CC desky, kopetery a jak to kombinovat s připojením na USB a pod :/ tohle všechno bylo na CC3D tak nějak blbuvzdorné. Zapojit se dalo všechno se vším a OP prostě na desce beželo a nemusel člověk zkoumat zda se někdy rozeběhne a nebo ne.
Nemá někdo už trochu zkušeností s tou REV6 a zejména ve spojení s CF, kterou jsem na něm měl původně v plánu konečně vážně rozchodit?
Dobrá zpráva je že REV6 má nějaká celkem prý citelná vylepšení ... USB vpravo, barometr i na Acro verzi (nevím jen na co), Blackbox paměť i na Acro verzi, a pro mě hodně užitečný SBUS invertor již přímo na desce.
Bohužel ale jak jsem se záhy dočetl, tak zatím neexistuje stabilní verze CF pro tuhle desku :/ ... rovněž lidé bojují s kalibrací regů, protože prý je nyní nějak propojeno napájení z USB a napájení z hlavní pohonné baterie ... tohle jsem zatím neměl možnost zkoumat, ale nevím jak mohu mít provedeno napájení CC desky, kopetery a jak to kombinovat s připojením na USB a pod :/ tohle všechno bylo na CC3D tak nějak blbuvzdorné. Zapojit se dalo všechno se vším a OP prostě na desce beželo a nemusel člověk zkoumat zda se někdy rozeběhne a nebo ne.
Nemá někdo už trochu zkušeností s tou REV6 a zejména ve spojení s CF, kterou jsem na něm měl původně v plánu konečně vážně rozchodit?
ST píše:Tak vezmu si od každého něco, napajení Rx je už odděleno od NAZE32. failsafe delay je nastaven na max. hodnotu 200. víc nejde nastavit. O víkendu jestli nebude pršet tak dám testy. Zatím díky za všechny rady.
Jinak Stando ... při pátrání po nějakém FW, co by chodil s tou novou NAZE32 deskou, co mi přišla jsem narazil mj. na thread o Baseflight FW na RCG ... to není až tak zajímavé jako to, že se tam někde okolo strany 350-360 řeší poměrně hodně výpadky FrSky X4R-SB na FASSTu. ... zajímaví je, že je to bez nějakého závěru, ale naznačuje to, že tam nějaký problém být může, protože se sešlo v jednu chvíli poměrně hodně dost lidí, kterým tyhle Rx vypadávají. A zároveň hromada dalších, kteří jsou podle všeho v pohodě. Ty výpadky jsou tam i na nějakém videu ke konci vlákna ... prostě najednou bez zjevné příčiny vypnuto (asi FS) a pád. Tak jsem si říkal, zda tě to třeba nějak neinspiruje nebo nepomůže.
viz. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=85wofC36Qd4[/youtube]
možná to tedy nebude o té desce jako spíš něco s tímto konkrétním Rx
Stando tak další indicie stejným směrem ... včera si hraji s cleanflightem a při flashi FW na CF 1.10 na mě při pročítání nových fíčur a seznamu oprav vyskočila hláška c CF konfigurátoru, která říká doslova:
WARNING: If using FrSky SBus receivers please ensure you are using a version that contains a fix for signal dropsouts, see FrSky's website for latest firmware.
Nějak mi přijde, že toho ukazuje překvapivě mnoho jedním směrem na to, aby tam skutečně byl zakopán pes.
WARNING: If using FrSky SBus receivers please ensure you are using a version that contains a fix for signal dropsouts, see FrSky's website for latest firmware.
Nějak mi přijde, že toho ukazuje překvapivě mnoho jedním směrem na to, aby tam skutečně byl zakopán pes.
Jasně. mě už to inspirovalo. Futaba futabě a já přejdu na TARANIS , kde je podpora přijímačů. O víkendu jsem zkoušel lítat a zatím nic, ale už na to nemám nervy padat.
ST píše:Jasně. mě už to inspirovalo. Futaba futabě a já přejdu na TARANIS , kde je podpora přijímačů. O víkendu jsem zkoušel lítat a zatím nic, ale už na to nemám nervy padat.
no podle všeho by to měl řešit nějaký update FW v těch FrSky ... já zatím lítám s FrSky bez nějakých znatelných výpadků ... tak snad to tak snad vydrží a nebudu muset řešit něco podobného.
Ale kdybys chtěl malý originál, tak jsou ... dokonce skladem http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 20781.html
ten není větší než ten FrSky a to jde ještě vykuchat z tvrdé krabičky a zasmrštit do bezvědomí
Než řešit celý další systém a další krámy
Kromě neexistence CF běžícího na aktuální NAZE32 řeší pár dalších pro protřelé uživatele CF možná banální věci, ale já jsem v CF nový tak když mi někdo poradí budu rád.
1) mám záměrně na vysílačce prohozen kanál 2 (myslím že směrovka) a myslím kanál 5 (nějaký aux 1). Rád bych to tak nechal (z důvodu možností nastavení něčeho na Rx). Signál z Rx do desky jde přes SBUS. Vše funguje jak má, jen CF zatvrzele trvá na tom, že směrovka je kanál 2 (což není - ten je na přepínači
. Potřeboval bych mu nějak vysvětlit, že směrovku má na kanálu 5 a na kanál 2 ať se vykvajzne (není pro něj).
jde to v CF nějak zařídit?
A ano prohodit na vysílačce zpět to umím, ale to mi zase způsobí skoro neřešitelné komplikace o kus jinde tak nechci.
2) jaký "bzučák" by byl vhodný pro NAZE32 ... respektive jaké parametry a v závislosti na čem mám vybírat. preferuji něco dostupného z GES, GME ... nechci si posílat bzučák z HK
1) mám záměrně na vysílačce prohozen kanál 2 (myslím že směrovka) a myslím kanál 5 (nějaký aux 1). Rád bych to tak nechal (z důvodu možností nastavení něčeho na Rx). Signál z Rx do desky jde přes SBUS. Vše funguje jak má, jen CF zatvrzele trvá na tom, že směrovka je kanál 2 (což není - ten je na přepínači
jde to v CF nějak zařídit?
A ano prohodit na vysílačce zpět to umím, ale to mi zase způsobí skoro neřešitelné komplikace o kus jinde tak nechci.
2) jaký "bzučák" by byl vhodný pro NAZE32 ... respektive jaké parametry a v závislosti na čem mám vybírat. preferuji něco dostupného z GES, GME ... nechci si posílat bzučák z HK
http://www.banggood.com/3-24V-Piezo-Ele ... 19348.html
Ja pouzivam tento bzuciak z BG. Mam ho ako na APM tak na Flip32 a bez problemov. Ma nizky odber, takze moc nezatazuje BEC. Skus najst nieco podobnych parametrov. Jedina taka nevyhoda tohto bzuciaka je jeho rozmer
.
Ja pouzivam tento bzuciak z BG. Mam ho ako na APM tak na Flip32 a bez problemov. Ma nizky odber, takze moc nezatazuje BEC. Skus najst nieco podobnych parametrov. Jedina taka nevyhoda tohto bzuciaka je jeho rozmer