Optic 6 sport vs Spektrum DX6 + nabijeni

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Marcos
Kontaktovat uživatele:

Optic 6 sport vs Spektrum DX6 + nabijeni

#1 Příspěvek od Marcos »

Zdravim, kolegove! :)
Planuji nakup nove vysilacky, tak prosim poradne. Rozhoduju se mezi temito dvemi. Na ruseni wifi neverim, jen nemam jasno v tom dosahu.
Kdyz uz se ptam, tak bych jeste pridal dotaz na nabijecku imax B6 (vyplati se? - trochu se bojim toho balanceru), ale klidne bych nabijel clanky po jednom, jen nevim jak se to muze delat. A jeste jake by ste mi doporucili baterie lipol 3s kolem 2000 mAh pro 100W stridacek? Nakoupil bych asi na HC (krome vysilacky).
Diky
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
scarabeus

Re: Optic 6 sport vs Spektrum DX6 + nabijeni

#2 Příspěvek od scarabeus »

Marcos píše:Zdravim, kolegove! :)
Planuji nakup nove vysilacky, tak prosim poradne. Rozhoduju se mezi temito dvemi. Na ruseni wifi neverim, jen nemam jasno v tom dosahu.
Kdyz uz se ptam, tak bych jeste pridal dotaz na nabijecku imax B6 (vyplati se? - trochu se bojim toho balanceru), ale klidne bych nabijel clanky po jednom, jen nevim jak se to muze delat. A jeste jake by ste mi doporucili baterie lipol 3s kolem 2000 mAh pro 100W stridacek? Nakoupil bych asi na HC (krome vysilacky).
Diky

Muzu vedet proc se bojis balanceru?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marcos »

Ten balancer v imaxu prej neni uplne presny.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Kovboj

Re: Optic 6 sport vs Spektrum DX6 + nabijeni

#4 Příspěvek od Kovboj »

Marcos píše:Zdravim, kolegove! :)
Diky

Je důležité říct na co tu vysílačku chceš. Spektrum je super, ale pokud chceš lítat obry tak bys mohl mít problém s dosahem. Obecně bych si z těch dvou vysílaček ale zvolit právě to Spektrum.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marek71 »

Alebo Optic 6 a časom dokúpiš 2.4GHz modul za pár dolárov... keď už si spomínal HC. Tam by údajne nemal byť problém s dosahom. A čo som čítal nejaké porovnanie, tak ten Optic by mal byť o čosi lepšie vybavený. Ale to si radšej zisti, čo presne od vysielačky očakávaš a podľa toho sa rozhodni.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
tonda0

#6 Příspěvek od tonda0 »

No nevím jak to má Optic, ale DX6 nemá stopky což mi trochu chybí. Ale zase má 3 volně programovatelné mixy, což myslím Optic tolik nemá. Já jsem s DX6 spokojený, s dosahem jsem ještě problém neměl.
O tom nabíječi jsem taky přemýšlel, ale prý je dost nepřesný, protože v něm jsou odpory s 10% tolerancí. Prý to při nabíjení dělá dost velké rozdíly na článek! Já bych šel cestou koupit klidně nějaký levnější nabíječ z bazaru (mám X-Peak 3) a k tohu objednat zajícovač omezovač a máš to za stejný peníze jako Imax a funguje to spolehlivě a hlavně přesně!
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=151
F104
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od F104 »

Ahoj, jestli chceš, prodám Ti nabíječku Ultramat 10 a balancér Hyperion LBA 10. Oboje téměř nepoužívané, ještě skoro rok a půl v záruce, s orig. krabicemi a českými návody. A ještě ušetříš pětikilo a máš kvalitní značkové věci. Oboje za 2000,-
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marcos »

>F104: Ahoj, ja vim, vsak jsi mi ho ukazoval, kdyz jsem kupoval toho mustanga - kvuli nemu taky tento nakup :) Jestli je ale ten problem imaxu v odporech (setrili na nespravnem miste) tak by nemel byt problem je nahradit lepsimi. 12V zdroju bych mel par mit doma a byla by z toho paradni nabijecka. O tom graupneru jsem uvazoval, ale kdyby se podarilo upravit toho imaxe, bylo by to asi lepsi. A nebo bych se spokojil asi s tim nabijenim pres omezovac tim bych asi taky nic nezkazil, kdyz si to kazdy chvali :)

>ostatni: Diky za nazory, asi teda to spektrum. Tech stopek je skoda, ale kupovat neco drazsiho se mi moc nechce. Skoda ty DSM modulace, ale ty prijmace od DX6 snad umi i DSM2, kdybych casem kupoval drazsi vysilac, tak bych nemusel menit prijmace
Jeste jsem dostal tip na Futaba 6EX, ale tady se zas tak levne nesezene a v zahranici se mi nechce vysilac kupovat. Nejvetsi co planuju je (zatim) EG Pro, kde uz by mi udavany dosah nemusel stacit, ale cetl jsem, ze na DX6 s vetronema litaji, tak to snad bude ok. Pry to ma nejakou indikaci slabnouciho signalu, tak bych mel byt i varovan.
Jinak takovy strucnejsi souhrn 2,4 je zde: http://www.leteckymodelar.cz/spektrumrc ... 2007060001
a jak autor popisuje mozne ruseni s wifi, tak si myslim ze to nehrozi. Wifi (alespon mod b) pracuje s 11 kanaly a pokud jich spektrum pouziva 80, tak by tu prostor mel byt i ve wifinou silne obsazenem prostoru. Ostatni pouzivana zarizeni na 2,4 (bezdratove mysi atp.) by svym vykonem modely ohrozit nemely :idea:
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
tonda0

#9 Příspěvek od tonda0 »

Imax má nepřesný i balancer, takže když ho budeš používat, vnitřní balancér nepomůže.
Pokud bys chtěl odpory vyměnit za 1% , asi by to šlo "teoreticky". Ale jsou SMD tedy malý, ale nějaký šílenci je přepajovali, někde na zahr fórech jsem to viděl. Takže možnost to je.
DSM přijímače jsou kompatibilní s DSM2 vysílači a dosah dělá vysílač, takže s tím problém případně v budoucnu nebude.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

tonda0 píše:a dosah dělá vysílač, t.
Hmmmmmmmmmm :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
tonda0

#11 Příspěvek od tonda0 »

Pokud to o tom dosahu není pravda tak mne opravte. Já tady někde na fóru četl, že dosah ovlivňuje vysílač výkonem a přijímač citlivostí. :roll:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Marek71 »

Marcos:
Na RC groups som videl návod na "spresnenie" toho Imaxu, šlo tam o výmenu pár odporov. nejaký chlapík tam aj predával tuším za 10 USD (?) tú sadu odporov. Po tejto úprave to už fungovalo presne, aspoň podľa ohlasov.

Keď už chceš kupovať DX6 ( i keď pre mňa by absencia motorových stopiek bolo dosť veľké mínus ), tak si počkaj rovno na DX6i. To už je DSM2, plnohodnotný dosah a cenovo vychádza ako súčasná DX6.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marek71 »

A čo sa týka nabíjačky. Podľa mňa na LiPo úplne stačí nejaká Ultramat 10 bez balancéry a občas cez serv. konektor dobiť články zvlášť. Pri cene LiPo bateriek je, myslím, investícia do super balancera vcelku zbytočná.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marcos »

>tonda0: pokud jsem to spravne pochopil, tak vetsi dosah je dan tou novou modulaci DSM2 (asi to kodovani ma lepsi korekci chyb ci co). Oba vysilace by meli mit asi stejny vysilaci vykon (podle me to davaji na tech 100mw vyzareneho vykonu) a prijmac samozrejme taky ovlivnuje dosah. Maz to jako retez kde slabsi clanek urcuje celek. Jsou prijmace s horsi ci lepsi citlivosti a filtraci sumu (jen tipuju, nevim presne jak to funguje) :)

>marek71: prave stopky motoru by se mi taky libily, ale ta DX6i nevypada tak dobre, u nas se levne koupit neda a zatim jsem ji videl jen v mode2. Prece jenom ta DX6 se u nas da bez serv koupit pod 3000 a mam to i se zarukou. Nemate nekdo zpravu kdy ma prijit v mode1? :)
Ten ultramat 10 mi vadi proto, ze nemuze vybijet a udelat si treba par cyklu na nimhach. Ten imax mi prijde tak... univerzalni :) Ty odpory by se daly snad koupit nekde u nas, po tom bych se jeste podival. Je pravda ze balancovat asi neni moc potreba, pokud se k tem bateriim clovek chova slusne a nejsou moc stare. Dostal jsem tip na tuto:
http://www.hobbylink.cz/launch.php?s=pr ... oduct=6774
Tahle by asi stacila, ale jestli za ty penize neni lepsi ten imax.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marek71 »

Ta DX6i by mala byť v mode 1 asi za 2 týždne, napr. tu píšu, že 22.4:
http://thebarnfloor.com/catalog/product ... e1e5b70e9f
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“