Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
- jaroslav.falcon
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
8 kanálu plati pro PPM, na sbus cte vice.
PPM je max 8, vic jich tam nenaspes, protoze by jsi nepoznal další packet.
PPM je max 8, vic jich tam nenaspes, protoze by jsi nepoznal další packet.
Nemam to zkouknute na oscilu takze nevim jak presne to vypada ale v kazdem pripade je PPM (tj. signal vsech serv po jednom dratu) schopen prenaset 12 kanalu.
Mam to pouzito jak ve vysilaci (kde takto davam signal z MC-22s do Duplex modulu) tak v copterach s PixHawkem. Nezkousel jsem to s CleanFlight a je pravda ze MegaPirate na 2560 nebyl schopen dekodovat vic jak 8 kanalu.
Ale aktualni (= last stable verze) Pixhawk je rozhodne schopen dekodovat PPM s 12 kanaly
Mam to pouzito jak ve vysilaci (kde takto davam signal z MC-22s do Duplex modulu) tak v copterach s PixHawkem. Nezkousel jsem to s CleanFlight a je pravda ze MegaPirate na 2560 nebyl schopen dekodovat vic jak 8 kanalu.
Ale aktualni (= last stable verze) Pixhawk je rozhodne schopen dekodovat PPM s 12 kanaly
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- jaroslav.falcon
delka pulsu je 1-2ms a to i 2.2ms, ale budeme vychazet ze 2ms, při 10ch je to 20ms, obnovocai frekvence je 50hz tak jak tam chceš nacpat 12kanalů
jaroslav.falcon píše:delka pulsu je 1-2ms a to i 2.2ms, ale budeme vychazet ze 2ms, při 10ch je to 20ms, obnovocai frekvence je 50hz tak jak tam chceš nacpat 12kanalů
Predpokladam ze pak nepocitaji s tim ze se detekuje fixne doba frame ale proste se ctou kanaly do te doby nez prijde synchronizacni pulz. O neco se pak snizi opakovaci frekvence protoze je frame o 50% delsi tj. ma cca 30ms ( 12x2.2 + 4ms syc pulz) a opakovani se tim padem snizi na 33Hz
Podivej se na http://www.mftech.de/buchsen_en.htm , je tam fotka oscila (z audia, nic moc) s 12ti kanaly presne takto (z MC-22s)
Vzhledem k tomu ze 99% VF dilu ma PPM in/out tak je tech 33Hz standard pro vsechny 12ti kanalove vysilace. Jak to pak leze z prijimace ktery to rozebira na jednotlive kanaly(napr. duplex umi posilat kanaly s 50hz pro 8 kanalu a zbytek posila jakoby posunute diky digitalnimu zpracovani) je druha vec.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Druhá možnost je střídání přidaných kanálů.
1. frame 1 až 7 + 8
2. frame 1 až 7 + 9
3. frame 1 až 7 + 10 atd.
Ty horní kanály se pak používají pro věci kde až tak nezáleží na rychlosti. Jakou metodu používá Pixhawk nevím, ale podle popisu by měl 12 kanálů umět.
1. frame 1 až 7 + 8
2. frame 1 až 7 + 9
3. frame 1 až 7 + 10 atd.
Ty horní kanály se pak používají pro věci kde až tak nezáleží na rychlosti. Jakou metodu používá Pixhawk nevím, ale podle popisu by měl 12 kanálů umět.
- jaroslav.falcon
ne, že by se mi to líbilo, snižovat rychlost, ale nás co máme hitec, nás to trápit nemusí a až udělám upgrade půjdu na sbus 
jaroslav.falcon píše:delka pulsu je 1-2ms a to i 2.2ms, ale budeme vychazet ze 2ms, při 10ch je to 20ms, obnovocai frekvence je 50hz tak jak tam chceš nacpat 12kanalů
by ma zaujímalo, odkiaľ máš tých 50 Hz. inak, napr. FrSky má po upgrade prijímačov D8R-XP alebo D4R-II (C)PPM frame dĺžky 27ms.
standardni (8 kanal) ma frame 20ms. Ale s tim jak se pridavali kanaly ta delka rostla. Vcetne toho FRSky jak pises.
- jaroslav.falcon
ano po upgrade, ale historicky je to 50hz, aspoň celou dobu v tom žiju na základě dávných info od modelářů, do hloubky jsem to nezkoumal a dávalo mi to i smyls pro vznik seriových komunicí typu sbus a upgrade na PPM pro Hitec.
Ale pokud se mýlím, tak se omlouvám.
Ale pokud se mýlím, tak se omlouvám.
sobi píše:len taka blba otazka - v tej konfiguracnej obrazovke, kde su PID, nemas nastavenu nejaku akciu na ch6?
http://copter.ardupilot.com/wiki/ac_rollpitchtuning/
Nie tam nemam nastave nic.
Pouzivam sbus s primacom FrSky X8R v mode 16Ch.
Kanalov mam volnych teda dost len nikdy som si nikde v MP nevsimol kde sa daju ovladat alebo nastavovat kanaly 9 az 12 [16] ak to niekde je nakponite ma prosim.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Jsou veci pro ktere musis do parametru
a v MP je proste nenajdes.
Takze se podivej na parametry RC9_* az RC12_*. Tam najdes moznost nastavit min, max, stred atd.... a pak RC9_FUNCTION kde muzes rict co to ma delat. Zda propustit dal, ovladat gimbal atd....
Jedna dulezita vec - analogova serva (i gimbaly) se na Pixhawku maji pripojovat do polozek AUX kde aux 1 = rc 9.
jo a jedno bacha - aux piny vedou rovnou do hlavniho procaku. Pokud tam udelas neco blbe tak si upeces pixhawk. Pokud budes zapojovat jen serva tak v pohode, u gimbalu bacha at tam neposles neco blbe.
Takze se podivej na parametry RC9_* az RC12_*. Tam najdes moznost nastavit min, max, stred atd.... a pak RC9_FUNCTION kde muzes rict co to ma delat. Zda propustit dal, ovladat gimbal atd....
Jedna dulezita vec - analogova serva (i gimbaly) se na Pixhawku maji pripojovat do polozek AUX kde aux 1 = rc 9.
jo a jedno bacha - aux piny vedou rovnou do hlavniho procaku. Pokud tam udelas neco blbe tak si upeces pixhawk. Pokud budes zapojovat jen serva tak v pohode, u gimbalu bacha at tam neposles neco blbe.
Přátelé řeším nové napájení přes 6S. Původní verze je použití napájecího modulu z APM, nebo nějakého Pixhawk klonu, které jsou i na 6S. Ale napadlo mne použít originální modul, který je do 4S a ze 6S stabilizovat napětí na 12V. Např. pomocí HiCOPTER 12V3A od Jeti model.
Jaký je váš názor?
Díky
Jaký je váš názor?
Díky
- jaroslav.falcon
a toto by ti nepomohlo ?
http://www.banggood.com/Dual-UBEC-Distr ... 61076.html
jaroslav.falcon píše:a toto by ti nepomohlo ?
Děkuji za tip. Myslíš Pixhawk napájet přímo z toho 6-pinu? To by samozřejmě šlo.
Ale rád bych využil ten původní napájecí modul, mám k dispozici http://www.banggood.com/FPV-1_2G-5_8G-1 ... 91087.html , ale nějak té malé plechové krabičce nevěřím
Amper píše:Jsou veci pro ktere musis do parametrua v MP je proste nenajdes.
Ano ved tak to mam zapojene RC9- AUX1 naklon kamery a RC10- AUX2 otacanie kamery.
Len neviem ako napr RC 10 pridelit iny kanal ako mi dovoluje MP v nastaveni gimbalu lebo mne tam dovoluje len kanal 5az8 stoho 5 je potrebne si nechat pre prepinanie rezimov letu 7 pre auto tune,save trim atd. takze mi zostava len 6 a 8 no a cez 6 to blbne. Porad mi ako mam napr. RC10 pridelit kanal 9.
Dakujem.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32