Akrobaticka koptera

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Akrobaticka koptera

#1 Příspěvek od ddano007 »

Pani, uvazujem , ze by som si spravil rezervnu kopteru k WhiteSheep, ktora mi zatial neuletela, ani som ju este neutopil :mrgreen:
Ked uz ma byt rezervna, skoda, ze by len tak lezala, tak premyslam, ze by som skusil kopteru, ktora by vedela lietat aj dole hlavou, ako kazdy spravny poletuch. Nechcem riesenie a la heli, ale rad by som ESC s BLHeli a obojstrannym chodom motorov.
Takze moja predstava:
Ram je dany tym, ze to ma byt rezevna koptera ( a co mam doma 8) ) , tak klasicky Reptile 500, pripadne v tejto verzii.
ESC nieco s BLHeli, napriklad toto, alebo toto. Otazka, ktori lietate ESC s BLHeli: je mozne v tom ovladacom softiku v zaklade nastavit obojsmerny chod motora, alebo to treba preflashovat specialnym firmware?
Motory a vrtule: doteraz som pouzival k spokojnosti tieto motory a tieto vrtule 10x4.5. Tu vidim dost znacny problem: uchytenie DJI style by som rad zachoval, predsa len, ked sa bude vrtula otacat raz tam a raz naspat, sa mi to zda faj uchytenie. Problem je, ze neviem najst vrtule s profilom pre obojstranne otacanie. Viete dat nejaky tip na vhodne vrtule?
Riadiaca jednotka: zatial som lietal APM2.8, pre ktoru neviem najst, ci podporuje BLHeli s obojstrannym otacanim :( Viete dat pripadne tip, na nejaku vhodnu riadiacu jednotku?
Ak som vymyslel moc velku koninu a pripadne viete dat nejaky tip na ine celkove osadenie, ktore vam funguje, rad uvitam.
Vdaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jaroslav.falcon

Re: Akrobaticka koptera

#2 Příspěvek od jaroslav.falcon »

apm myslím, nepodporuje revers.
Podporuje to Multiwii, nebo CleanFligth, což je MW 32 bit.
SimonK to umí. BlHeli nevím, nepoužívám.
janva9

#3 Příspěvek od janva9 »

A co kopteru ponese, než se vrtule zastaví a znovu roztočí opačným směrem? Možná to funguje ale představit si to nedovedu. :?
Ground Penetration Tester
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ancistrus01 »

janva9 píše:A co kopteru ponese, než se vrtule zastaví a znovu roztočí opačným směrem? Možná to funguje ale představit si to nedovedu. :?

Ale jde to! 8)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EbavHsTsXPQ[/youtube]
jaroslav.falcon

#5 Příspěvek od jaroslav.falcon »

janva9 píše:A co kopteru ponese, než se vrtule zastaví a znovu roztočí opačným směrem? Možná to funguje ale představit si to nedovedu. :?

fungujeto, a je to decela stará zaležitost
jarda33

#6 Příspěvek od jarda33 »

Ancistrus01: to snad ani nejde řídit rukama :lol: , jsem si stříknul do trenek, jdu se přebalit a pak si to pustim na telce, ať si to vychutnám. Dík :lol:
DJI - Phantom 4
jaroslav.falcon

#7 Příspěvek od jaroslav.falcon »

až si utřeš trencle podívej se na videa od warthox na vimeu a budeš mít trencle zase mokré :lol:
Majklik

#8 Příspěvek od Majklik »

Nádhera, co s tím umí. Jen jak lítal nad tím ďolíčkem, tak to byla než se to naučil asi rovinka.
Joza

#9 Příspěvek od Joza »

Nevidim jedinej duvod, proc by to nemelo jit...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ddano007 »

jaroslav.falcon píše:...Podporuje to Multiwii, nebo CleanFligth, což je MW 32 bit...

Super, zabijem dve muchy jednou ranou, aj tak som chcel vyskusat Naze32 8)
Za tie peniaze to prezijem...

jaroslav.falcon píše:SimonK to umí. BlHeli nevím, nepoužívám.

Ako sa pre SimonK nastavuje obojstranne otacanie? Nejak to neviem na nete najst :( Pre BLHeli exituje softik do PC, ale pre SimonK som neuspesny...
jaroslav.falcon

#11 Příspěvek od jaroslav.falcon »

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1849952 je tam donwload hex file
ale myslím, že je to parameter v tgy.asm, ted jsem na to koukal a je tam poznamka rc car. :?:
jsou někde stránky, nebo kk flash tool kde se to dá zaškrtat ono to udělá samo compilaci a je to, ale už je to dávno co jsem se s tím zabýval.

ještě se podívej na flip32+, a blackbox to jen pro zajímavost
Naposledy upravil(a) jaroslav.falcon dne čtv 15.10.2015 8:17, celkem upraveno 1 x.
jaroslav.falcon

#12 Příspěvek od jaroslav.falcon »

to bude ono

'.equ MOTOR_REVERSE = 1 ; Reverse normal commutation direction'

http://quadcopterforum.com/threads/comp ... ware.4792/
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Ancistrus01 »

A co použít KISS 30A ESC?
Jsou teda trochu dražší, ale myslím že nebudeš litovat! 3D mód mají také, s celkem snadným nastavováním :)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ddano007 »

to jaroslav.falcon: Noooo, nie ze by sa mi nechcelo ( samozrejme, ze sa mi nechce, lenivost je zakladna ludska vlastnost ), ale ked mam rozdeklovavat a preflasovavat regulatory, tak sa na to mozem - vsak vies co :mrgreen: Radsej zoberiem ESC s BLHeli, tie sa daju slusne nastavovat s BLHeli Suite z PC. Aspon dufam...
Blackbox postudujem, vdaka za tip.
jaroslav.falcon

#15 Příspěvek od jaroslav.falcon »

nic nerozebíráš, vše se dá udělat přes servo kabel, pokud máš vše v kompu připravené, tak 4 esc je práce max 4 minuty .
v mém případě SimonK se choval lépe než blheli. Ještě je další varianta WiiESC.

teď jsem stavěl velkou kopteru a použil jsem DYS ESC 6S 30A a omylem mi dorazil jeden s BLHeli a opět se mi potvrdilo, Simon je na tom lépe. Ale jsou i opačné názory.

Když budeš mít třeba DYS tak HW je stejný a jen flasněš přes servo kabel pomocí bootloader a můžeš otestovat oba FW a porovnat.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“