Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#466 Příspěvek od OK2BUH »

Ty děláš autotune každý den? Já mám gimbal na kanálu 7 a když chci dělat autotune tak ho na chvíli odpojím.
Amper

#467 Příspěvek od Amper »

MNT_RC_IN_TILT - http://copter.ardupilot.com/wiki/arduco ... rc_in_tilt

Lze zadat kanaly az do 12tky, to je to co hledas ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
troiac

#468 Příspěvek od troiac »

Teraz som prisiel z prace takze v noci sa mi nechce ist do dielne a skusat to.
Neviem ci to chapem spravne ale ak nastavim vo full parameter liste napr. na RC12-function hodnotu 12 tak na vystupe AUX4 budem mat to co na primaci na 12tom kanali ?
A ak nastavim bocny slider na vyselaci na kanal 12 tak som schopny ovladat napr. otoc kamery tak ako predtym cez kanal 7?
Dakujem.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Amper

#469 Příspěvek od Amper »

Zalezi co presne chces

pokud chces jen preposlat kanal z vysilace do serva tak to udelas tak ze do RC12_FUNCTION das (myslim) 1cku coz je PassThrought

pokud chces ridit gimbal tak ten normalne nastavis pres MP (to by melo jit) a pak pres MNT_RC_IN_TILT reknes cislo kanalu (z vysilace) ktery ho ma ovladat.

Rekneme to tak ze RC12_FUNCTION je vystup , kdezto pres MNT_RC_IN_TILT rikas co je ridici vstup

Neni to uplne logicke, chce to vyzkouset
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
vasylp

#470 Příspěvek od vasylp »

Panové co si myslite o teto desce dvě mouchy jednou ranou 8) protivibračni deska a zároveň napájeni :mrgreen:
http://www.ebay.com/itm/5-in-1-Shock-Ab ... SwA4dWGg1t
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
troiac

#471 Příspěvek od troiac »

Amper píše:Zalezi co presne chces

pokud chces jen preposlat kanal z vysilace do serva tak to udelas tak ze do RC12_FUNCTION das (myslim) 1cku coz je PassThrought

pokud chces ridit gimbal tak ten normalne nastavis pres MP (to by melo jit) a pak pres MNT_RC_IN_TILT reknes cislo kanalu (z vysilace) ktery ho ma ovladat.

Rekneme to tak ze RC12_FUNCTION je vystup , kdezto pres MNT_RC_IN_TILT rikas co je ridici vstup

Neni to uplne logicke, chce to vyzkouset

JO JO JO :D :D :D funguje to upne presne podla mojich predstav diki...
Ale nastavil som to na RC10_FUNCTION lebo dvanastka nesla navolit len po jedenastku sa dalo.
Teraz uz len skusit v rezime Folow Me ci bude aj natacat kameru za sledovanym objektom alebo ci funguje len naklon???
Ale musim pockat na pocasie v kuse prsi teraz... :(
Dakujem.
OK2BUH

#472 Příspěvek od OK2BUH »

Já myslím, že to ovládá jen náklon, ale nemohu vyzkoušet mám jen dvouosý gimbal. Můžeš si to trénovat i v MP, když klikneš pravou myší a zadáš Point Camera Here. Když tomu bodu zadáš stejnou minusovou výšku jak je daleko tak se kamera musí sklonit o 45 stupňů. Musíš taky definovat rozsah jak moc se kamera může otáčet, já mám nastaveno 90 dolu až 45 nahoru, samo si to potom zkalibruje rozsah pro výpočet funkce arcus tangens.
troiac

#473 Příspěvek od troiac »

No ja mam dielnicku dole v pivnici pod bytoukou takze tam nechytim gps signal tak asi neskusim nic iba ak vonku v terene ked sa umudri pocasie. :(
To o tom nastaveni rosahu je dobra informacia diki nastavim si to. :D
OK2BUH

#474 Příspěvek od OK2BUH »

Pozor! Chyba ve verzi fw3.3! Pokud startujeme pomocí tabletu nebo mobilu, start přerušíme a potom startujeme znova tak po zapnutí funkce Follow me, Guide nebo Auto to spadne jak hruška, vypnou se motory. Během několika hodin bude tato verze nahrazena opraveným fw 3.3.1.
edit: už je 3.3.1 RC1 jako beta, když to bude dobré tak nahradí v MP default verzi za několik dní.
dt

#475 Příspěvek od dt »

OK2BUH píše:Pozor! Chyba ve verzi fw3.3! Pokud startujeme pomocí tabletu nebo mobilu, start přerušíme a potom startujeme znova tak po zapnutí funkce Follow me, Guide nebo Auto to spadne jak hruška, vypnou se motory. Během několika hodin bude tato verze nahrazena opraveným fw 3.3.1.
edit: už je 3.3.1 RC1 jako beta, když to bude dobré tak nahradí v MP default verzi za několik dní.

Odkud máš tuhle informaci? Koukal jsem na APM fórum do sekce 3.3 a nic takového tam nevidím. :?
sobi

#476 Příspěvek od sobi »

Ja som to videl na diydrones v diskusii k Copter 3.3-beta.
Nepríjemná chyba, ale predpokladám, že nie je tu veľa ľudí, ktorí ovládajú koptéru čisto z tabletu, bez RC.
jaroslav.falcon

#477 Příspěvek od jaroslav.falcon »

OK2BUH

#478 Příspěvek od OK2BUH »

Měl jsem štěstí. :) Já follow me používám ale start jsem nikdy nepřerušil. Ale už je to vyřešeno. Hodnotím pružnost vývojářů, odstranili problém do dalšího dne po prvním pádu. Příčina byla v tom, že v případě automatického startu v autonomním režimu si to hlídá páčku plynu a když s ní uživatel pohne tak se mise přeruší. To si nějak zapamatovalo a když se potom startovalo znova s plynem na nule tak to při zapnutí follow me spadlo. Mě by se to asi nestalo protože mám na plynu pružinu která drží střed.
OK2BUH

#479 Příspěvek od OK2BUH »

jaroslav.falcon píše:toto také není ideální
https://www.youtube.com/watch?v=7c6H1visOuc

To nevím jestli jde vyřešit, to je problém každé koptéry. U mého QAV to dělá když překročím 80 km/hod. Příčiny mohou být dvě: 1. nestačí výkon motorů na udržení vztlaku při překročení určité rychlosti. Tomu může zabránit řídící jednotka tak, že při zjištění klesání omezí dopřednou rychlost. Druhá příčina je falešný údaj z baro vlivem zvýšení tlaku před rychle letícím objektem a nebo snížení za ním, záleží kde je čidlo. A to nevím jak vyřešit.
kraro

#480 Příspěvek od kraro »

Toto je paráda .......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vu-O6rBa1aQ[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“