Hledam odborníka na vzduchovky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledam odborníka na vzduchovky

#16 Příspěvek od TomasC »

Ideální je koupit testovací sadu Exact. Tam je každá po 50ks. Ale vyžaduje to schopnost poznat rozdíl.... Já to neumím.

Osobně střílím upravenou NORCONIA QB78 na vzduch Exact 4,51 s kterými není problém a tak neměním.
Rozhodně potvrzuji, že je s nimi čistá práce.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od corsair »

Ticcino píše:Hoši, když už jsme u těch vzduchovek...
Mám doma taky jednu starší - vypadá přesně jako Slávie 620 (ale nevím, co je na ní vyražené, nemohu zkontrolovat, nejsem doma)
Ještě když jsem z ní střílel jako kluk (před třiceti lety cca), tak byl problém, že diabolky střílet nechtěla. Muselo se střílet takovými zahrocenými šipkami se štětinkami.
Diabolka neprošla hlavní. Naopak vzduch utekl škvírou, kde se "láme" hlaveň, resp. kde se napojuje na komoru - rozumíte, jo?
Jakoby tam chybělo nějaké těsnění.
Chyba může samozřejmě být i v samotném pístu, to si ale nemyslím.

Nějaká rada na toto?
Dík

Zkus do té skviry něco zasunout třeba fólií,alobal atd. Aby jsi vedel jak moc je to velké,ale těsnění tam nebylo spíš to vypadá na pist ten byl myslím s koženým těsněním,ale už to přesně nevim,ale zasunout tam něco by nemělo jít! Nebo proti světlu kouknout pokud je tam skvira je to asi vyrobeny zmetek
jmjm

#18 Příspěvek od jmjm »

Pokud se nepletu tak by tam měl u hlavně být tenký kožený těsnící kroužek, stačí vyměnit
jag42

#19 Příspěvek od jag42 »

Patří tam o kroužek. Pos. 4
Přílohy
Slavia630_rozkres.gif
automet

#20 Příspěvek od automet »

Pozeram, tak je to slavia 631 a ten kruzok co pise kolega nadomnou sa uz parkrat menil.
vlada123

#21 Příspěvek od vlada123 »

Ještě bych dodal, že pro Slávku jsou vhodnější lehčí diabolky, v případě Exactů teda Expressy nebo RSka, na běžné Exacty má trochu málo výkonu. Ale střílet jde se všema.
kovaco

#22 Příspěvek od kovaco »

http://www.vzduchovka.cz/dokumentace/se ... ntace.html

Já střílím ze vzduchovky vz.47 kuličkama. Samozřejmě Slávie 620 je přesnější už jenom proto, že má drážkovanou hlaveň, která uděluje diabolce rotaci, atd atd atd.......
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

Pokud se nemýlím, tak vzduchovka vz. 47 je vojenská a vzhledově odpovídá tehdejším klasickým vojenský puškám, jako byla např. předválečná puška vz. 24, vycházející z německým Mauserů (nejsem jinak expert přes zbraně, jen jsem si o tom něco přečetl). Tvá (kovaco) vzduchovka má nabíjení pákou, jako bys nabíjel klasickou pušku (při natažení se jednak natahuje píst, jednak se zasunuje střela). Zásobník tvoří trychtýřek, u kterého se při natažení páky otevře otvor, kterým propadne střela (brok) do komory. Při výstřelu tlak vzduchu vytlačí brok ven. Střelu nejde při nabíjení nijak polohovat, proto se používají broky. Pokud používáš vzduchovku tzv. lámací (právě Slavie), tam vkládáš jednotlivou střelu, kterou můžeš polohovat, proto je možné užívat jak broky, tak diabolky. Tyto střely - broky, se užívají tam, kde je nějaký zásobník, u kterého nejde zaručit polohu střely. Mám doma (bohužel nefunkční) pistoli Slavia APP 661. Je to sifónka, při vystřelení se otevře ventilek, který umožní přepuštěním plynu (CO2) nové natažení pistu, novým stiskem kohoutku dojde k výstřelu a cyklus se opakuje. Zásobník je na 7 broků, broky jsou právě ze shora uvedeného důvodu.
Hitec Aurora 9X
Ticcino

#24 Příspěvek od Ticcino »

@corsair, jmjm: Tak mám Slávii 603. Alobal do škvíry strčit jde. Jakýsi kroužek tam je taky. Vypadá dost jetě a tvrdě. Nenapadlo mě, že by mohl být kožený.
Díky za tipy, podívám se na to pořádně a případně zkusím vyměnit.
Normálně v loveckých potřebách by to mohli mít?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hoki »

Čau čarostřelci.
Litaj tu vzdálenosti k terči 10 až 30m. Co je optimální vzdálenost na občasné zastřílení si?
Mám po tátovi Slavii 630 a mám k ní i šipky, platí pro ně stejná vzdálenost k terči? A asi větší terč, ať minuvší střela neskončí nedohledatelně někde v zemi.
Co používáte pod terče? Měkké dřevo dlouho nevydrží, plechový lapač je v chatařské oblasti hlučný a dřevo Lamino diabolky vrací nekompromisně zpět.
automet

#26 Příspěvek od automet »

Moje šípky mali oceľové hroty a štetiny vzadu. jedna vážila ako niekoľko diaboliek. Na terč som s nimi nikdy nestrieľal, ale počítam že 30 m ani nepreletia.
Väčšinou smrekové dosky, diabolka ostane tak pár mm zabodnutá.
S guličkami sme z okna rozbíjali fľaše na 45 metrov podľa mapy.cz, nebolo ju problém trafiť.
igorb

#27 Příspěvek od igorb »

tomashr píše:

A ještě poznámka k tomu, jak tu kdosi radil kuličky - koupit jdou snadno i dnes, viz http://www.colosus.cz/broky-c-11-300ks-cal-4-5mm/ , ale to o jejich větší přesnosti je nesmysl.

presne tak, pri strielani na terc maju viditelne vecsi rozptyl ... napriek tomu kupujem broky - maju jednu obrovsku vyhodu (okrem toho ze urobia vecsiu dieru ako diabolky) - daju sa vyborne pouzit na dovazovanie modelov :- ))))))))))))))))))
automet

#28 Příspěvek od automet »

s tými brokmi to platí aj pri silnom bočnom vetre? Pretože v interiéri som s ňou nikdy nestrieľal.
Zdá sa mi, že tie broky sú aj o dosť ťažie a keď sa v kvalitnej vzduchovke riadne rozrotuje v hlavni, tak to letí jedna radosť. O vyššej prieraznosti ani nepíšem.
igorb

#29 Příspěvek od igorb »

no pokial sa pametam ... uz to bolo dost davno, tak aj brok aj diabolka vazi 0,5g takze rozdiel je v tvare, nie vahe a ked tak minimalny, dany priemerom ... napriklad do spomenutej 47cky idu broky s priemerom 4,5 ta vazi pokial viem presne 0,5g do novsich vzduchoviek idu vecsie priemery a tam lezie vaha uz vyssie ale nie je to diametralny rozdiel, ta vyssia prieraznost je dana kompaktnym tvarom gulicky, nie jej velkou vahou

ja som naopak na terc strielal vzdy v interieri, sutaze sme mali v telocvicniach :- ))
corsair
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od corsair »

Ticcino píše:@corsair, jmjm: Tak mám Slávii 603. Alobal do škvíry strčit jde. Jakýsi kroužek tam je taky. Vypadá dost jetě a tvrdě. Nenapadlo mě, že by mohl být kožený.
Díky za tipy, podívám se na to pořádně a případně zkusím vyměnit.
Normálně v loveckých potřebách by to mohli mít?

Možná že by stačil 'o' kroužek. Já bych zkusil nějaké fórum přes střelbu nebo prodejnu zbraní či puskare. Víc toho neporadim já byl jeden čas spíš přes dospělé krátké palbě zbraně
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“