Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
qendorf

Re: Výběr nového auta

#616 Příspěvek od qendorf »

Tak jsem po vašich radách intenzivně projížděl youtube, fóra a četl všecko možný a nakonec jsem skončil u Traxxas Telluride 1:10. Cena sice dvojnásobně překročila původní rozpočet no ale co, budou Vánoce.

Jasně, líbí se mi crawlery a přemýšlel jsem ještě o Axiel Wraith nebo Vaterra Twin Hammers, ale mají užší kola a nejsou tak živý a univerzální. Občas bych si třeba rád zařádil ve sněhu. Také se mi líbí širší pneumatiky, přece jen to lépe projede bahnem a je to takové stabilnější a zábavnější. Ten Wraith i Twin Hammers mi přijdou spíš více na technickou jízdu.

Ideální by byl Summit, ale cena 17klacků a základní motor po 20h odejde? Spoustu starostí a ta energie pod kapotou. Bych musel pořád něco dokupovat a opravovat. Vodotěsný střídavý motor s regulátorem dalších 5 tisíc, baterie, atd to bych skončil někde na 25 tisících :)

Myslím že ten Telluride bude takový slabší bráška Summita a mohlo by to stačit. Přijde mi to nejvíce univerzální auto co jsem našel. Co myslíte? A co k tomu v základu dokoupit?

Samotné auto vyjde na 8 000.
Potom potřebuju nějskou dobrou nabíječku a dvě Lipol baterie? Co byste mi doporučili? A kde kupujete?
Případně do budoucna i jiný motor. A taky moje poslední otázka. Co vydrží ten základní motor v Telluride? myslíte, že vydrží aspoň 50 hodin?:)
Kovboj

#617 Příspěvek od Kovboj »

qendorf píše:Ideální by byl Summit, ale cena 17klacků a základní motor po 20h odejde?
...
Co vydrží ten základní motor v Telluride? myslíte, že vydrží aspoň 50 hodin?:)

Jen tak ze zvědavosti - fakt si myslíš že motor co díky stylu jízdy Summita pracuje spíš v nižších otáčkách odejde rychleji, než když budeš honit Telluride na doraz v terénu?
qendorf

#618 Příspěvek od qendorf »

To rychle ježdění by bylo tak 20% vs 80% pomalu.
No nevím prostě nechápu proč tam takové motory vůbec dávají? Nenapadlo mě, že je normální si koupit celkem drahý model a po třiceti vyjížďkách měnit motor. Čekal bych že vydrží minimálně rok i více. Asi je to u těch elektrických normální no. Ale pro mne jako laika je to velké překvapení.

Co tedy do toho Telluride zvolit za střídavý vodotěsný motor? A o jak delší dobu vydrží? Aby nebylo levnější vyměňovat ten stejnosměrný...

Jinak mi to přijde jako optimální auto pro začátečníka. nevím no začínám být z toho hledání trošku frustrovaný.
scarabeus

#619 Příspěvek od scarabeus »

Neco si nacti o stridavych motorech. Pak pochopis, ze investice se vyplati. Uplne vodotesny motor nejspis nenajdes, ale vetsina inrunneru je zakrytovana dobre, pokud to nejsou teda halovky, ktere jsou schvalne vetrany jeste dalsimi otvory.

Stridak ti vydrzi prakticky naporad. Staci jen pecovat o loziska, nic vic. Stejnosmer je proste konstrucne levny motor, stoji 200-300 korun a nelze od nej ocekavat zazraky. Ucinnost je uplne v haji a tim padem vetsinou i topi a taky diky sve konstrukci trosku jiskri, proste uhliky. Vydrz je samozrejme uplne jinde prave diky mnohem vyssi ucinnosti.

Ono pro zacatek neni vubec spatne se se stejnosmerem naucit. Je to pomalejsi a na nektere aplikace dokonce vhodnejsi. Ale musim zopakovat, ze jak jednou clovek zkusi stridak, nechce nikdy zpatky. Aspon tak to bylo u me a u spousty dalsich lidi v okoli.

Frustrovany nebud, neni z ceho. Zatim :-D
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

auticko pro 3leteho

#620 Příspěvek od Kuba78 »

hola kolegove modelari, predne se omlouvam ze tu pokladam dotaz ktery tu uz urcite byl probiran, lec odpovedi sem moc nenasel. Rad bych poridil RC auticko klukovi, je mu 2,5 roku. Do aut moc nedelam (respektive vubec) bo sem aviatik a na to je prece jen jeste maly (i kdyz uz nadsene prohani EPP hazedla). Nedavno sem zkusmo zakoupil nejake nejlevnejsi auto v tesku (popelari, 27mhz, neproporcialni rizeni.. proste total lowend) protoze se mu hrozne libilo, jen abych vyzkousel zda a jak mu to pujde. a zda se ze ho to bavi, jezdi si, i zatocit umi.. teda jezdil do doby nez to zmasil pochopitelne. I kdyz, vydrz tri dny za 250 korun neni tak hrozna :-)
neshanim velke auto na zavody, spis jestli mate nejaky tip co koupit a kde za hracku, zkusenejsi otcove. Rad bych aby to bylo uz na 2,4GHz, je asi jedno jestli buggy, truggy nebo traktor, velikost rozumna - ale melo by to mit rozumne velky kola, bude s tim jezdit doma po podlaze, po koberci a urcite casem veme ven. Hlavne to musi byt odolne na naraz, zadny couhajici antenky, zrcatka, serepeticky co se daji ulamat a omlatit, mit to proporcialni rizeni a at to nejezdi moc rychle a ovladac je dostatecne maly at to tak maly kluk muze drzet v ruce.
Kovboj

Re: auticko pro 3leteho

#621 Příspěvek od Kovboj »

Kuba78 píše:hola kolegove modelari, predne se omlouvam ze tu pokladam dotaz ktery tu uz urcite byl probiran, lec odpovedi sem moc nenasel. Rad bych poridil RC auticko klukovi, je mu 2,5 roku. Do aut moc nedelam (respektive vubec) bo sem aviatik a na to je prece jen jeste maly (i kdyz uz nadsene prohani EPP hazedla). Nedavno sem zkusmo zakoupil nejake nejlevnejsi auto v tesku (popelari, 27mhz, neproporcialni rizeni.. proste total lowend) protoze se mu hrozne libilo, jen abych vyzkousel zda a jak mu to pujde. a zda se ze ho to bavi, jezdi si, i zatocit umi.. teda jezdil do doby nez to zmasil pochopitelne. I kdyz, vydrz tri dny za 250 korun neni tak hrozna :-)
neshanim velke auto na zavody, spis jestli mate nejaky tip co koupit a kde za hracku, zkusenejsi otcove. Rad bych aby to bylo uz na 2,4GHz, je asi jedno jestli buggy, truggy nebo traktor, velikost rozumna - ale melo by to mit rozumne velky kola, bude s tim jezdit doma po podlaze, po koberci a urcite casem veme ven. Hlavne to musi byt odolne na naraz, zadny couhajici antenky, zrcatka, serepeticky co se daji ulamat a omlatit, mit to proporcialni rizeni a at to nejezdi moc rychle a ovladac je dostatecne maly at to tak maly kluk muze drzet v ruce.

Ten ovladač je podle mě asi nejdůležitější. Třeba já dal do malého auto od CEN v měřítku 1:16 crawlingový motor s jiným pastorkem takže to jezdí krásně pomalu a kluk to bez problémů (momentálně 3,5 roku) uřídí. Bytelné je to tak že si na to klidně může sednout nebo narazit do čehokoliv. Ale má problém vzít ovladač tak, aby zároveň mohl ovládat plyn a zatáčet - takže ho to moc nebaví a na auto padá na skříni prach.

Tak jsem zkusil malého prcka Ripmax Stunt Car v měřítku 1:36 a úspěch o třídu lepší :-) I přes to že to vypadá trošku jako hračka a stojí jen necelou tisícikorunu je řízení i plyn proporcionální, jde tam krásně omezit maximální rychlost a ovladač je lehký a přesně padne do dětské ruky. Takže bych radil něco takového.
scarabeus

#622 Příspěvek od scarabeus »

Obavam se, ze sis sam odpovedel. Tvoje predstava je nerealna. Vsechny auta maji neco malo, co couha. V jeho veku pokazdy neco urve. Jak uz sam urcite vis, maji sily dost :-) Male ovladace se defacto nedelaji, tzn. neda to do svych malych rukou. Muj nazor.

Za me doporucuju at odroste a pak koupit neco plnohodnotneho.

A nebo jednou za cas skaknout do Tesca a drtit, co maji :-)))

Rychlost auta je o rekneme stredne dobre vysilacce, kde si nastavis krivku plynu a snizis ji na cca 30%.

Rozumne velky kola, jizda doma a pak venku - opet nerealne. Vyber si bud jezdit doma nebo venku nebo budes zklaman. Kdyz vyberes neco na doma, venku to bude trpet a sebemensi prekazku neprejedes. Cokoliv poradneho na ven uz neni vhodne do bytu, rejd to neda, byt bude velky.

Ja chapu, jak to myslis, ale univerzal neexistuje, bohuzel.

Kdyz uz, tak muzes zacit necim malinkatym na doma, u ceho bude prilozeny ovladac, doufejme, ze taky maly. Nejaky Mini-Z treba, ale to stoji uz poradny penize a serepeticek, co se daji urvat, je tam dost.
Pajik_CZ

#623 Příspěvek od Pajik_CZ »

Scarabeusi, teď s tebou nemůžu souhlasit...
píše "Rad bych aby to bylo uz na 2,4GHz, je asi jedno jestli buggy, truggy nebo traktor, velikost rozumna - ale melo by to mit rozumne velky kola, bude s tim jezdit doma po podlaze, po koberci a urcite casem veme ven. Hlavne to musi byt odolne na naraz, zadny couhajici antenky, zrcatka, serepeticky co se daji ulamat a omlatit, mit to proporcialni rizeni a at to nejezdi moc rychle "
- tuhle definici mu naprosto přesně splní traktor od Brudera překopaný na RC.... S tím pojezdí doma a i venku, kola to má relativně velká, a přitom to jede pomalu - prcek to uřídí. Kvalita hraček od Bruderu je pověstná, takže zbývají 2 věci... Sehnat někoho, kdo bude ochotný to přestavět, a věc druhá - zafinancovat to... :)
zase jen na zemi...
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od Kuba78 »

hosi, diky za tipy. co se tyce pozadavku "zadny couhajici antenky, zrcatka, serepeticky co se daji ulamat" tak ten bych rad preformuloval na "veci co se daji ulamat a nemaji vliv na funkci mi nevadi, veci co se daji ulamat a maji vliv na funkci radeji ne" :-) upadly zrcatka nebo napraskla kastle je samozrejme sumak, to jsou bojova zraneni, ale ulomene kolo po nesetrnem prujezdu kolem jidelniho stolu je vetsi problem.
traktor na RC sem samozrejme taky koukal, to se mi moc libi (v tom je malej po me, jak je to zelene a taha to po poli nejakou heavy machinery nebo zluty stavebni stroj tak ho to fascinuje), ale podle me zatim zbytecne - prave ze couhajici kominy atd.. to bude zajimavy az bude vetsi a bude ho bavit jezdit s traktorem, privesem atd. zatim opravdu jen na to, aby se naucil to ridit. Stavet a prestavovat neco nechci, prave proto ze to znamena vlastni vysilacku atd.. a zatim by to stejne neocenil. fakt jen koupit instatni hracku, s proporcialnim rizenim a moznosti jezdit pomalu, aby se to radne naucil. kdyz ho to chytne a chytne to i holku (ta je vetsi) tak jim koupim dvoje at muzou delat zavody.

ten Ripmax Stunt Car vypada dobre, diky za tip - ale podle fotek je ten ovladac docela velky, jak velkymu klukovi si ho dal?
Kovboj

#625 Příspěvek od Kovboj »

Kuba78 píše:ten Ripmax Stunt Car vypada dobre, diky za tip - ale podle fotek je ten ovladac docela velky, jak velkymu klukovi si ho dal?

3,5 roku :-)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od Kuba78 »

tak to uz je o neco vetsi, ale ne o tolik. jak se mu to drzi, dosahne na ovladace v pohode? z webovych fotek to neni jasne a na videu to drzi dospeli..
Kovboj

#627 Příspěvek od Kovboj »

Kuba78 píše:tak to uz je o neco vetsi, ale ne o tolik. jak se mu to drzi, dosahne na ovladace v pohode? z webovych fotek to neni jasne a na videu to drzi dospeli..

Já myslím že v pohodě - ale hlavně menší proporcionální 2.4GHz vysílačku jsem stejně neviděl...
PecaNRacinG

#628 Příspěvek od PecaNRacinG »

Zdravím všechny příznivce a RC modeláře,

chci se zeptat, jestli je pro začínajícího modeláře vhodné začít na spalovacích motorech. Zkušenosti jsou spíše s klasickými RC auty, které se nedaly nijak upravovat/opravovat, nebo měnit náhradní díly, zkrátka jsem vyježděnej jen jako nabít/jezdit/očistit, případně opravit, co se z výroby uvolnilo následkem vibrací, nebo opravit, co bylo odfláknuto. Jde konkrétně o tento model http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/rc-auta-auta-na-dalkove-ovladani/rc-auta-spalovaci-motor/buggy/31098t1-1-8-dbx-2-0-blau . Nesejde mi ani tak o cenu, jako spíš o značku a kvalitu, alespoň do začátku, než si s tím sednu. Je údržba a celkový provoz náročný pro amatéra? Díky za odpovědi a názory. :)
Kyosho DBX 2.0, 1:10 RED (palivový filtr navíc, jinak skoro bez úprav - RTR)
summec

#629 Příspěvek od summec »

Udrzba spalovaka je omnoho vätsia ako u elektriky,nastavovanie spalovaka je potrebne mat ake take skusenosti.Ja osobne som za elektriku a hlavne mozes s tym jazdit kde chces co sa zo spalovakom neda lebo je hlucny.
Traxxas e-revo brushless
Traxxas summit
Arrma Granite
Tomingoo

#630 Příspěvek od Tomingoo »

Byl jsem upozorněn adminem, že jsem založil zbytečné tema. Proto se ptám zde.

Mohl by mi kdo doporučit vozidlo do 4.oookc. Může to být i bazarovka ale dobrá.

Jeden pan mi nabídl - http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Sh ... WD/676353/

Ale nwm zda se mi to finančně a po stránce náhradních dílu ke sehnání se vyplati. :)

Predem děkuji za pomoc. :)
Odpovědět

Zpět na „Auta“