myslím, že tyto aplikace si zaslouží vlastní téma a mám potřebu se s vámi o tom podělit. Jsou od výrobce aplikace PROFILI, která je tady známá. Obě jsou neuvěřitelně jednoduché a myslím, že i začátečník bude po chvíli schopen seskládat si letadlo dle požadavků. Vůbec nechápu, že jsem tady na fóru našel jen asi pět témat, ve kterých je to jen okrajově zmíněno!!
DevWing - pomáhá jednoduše sestrojit křídlo, přidat všechny možné i nemožné vzpěry, výřezy a potah podle potřeby v jakékoliv velikosti. Nakonec z toho vypadne DXF žeber, kontrolních šablon náběžné hrany a podpěry pro montáž vzepětí. Obsahuje přes 2000 profilů NACA, atd..
DevFus - stejně jako u DevWing se vše skládá téměř automaticky. Víceméně stačí mít nákres se třemi pohledy letadla a můžeme hned tvořit.
Všechny ty programy mají i verze pro polystyrenové výřezy, 3 osé a 4 osé frézy, export i do gcode.
Jsem opravdu nadšenej a doufám, že budeme diskutovat, sdílet rady, návody, atd. Časem do tohoto vlákna přidám přidám nějaké základní informace, co se ve kterém kroku děla.
http://www.devcad.com/eng/default.asp