TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
Já moje coptery fotím minimálně a stejně ty fotky čase mažu. To spíš najdu data v CADu. A to ještě jenom na něco. Takže moc posloužit nemůžu. Jedno z řešení copteru na FPV u kterého jsem řešil výhled kamery je zde viewtopic.php?f=131&t=72359
-
Ing.Robinsson
Tak můj reptile je téměř kompletní. Ve výbavě ještě chybí video switch na přepínání kamer, možná vyměním FPV tx za nějakou micro verzi a trochu odlehčím a zkrátím to eLko na kterým je přišroubovaný gimbal. Váha je 1162g včetně gopro bez baterie.
Troll: nerozumiem Ti, ale aj tak ďakujem.
Ing.Robinsson: paráda!!! Ako Ti to lieta? Napíš správu, pošli video.
Ing.Robinsson: paráda!!! Ako Ti to lieta? Napíš správu, pošli video.
JuMa píše:...Ja však hľadám rám, vhodný na 2D (a možno aj 3D) gimbal, s vyriešeným / potlačeným jellom, veľkosť 400-500 mm, bez vrtulí v zábere...
Na to vřele doporučuju TBS Discovery Pro Zkusil jsem dost rámů i gimbalů, ale při tomto tvaru rámu podle mě prostě nic lepšího není...
JuMa píše:Troll: nerozumiem Ti, ale aj tak ďakujem...
Nic si z toho nedělej
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
JuMa píše:Troll: nerozumiem Ti, ale aj tak ďakujem.
Pokud bys rozumět chtěl, tak stačí napsat co konkrétně Ti není jasné. Pokusím se to vysvětlit lépe. Jo a když už píšu, tak když si přečteš ten popis toho mého samodomo FPV na který jsem dal odkaz, tak zjistíš, že je to funkčně a velikostně stejné ( o chlup menší což není na závadu ) jako TBS, mám k dispozici stejný výkon motorů, ale celková vzletová hmotnost s komplet výbavou je pohodlně pod 800g. Typické TBS má někde kolem 1100 -1300g. Při velké baterce i přes 1500g a to při stejných motorech. Vůbec nemám v úmyslu nijak kritizovat rámy jako TBS nebo klony, ( každý si může pořídit co se mu jenom zachce) , jenom trošku zalobbovat pro domácí tvorbu, protože na stejném takto malém copteru mít o 300-500g méně dělá naprosto neuveřitelný rozdíl v letových výkonech.
ahoj.
Tak jsem dostavěl svůj prví copter (právě proběhla výměna motoru ax2810q 750kv za sunnysky 2212 980kv). Váhově jsem se bez kamery a gimbalu a vybavení pro FPV dostal na 955 g a s 4S baterkou váží cely copter 1319 g. Mám dotaz jestli bych vzhledem k budoucímu rozšíření o FPV kdy mi vychází nárust váhy o cca 330 g (gimbalem, kamera, fpv vysilac) měl uvažovat o snížení hmotnosti a jak případně hmotnost ještě více eliminovat aby došlo k prodloužení letového času? Případně nějaké další rady na co se zaměřit?
Druhy dotaz je trochu mimo téma a týká se AMP a jaké OSD by jste mi doporučili? Jde asi jen o základní informace jako napětí, směr, vyška, vzdalenost od startu a případně uměly horizont...
Děkuji za případné odpovědi
Přikládam nějaké foto mého výtvoru...
Tak jsem dostavěl svůj prví copter (právě proběhla výměna motoru ax2810q 750kv za sunnysky 2212 980kv). Váhově jsem se bez kamery a gimbalu a vybavení pro FPV dostal na 955 g a s 4S baterkou váží cely copter 1319 g. Mám dotaz jestli bych vzhledem k budoucímu rozšíření o FPV kdy mi vychází nárust váhy o cca 330 g (gimbalem, kamera, fpv vysilac) měl uvažovat o snížení hmotnosti a jak případně hmotnost ještě více eliminovat aby došlo k prodloužení letového času? Případně nějaké další rady na co se zaměřit?
Druhy dotaz je trochu mimo téma a týká se AMP a jaké OSD by jste mi doporučili? Jde asi jen o základní informace jako napětí, směr, vyška, vzdalenost od startu a případně uměly horizont...
Děkuji za případné odpovědi
Přikládam nějaké foto mého výtvoru...
-
Wratch
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
Posílám fotky mého předělaného Disca. Rám je upravený pro montáž gimbalu. Řídící jednotka je APM 2.5, motory SunnySky x2212 980kv s vrtulemi Graupner e prop 10x5. Ještě jsem s ním po této úpravě neletěl (špatný počasí). Gimbal je FeiyuTech Mini2D
Posílám fotky mého předělaného Disca. Rám je upravený pro montáž gimbalu. Řídící jednotka je APM 2.5, motory SunnySky x2212 980kv s vrtulemi Graupner e prop 10x5. Ještě jsem s ním po této úpravě neletěl (špatný počasí). Gimbal je FeiyuTech Mini2D
Pěkné, docela čučím že se ti vešlo apm mezi plata i s tou antivibrační podložkou. Jinak uplně v klidu pro uhlazení bych zrušil tyčku od gps a dal to na to horní plato. Uvidíš že compassmot bude v pohodě.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Snapadlo ma postavit ai druhu copteru nech vsade nevlacim tarota 650, volba padla na pcb klon Tbs discovery no problem bol ako rychlo plug and play prehadzovat gimbal a tu su foto riesenia.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
-
Ing.Robinsson
Jak řešíš takovou změnu os gimbalu? To přepojíš motory gimbalu ?
Gimbal to riesi sam, teda automaticky
-
Ing.Robinsson
Co to je za gimbal popř. nemohl by jsi ho zvážit ? Já řešil teď podobný uchycení jako ty, ale jen pro 2 osý gimbal. Zatím tedy není odzkoušeno.
http://www.feiyu-tech.com/products/10/
Zatial mam vlozenu 4s 5000mAh tazisko ok tak uvidime cakam este na motor, ale znami s timto gimbalom lieta fpv.
Zatial mam vlozenu 4s 5000mAh tazisko ok tak uvidime cakam este na motor, ale znami s timto gimbalom lieta fpv.
zdravim chci se zeptat mate nekdo zkusenosti s 5S LiFe bateriemi ? tedy 16.5 V s touto spec?
TBS vim ze to v pohode vzladne ale bojim se regulatoru a motoru... ceho taky jineho
regulator SimonK 30A http://rctimer.com/product-876.html
motor SunnySky X2212 KV980 http://www.banggood.com/Wholesale-SunnySky-X2212-KV980-Brushless-Motor-p-60600.html
tak se chci jestli by to bylo v pohode... regulatory ty jsou na hrane ale tam to bude asi v pohode ale co motory ? lital sem s 4 S LiPo plne nabita 16.8 a muzu rict ze v pohode... ale u lipo napeti velmy rychle klesa... pritom u LiFe je napeti 16.5V porad konstatni a az do 3/4 vybiti zacne klesat...
mozna se trosku stresuji, ale mam zbastleny prumyslovy akupack 5000 mAh 5S 16.5V ktery ma konstant discharge 70A a 10s 120A
tak proc to nevyuzit 
predem diky za nazory a odpovedi
TBS vim ze to v pohode vzladne ale bojim se regulatoru a motoru... ceho taky jineho
regulator SimonK 30A http://rctimer.com/product-876.html
motor SunnySky X2212 KV980 http://www.banggood.com/Wholesale-SunnySky-X2212-KV980-Brushless-Motor-p-60600.html
tak se chci jestli by to bylo v pohode... regulatory ty jsou na hrane ale tam to bude asi v pohode ale co motory ? lital sem s 4 S LiPo plne nabita 16.8 a muzu rict ze v pohode... ale u lipo napeti velmy rychle klesa... pritom u LiFe je napeti 16.5V porad konstatni a az do 3/4 vybiti zacne klesat...
mozna se trosku stresuji, ale mam zbastleny prumyslovy akupack 5000 mAh 5S 16.5V ktery ma konstant discharge 70A a 10s 120A
predem diky za nazory a odpovedi
Co to máš za life že je schopné dát takové proudy?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.