létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stewen

#256 Příspěvek od Stewen »

otazka na baterku -
aky je rozdiel ci nabijam baterku 1100mA prudom 1A alebo 0,1A? Tu na fore sa odporuca 0,1A, automodelari tam palia 1A v pohode.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Marek71 »

Vyjadri sa presnejšie... o akú baterku sa jedná ? Do vysielačky, alebo pohonnú do modelu ?

Ak pohonnú, tak nabíjanie 1A je v poriadku, ak do vysielačky, tak 0,1A.

Stewen píše:otazka na baterku -
aky je rozdiel ci nabijam baterku 1100mA prudom 1A alebo 0,1A? Tu na fore sa odporuca 0,1A, automodelari tam palia 1A v pohode.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Stewen

#258 Příspěvek od Stewen »

myslel som tym pohonnu bateriu wildhawka
(v baleni by mala byt 8,4V, 1100mA)
ja len ze sa tu vela pise o pomaloom nabijani
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od Nakadah »

U meho WH vychazi teziste asi o 5mm dozadu za nosnik v kridlech. I tak to leti naprosto bezproblemove. Vypnu motor pustim kniply a ono si to samo pomalu plachti.

Kdo vi esi tady je problem v modelu. Aby nahodou nebyl problem mezi vysilackou a zemi :D Nak
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od pilotek »

Nechapem.Medzi vysielackou a zemou?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od Nakadah »

pilotek píše:Nechapem.Medzi vysielackou a zemou?

Tak tady je pak kazda rada draha kolego...Nak
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Marcos »

Zkus si dat vysilacku na hlavu, pak to bude nazornejsi :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
JM

#263 Příspěvek od JM »

Marcos píše:

Zkus si dat vysilacku na hlavu, pak to bude nazornejsi :)

Jo, víc názorně už to nejde!! :lol: :lol:
...a myslím, že Nakadah přesně vystihl situaci :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od Nakadah »

Panove ale neberte to tak ze bych se mu vysmival, to v zadnem pripade. Jen bych rad videl jakym zpusobem vlastne packuje...Nak
JM

#265 Příspěvek od JM »

Nakadah píše:Panove ale neberte to tak ze bych se mu vysmival, to v zadnem pripade. Jen bych rad videl jakym zpusobem vlastne packuje...Nak

To ne, taky se mu nesměju, každý nějak začínal(ikdyž tenhle kluk dělá zajímavý věci-testovat jakým směrem potáhne letadlo stojící na těžišti na petkách :? )..ale když jsem si představil někde na louce maníka s vysílačkou na hlavě tam mi to fakt rozesmálo :lol:
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od lubo1 »

[quote="pilotek"][/quote]
Ja som z (od) Čadce. čo sa týka lepenia, EPP - buď sekunďák, alebo purex. Lepidlo na polystyrén nepoznám, takže v tom ti neporadím. Čo sa týka pomoci skúsenejšieho modelára, je dobré, aby sa ti na to pozrel, prípadne to tesnul a zalietal, aby si mal istotu, že model je OK
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od lubo1 »

Stewen Pri nabíjaní 0,1A nič nepokazíš a baterku neupečieš. Pri nabíjaní 1A, ak to vypneš neskoro tak tú baterku postupne odrovnáš
MZ

#268 Příspěvek od MZ »

robotmz píše:Zdravim.
Nemam absolutne cas, tak nieco v rychlosti napisem, ospravedlnte pravopis, lebo fak pisem rychlejsie ako rozmyslam...

Bol som na dovolenke v Radave 3 km od Podhajskej.
Zobral som si Wilda, ze idem pochytat juznu termiku. Polia zelene, a potom aj poorane tmavo hnede, slnko juzne svietilo.
Dostal som ho do vrchu, zacal mi ho daky kumulus natahovat a nasavat, dal som vyvrtku takmer kolko dole o nejakych 50 metrov, aby som ho videl, stipali ma oci lebo som predtym varil gulas, pretrel som si ich, Wilda nikde. Hladali sme so zenou na oblohe, nic. Po dlhsej chvili patrania po oblohe som sa odhodlal ho pustit k zemi.Potlacil som nadoraz packu vyskovky, a sucasne do lava smerovky, aby aspon spadol dole, ze ho dakde uvidim. Nic. Zlahla sa po nom zem, skusal som zapinat motor, nic. Uz som isiel sklamany do chaty po auto, ze som ho stratil a ze sa nakazem jednej znamej popytat po dedine...
Kluce mala zena, ked som sa vracal za nou na pole, niesla mi v dialke svojho wildhawka, ze ho nasla. asi 1 km v poli na chrbate. Akurat bola odlomena spojka kridel /co mam doma urobene vzpetie/, vypadnuta baterka /este zapojena/ a inac ziadne zranenia, trosku narazeny cumak. Asi sa prevratil ked uz bol zastaveny o zem.
V nedelu sme isli s kamaratom polietat, odskusat dosah, lebo som sa bal, ze to uz nebude ono. vypada ze mu nic nie je. Akurat som tam dal tu povodnu trubku rovnu, ale poviem vam, nevedel som to ovladat absolutne, tocilo to na stranu, nestabilne, nestupal skoro nic, ledva som v otocke pristal.
tymto chcem Vam napisat, aj po rade kamarata, ze kto chce mat z wildhawka poslusne lietadlo, ktore si to samo toci v termike a nezataca na ziadnu stranu, nema tendenciu padat po kridle, urobte si
8 az 10 stupnove vzpetie kridel !!

- nebudete lutovat !!!

-absolutne si neviem predstavit, ako moze niekto lietat s tym rovnym kridlom zahnutym iba na konci. Som si myslel do nedele, ze uz viem celkom dobre pilotovat, nakolko uz v pohode lietam aj v silnejsom vetre, ale bez toho vzpetia sa to absolutne neda.

-mne kamarat robi taku spojku ze vyreze z preglejky trosku do vecka, oblepi to balzou, zaleje purexom a zastrci na to 2 trubky /rozrezana trubka povodnej dlzky na 2 casti/. Teraz mi tam dal taku umelu hmotu, lebo toto sa vzdy pri silnom pade rozlomilo.
-Inac zda sa mi ze nejake vzpetie ma aj ES, mozno preto tak dobre lieta.
- proste to chce uhlikovu trubku rozrezat na 2 casti, vyrobit spojku tych dvoch trubiek, na to nastoknut kridla do trupu, pripadne este polepit trubku izolackou pokial by bola volna alebo iny rozmer.
-vecer som uz lietal so vzpetim a uplne pohoda, lieta to bezproblemovo ako predtym...

já teda s rovným křídlem nemám sebemenší problém a vzepětí na křídlech rozhodně dělat nebudu. Vždyť je to tak hodný letadlo, že si nedokážu představit, jak by to mohlo lítat ještě líp. Navíc jak píšeš, ten spoj bude hodně choulostivý a dost namáhaný a při mých experimentech by mi to určitě pořád praskalo :) Dneska mi nějak divně fouknul vítr, když jsem točil zatáčku nízko nad zemí, stačil jsem ho jenom srovnat a než jsem ho zvednul, tak jsem praštil břichem o zem, zaprášilo se a Wid Hawk se odrazil a krásně vznesl. To byla zase jednou klika 8O :D

Pilotek: prostě to nech na někoho zkušenějšího, ať to vyzkouší. Tohle letadlo musí alespoň trochu lítat bez jakýchkoliv úprav hned po vybalení z krabice a sestavení i s tím těžištěm trochu vzadu. Možná může trochu bočit, může jít blbě řídit ale rozhodně nesmí spadnout plným plynem čumákem do země hned před tebe. Tohle tady po netu nevyřešíme.
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od lubo1 »

[quote="MZ
No ono je vcelku možné, že každý kus vypadne z formy trošku v inom tvare. Robil som kolegovi zálet, síce to lietalo, ale v ostrejších zátačkách to malo tendenciu padať do vývrtky. bez ohľadu na ťažisko. Hneď po prvom lete som mu tam urobil vzpetie a odvtedy to lieta ako vetroň - plynulo točí zátačky bez tendencie ich uťahovať.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Nakadah »

Tak to sem asi mel stesti na dobry kus :D muj WH zvlada akorat nucene rizenou vyvrtku. Kdyz pustim kniplny do neutralu tak z ni okamzite sam vyleti a srovna se do horizontalu. Nak
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“