Amewi AM10SC díly

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
djblacktiger

Amewi AM10SC díly

#1 Příspěvek od djblacktiger »

Zdravím lidi, mám AM10SC, koupil jsem s tím, že je prasklý náhon jednoho předního kola, mohl by mi někdo poradit, zda je tento díl zaměnitelný s jiným výrobcem? Díky
IMG_20160106_090552[1].jpg
$_57.JPG
tlavelza

Re: Amewi AM10SC díly

#2 Příspěvek od tlavelza »

Zdravím tě,mám toto auto a už mě praskly dvě poloosy jak máš vyfocený.Náhražku jsem zatím nenašel a dávám zatím origo poloosy,v balení jsou dvě poloosy za cca 650Kč.
djblacktiger

#3 Příspěvek od djblacktiger »

Díky za radu, mohu se ještě zeptat, kde přesně kupuješ? Německy se mi moc psát nedaří a nikdy jsem nenašel, co jsem hledal.
tlavelza

#4 Příspěvek od tlavelza »

U nás ty díly neseženeš.Já jsem auto kupoval v Hlinsku--- RC KÁNĚ a díly objednávám od nich ale dodání dílů je někdy až měsíc,takže je lepší se předzásobit.Já zkouším třeba upravit spojovačky a použít je z Himota.Syn má AMEWI TORCHE PRO a podvozek je z Himota,takže můžu zkoušet co bude pasovat.
djblacktiger

#5 Příspěvek od djblacktiger »

tak jsem právě dopasoval nějakou čínu z šuplíkových zásob jednoho modeláře, nezkoušel jsi řešit komplet předek z něčeho jiného? Mám pocit, že je docela poddimenzovaný oproti zbytku auta, dal jsem tam svůj brushless od castlu a mám pocit, že to prostě trhá ty hnací hřídele i přes naprogramování na 50% výkonu, v každém případě zhodnocení modelu jako takového je podle mě velice slušné :). Oproti arrmě, kterou mám jako druhou je to tank :)
Přílohy
IMG_20160108_100322[1].jpg
IMG_20160108_100322[1].jpg (13.85 KiB) Zobrazeno 1724 x
tlavelza

#6 Příspěvek od tlavelza »

djblacktiger píše:tak jsem právě dopasoval nějakou čínu z šuplíkových zásob jednoho modeláře, nezkoušel jsi řešit komplet předek z něčeho jiného? Mám pocit, že je docela poddimenzovaný oproti zbytku auta, dal jsem tam svůj brushless od castlu a mám pocit, že to prostě trhá ty hnací hřídele i přes naprogramování na 50% výkonu, v každém případě zhodnocení modelu jako takového je podle mě velice slušné :). Oproti arrmě, kterou mám jako druhou je to tank :)

Celkově auto zpracováním drží velice slušně a to to nějak nešetřím ale jezdím jen na 2S LiPo,jednu mám tu co byla u toho 4000mAh a druhou jsem dokoupil 6000mAh.Na předku jsem upravoval náhon do diferáku,tu podložku co tam mají na hřídeli do diferáku je špatný řešení (těžko se mě to popisuje),vjela mě hřídel do diferáku a vymlátila zuby na malém úhlovém kolu,tak jsem musel objednat nový ozub.kolo,teď to mám do diferáku uloženo na třech ložiskách 5x10x4 + vymezovací váleček a je to úplně v pohodě a nakonec jsem osadil i zadek na tři ložiska do diferáku.Když jsem shorta kupoval,tak jsem si říkal,že poloosy budu mazat jen suchým teflonem ve spreji aby se nedržel bordel na kloubech a nevydíralo se to,pak jsem urval dvě poloosy a říkal jsem si,že se na ten suchý teflon můžu vysra...,když ty poloosy stejně nevydržej,tak jsem to začal mazat normálním olejem na šicí stroje nebo olejem na jízdní kola (je to úplně jedno jaký olej),po jízdě vystříkám poloosy acetonem ve spreji (nebo benzínem ve spreji) a namažu olejem a od tý doby mám klid s praskáním poloos,i když už mají kineťáky vůli,tak chodí a neprasknou a teď to dělám tak,že po několika vyježděných bateriích rozhodím kineťáky a vyměním unášecí kolíky,u nás je normálně koupím,jsou to kalené kolíky 2x15 mm ale musí se upravit na délku 12,8mm a teď ještě budu dělat to,že až se vymačká ten hlavní váleček kineťáku(s tím červíkem),tak vytočím z imbus šroubu váleček daného průměru a nasadím a polosy zase vydrží dál jezdit a ještě poloosy přehazuju po nějaké době na jedný nápravě mezi sebou aby se vymačkávaly na druhou stranu.Těžko říci jestli to pochopíš tak jak jsem to napsal.Na fórech hodně píšou tyhle kineťáky nemazat a nechat na sucho ale to se mě neosvědčilo,i ten suchý teflon moc nemaže a běhá to spíš na sucho a v záběru ten kineťák dostane na prdel a pak mě prasknul,takže mažu olejem ale v žádném případě to nemažu tak,že bych dojezdil a olej dal na ten prach---- ne ne ne,vystříkat čističem a pak namazat!!!!!!!!!! Pokud bych ale jezdil na 3S LiPo baterii,tak poloosy dostanou ještě víc na prdel,tak je šetřím a jezdím jen na 2S,je pravda,že tam kde jezdíme bych 3S baterii ani nevyužil.Kabina tedy schytá vše a praská a už ji mám pěkně oblepenou a pěkně ztěžkla.Na to,že ten short stál 9000Kč s baterií 4000LiPo,bordel krytem,náhon 4x4,v ALU vybavení,tak je pro mě AMEWI AM10SC v lepší výbavě než short od traxxase.Plastová ramena zatím drží a bez vůlí(zatím) a to už s ním lítám 1/2 roku,měním jen ložiska v kolech a na hnacích hřídelích,ty dostávají naprdel,auto omejvám normálně hadicí s vodou(néééé plným proudem vody!!!!!) a zatím žádný problém,jen to chce po cca 3 měsících vyměnit náplně v diferákách,když to pořád takhle máchám jak kachnu ve vodě ale je až nezkutečný co to auto vydrží,prostříknu kontakty na přijímači,mezi motorem a regulátorem,na baterii a hurá jezdit.Ještě jsem si udělal kryty pístnic na tlumičích z nafukovacích balónků aby nešel bordel do válců a nevydíraly se pístnice,"O"-kroužky tam dávám naše Rubenský a v pohodě a olej dávám 32,5Wt.Teď budu zkoušet předělávat spojovačky řízení a spojovačky ramen od Himota,díly jsou levný a rychlý dodání než čekat na origo díly ale vše nahradit nepůjde.Pokud budeš chtít debatit přes mail,tak mám mail hornychtrabi@seznam.cz Měj se.
tlavelza

#7 Příspěvek od tlavelza »

Dnešní ježdění v blátíčku s AM10SC,pak se auto osprchuje,mázne,nechá osušit a může se jít jezdit znovu.Bordel kryt musí být a je dodán s autem při koupi.Tak ať vám to jezdí.
IMG_3857.JPG

IMG_3866.JPG

IMG_3863.JPG

IMG_3858.JPG
Naposledy upravil(a) tlavelza dne ned 21.02.2016 19:01, celkem upraveno 1 x.
tlavelza

#8 Příspěvek od tlavelza »

Po umytí hadicí.
IMG_3868.JPG

IMG_3869.JPG

IMG_3870.JPG

IMG_3872.JPG
tlavelza

#9 Příspěvek od tlavelza »

Úprava a montáž manžet na poloosy u AM10SC.
IMG_3846.JPG

IMG_3848.JPG

IMG_3855.JPG

IMG_3854.JPG
Odpovědět

Zpět na „Auta“