ohledne kondiku - vim o tom ale mam stejne dlouhe privody na Spartanu a taky to nevadi takze to ignoruju
Mostly printed CNC/Multitool
Re: Mostly printed CNC/Multitool
Vydratoval jsem to tim co jsem nasel doma - krokace mam utpckem (CAT-5
) vzdy jeden par paralelne a vreteno mam napajene 2.5mm repro dvoulinkou (pruhledna medena klasika)
ohledne kondiku - vim o tom ale mam stejne dlouhe privody na Spartanu a taky to nevadi takze to ignoruju
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem celej den drátoval. Uff, to byla fuška
Vono se to nezdá ale to je nějakejch kabelů a spojů. Navíc ty energetický řetězy, než se do nich vše prostrkalo a vyvázalo, jsou dost fest, měl jsem je v Repetieru malinko zvětšit. Pak mě došly stahovací pásky a tak pokračování až zítra.
Taky jsem někomu půjčil kleště na mačkání konektorů pro krokáče a nevím komu.
Malinko jsem se realizoval na Solderless Roller Motor Mount. Do 4 otvorů na boku jsem zalisoval za tepla (na hrotu pájky) půlky z rozříznutý dutinky elektrikářský čokolády Kanlux 2,5 a v nich se pospojují kabely od krokových motorů.
Když to půjde dobře, mohl bych ve středu nebo čtvrtek začít kroutit krokáčema. Stále čekám na věci z čínska, slibují 19.1. až 11.2.
A propo, Ampér, honíš regl vřetene z 1. servovýstupu Ramps? Někde jsem četl, že Marlin se dá předefinovat aby se daly řídit otáčky přes G-kódy provázaný s ručním nastavením 0,6-1,6ms z Repetier-hostu jako volba rychlosti extrudéru.
Nebo máš externí generátor 0,6-1,6 ms?
Díky
Jirka
Taky jsem někomu půjčil kleště na mačkání konektorů pro krokáče a nevím komu.
Malinko jsem se realizoval na Solderless Roller Motor Mount. Do 4 otvorů na boku jsem zalisoval za tepla (na hrotu pájky) půlky z rozříznutý dutinky elektrikářský čokolády Kanlux 2,5 a v nich se pospojují kabely od krokových motorů.
Když to půjde dobře, mohl bych ve středu nebo čtvrtek začít kroutit krokáčema. Stále čekám na věci z čínska, slibují 19.1. až 11.2.
A propo, Ampér, honíš regl vřetene z 1. servovýstupu Ramps? Někde jsem četl, že Marlin se dá předefinovat aby se daly řídit otáčky přes G-kódy provázaný s ručním nastavením 0,6-1,6ms z Repetier-hostu jako volba rychlosti extrudéru.
Díky
Jirka
co takhle nějakou fotku , ? 
Já zatím tisknu - z toho PLA se tiskne pěkně a zatím mi vše pasuje jak má. Ale bude to trvat. Solderless Roller Motor Mount je na celou noc
Já zatím tisknu - z toho PLA se tiskne pěkně a zatím mi vše pasuje jak má. Ale bude to trvat. Solderless Roller Motor Mount je na celou noc
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
petrno píše:co takhle nějakou fotku , ?
No fotky jsem dával na Rajče, koukni zpět na čtvrtek.
Jirka
Celeron píše:A propo, Ampér, honíš regl vřetene z 1. servovýstupu Ramps? Někde jsem četl, že Marlin se dá předefinovat aby se daly řídit otáčky přes G-kódy provázaný s ručním nastavením 0,6-1,6ms z Repetier-hostu jako volba rychlosti extrudéru.
Pouzivam RAMPS vystup a ovladam ho pres prikazy
M280 P0 Sxxxx
EstlCam umi definovat ovladani vretene takze davam do nastroju cas v uS a on to posle jako delku servovystupu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dorazila vřetení 4250-ka. Hned jsem začal zkoumat jak bude vřeteno no a samozřejmě kvůli průměru motoru nepasuje žádnej publikovanej držák. Vřeteno musí být dál od Z trubek. Tak jsem něco na držení vřetene namaloval a až se to dotiskne, uvidíme, zda jsem se trefil. Ono to zase není tak jednoduchý originální díly s různejma křivkama vyměřovat a překreslovat a někdy se prostě nepovede.
Jirka
Jirka
Tak mam za sebou prvni 2.5D frezovani - do spaliku balzy jsem delal takove vybrani do ktereho prijde kulomet na SE.5. Je to takovy divny tvar (vyslo to na sketchupu) a delat to rucne by byla pakarna.
Chroupalo to 30m , nastavil jsem relativne velky krok a pouzil 3.17mm frezu s rovnym spodkem. Ale i tak je vysledek vic nez dobry takze maximalni spokojenost. Jeste budu muset nejak poresit umistovani vyrobku abych mohl krouhat i rubove strany
Fotku dam do Domaciho CNC
Chroupalo to 30m , nastavil jsem relativne velky krok a pouzil 3.17mm frezu s rovnym spodkem. Ale i tak je vysledek vic nez dobry takze maximalni spokojenost. Jeste budu muset nejak poresit umistovani vyrobku abych mohl krouhat i rubove strany
Fotku dam do Domaciho CNC
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dorazila z čajny hřídel kleštiny a frézky 3,175mm. EU Hobbyking by se měl stydět, půl zeměkoule a je to tu rychlejc. Přitom status je "shiped"....
Ještě ty GT2 a můžu zkusit pojíždět.
Jirka
Ještě ty GT2 a můžu zkusit pojíždět.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak vřeteno vykrouhaný, už běhá. Místo Festo hadičky jsem dal benzínovou tygonku. Nevím, co to bude dělat, vřeteno proti motoru celkem dost "péruje"
Ale překroutit proti sobě to nejde ani náhodou. Zajímavý taky je, že nasadit hadičku šlo celkem dobře, ale stáhnout ji z hřídelek je téměř nemožný.
Jirka
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes přišly GT2 řemenice a řemeny. Hned jsem je natahal a zjistil, že x a y chodí dost těžko i s nezapojenejma krokáčema. Takže zítra namačkat konektory kabelů co jdou do Ramps a pak už jen elektronika a FW. Stále nedorazil regl vřetene a zdroj 24V. Ten se určitě válí na celnici a budou chtít výpalný.
Ampére, koukám co předělat na Ramps 1.4 pokud chci jet na 24V. Všechny SMD hliníkáče elyty 6 ks 100M a 3 ks 10M jsou na 35V, s tím není potřeba nic dělat. Měnils ještě něco dalšího na Ramps nebo na DRV8255? Měnils elyt před stabilizátorem +5V na Mega 2560, nebo napájíš stabilizátor z jinýho napětí než z původních 12V z Ramps?
Jo a taky před časem jsi slíbil, že někam pověsíš adresář FW pro MPCNC. Nebo aspoň Config.h. Zkoušel jsem na Průšovi spočítat krokáče podle závitovky, řemenu a řemenic a nejsem si úplně jistej, jestli to mám dobře.
Díky
Jirka
Ampére, koukám co předělat na Ramps 1.4 pokud chci jet na 24V. Všechny SMD hliníkáče elyty 6 ks 100M a 3 ks 10M jsou na 35V, s tím není potřeba nic dělat. Měnils ještě něco dalšího na Ramps nebo na DRV8255? Měnils elyt před stabilizátorem +5V na Mega 2560, nebo napájíš stabilizátor z jinýho napětí než z původních 12V z Ramps?
Jo a taky před časem jsi slíbil, že někam pověsíš adresář FW pro MPCNC. Nebo aspoň Config.h. Zkoušel jsem na Průšovi spočítat krokáče podle závitovky, řemenu a řemenic a nejsem si úplně jistej, jestli to mám dobře.
Díky
Jirka
jel jsem podle seznamu co je na netu a navic jsem to daval na 36V takze jsem toho kuchal vic. Urcite jsem daval prych polyswitche, diodu aby neposilala napajeni do arduina (to napajim z usb) atd....
ad zdrojak - hledej smudlo, na 99% jsem to sem uz daval
ad zdrojak - hledej smudlo, na 99% jsem to sem uz daval
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Změnovej popis na předělávku Ramps 1.4 na 24V jsem našel.
Šmudla hledal a na 99% nenašel. Zdrojáky jsi sem dával akorát odkazy na obecnej Marlin pro tiskárny a na autora MPCNC. U autora je kupa konfigurací na jiný řemeny, řemenice a závitovky. Tak to snad nějak dám dohromady.
Jirka
Šmudla hledal a na 99% nenašel. Zdrojáky jsi sem dával akorát odkazy na obecnej Marlin pro tiskárny a na autora MPCNC. U autora je kupa konfigurací na jiný řemeny, řemenice a závitovky. Tak to snad nějak dám dohromady.
Jirka
Smudla hledal blbe 
Nekde kolem strany 5, na zacatku, prilozeny soubor Marlin_dualaxis_srconly.zip [287.07 KiB]
Nevim zda bude fungovat tendle odkaz http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=146&t=73663&p=1271885&hilit=marlin+zip#p1271885 takze jeste cas : Napsal: úte 05. led, 2016 18:32
Nekde kolem strany 5, na zacatku, prilozeny soubor Marlin_dualaxis_srconly.zip [287.07 KiB]
Nevim zda bude fungovat tendle odkaz http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=146&t=73663&p=1271885&hilit=marlin+zip#p1271885 takze jeste cas : Napsal: úte 05. led, 2016 18:32
Ahoj, myslite, ze by to slo nejak upravit pro ABS? S PLA mam problemy. :-/
Moje zkusenost rika ze veeeeelmi spatne. Mam ABS slusne zkalibrovane ale stejne to nesedelo. Proste ABS se smrskne i kdyz tisknes v izolovane komore a nechavas pomalu chladnout. To zpusobi jen ze se to smrskne cele stejne. Ale toto chce presnost ve vsech smerech.
Fakt nevim, mozna zkusit cely tisk zvetsit treba o 5% aby kompenzoval smrsknuti nebo tak neco.
Ale myslim ze je jednodussi proste poresit problem s tiskem PLA, sice me to stalo novej HE ale co uz
Fakt nevim, mozna zkusit cely tisk zvetsit treba o 5% aby kompenzoval smrsknuti nebo tak neco.
Ale myslim ze je jednodussi proste poresit problem s tiskem PLA, sice me to stalo novej HE ale co uz