Mostly printed CNC/Multitool

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: Mostly printed CNC/Multitool

#121 Příspěvek od Amper »

Vydratoval jsem to tim co jsem nasel doma - krokace mam utpckem (CAT-5 :-D ) vzdy jeden par paralelne a vreteno mam napajene 2.5mm repro dvoulinkou (pruhledna medena klasika)

ohledne kondiku - vim o tom ale mam stejne dlouhe privody na Spartanu a taky to nevadi takze to ignoruju :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem celej den drátoval. Uff, to byla fuška :!: Vono se to nezdá ale to je nějakejch kabelů a spojů. Navíc ty energetický řetězy, než se do nich vše prostrkalo a vyvázalo, jsou dost fest, měl jsem je v Repetieru malinko zvětšit. Pak mě došly stahovací pásky a tak pokračování až zítra.
Taky jsem někomu půjčil kleště na mačkání konektorů pro krokáče a nevím komu. :oops:
Malinko jsem se realizoval na Solderless Roller Motor Mount. Do 4 otvorů na boku jsem zalisoval za tepla (na hrotu pájky) půlky z rozříznutý dutinky elektrikářský čokolády Kanlux 2,5 a v nich se pospojují kabely od krokových motorů.
Když to půjde dobře, mohl bych ve středu nebo čtvrtek začít kroutit krokáčema. Stále čekám na věci z čínska, slibují 19.1. až 11.2. :cry:

A propo, Ampér, honíš regl vřetene z 1. servovýstupu Ramps? Někde jsem četl, že Marlin se dá předefinovat aby se daly řídit otáčky přes G-kódy provázaný s ručním nastavením 0,6-1,6ms z Repetier-hostu jako volba rychlosti extrudéru.
Nebo máš externí generátor 0,6-1,6 ms?
Díky
Jirka
petrno

#123 Příspěvek od petrno »

co takhle nějakou fotku , ? :-)
Já zatím tisknu - z toho PLA se tiskne pěkně a zatím mi vše pasuje jak má. Ale bude to trvat. Solderless Roller Motor Mount je na celou noc :-(
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Celeron »

petrno píše:co takhle nějakou fotku , ? :-)
Já zatím tisknu - z toho PLA se tiskne pěkně a zatím mi vše pasuje jak má. Ale bude to trvat. Solderless Roller Motor Mount je na celou noc :-(

No fotky jsem dával na Rajče, koukni zpět na čtvrtek. :)
Jirka
Amper

#125 Příspěvek od Amper »

Celeron píše:A propo, Ampér, honíš regl vřetene z 1. servovýstupu Ramps? Někde jsem četl, že Marlin se dá předefinovat aby se daly řídit otáčky přes G-kódy provázaný s ručním nastavením 0,6-1,6ms z Repetier-hostu jako volba rychlosti extrudéru.
Nebo máš externí generátor 0,6-1,6 ms?

Pouzivam RAMPS vystup a ovladam ho pres prikazy
M280 P0 Sxxxx

EstlCam umi definovat ovladani vretene takze davam do nastroju cas v uS a on to posle jako delku servovystupu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Celeron »

Dnes dorazila vřetení 4250-ka. Hned jsem začal zkoumat jak bude vřeteno no a samozřejmě kvůli průměru motoru nepasuje žádnej publikovanej držák. Vřeteno musí být dál od Z trubek. Tak jsem něco na držení vřetene namaloval a až se to dotiskne, uvidíme, zda jsem se trefil. Ono to zase není tak jednoduchý originální díly s různejma křivkama vyměřovat a překreslovat a někdy se prostě nepovede. :wink:
Jirka
Amper

#127 Příspěvek od Amper »

Tak mam za sebou prvni 2.5D frezovani - do spaliku balzy jsem delal takove vybrani do ktereho prijde kulomet na SE.5. Je to takovy divny tvar (vyslo to na sketchupu) a delat to rucne by byla pakarna.

Chroupalo to 30m , nastavil jsem relativne velky krok a pouzil 3.17mm frezu s rovnym spodkem. Ale i tak je vysledek vic nez dobry takze maximalni spokojenost. Jeste budu muset nejak poresit umistovani vyrobku abych mohl krouhat i rubove strany :-D

Fotku dam do Domaciho CNC
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Celeron »

Dnes dorazila z čajny hřídel kleštiny a frézky 3,175mm. EU Hobbyking by se měl stydět, půl zeměkoule a je to tu rychlejc. Přitom status je "shiped"....
Ještě ty GT2 a můžu zkusit pojíždět. :wink:
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Celeron »

Tak vřeteno vykrouhaný, už běhá. Místo Festo hadičky jsem dal benzínovou tygonku. Nevím, co to bude dělat, vřeteno proti motoru celkem dost "péruje" :roll: Ale překroutit proti sobě to nejde ani náhodou. Zajímavý taky je, že nasadit hadičku šlo celkem dobře, ale stáhnout ji z hřídelek je téměř nemožný.
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Celeron »

Dnes přišly GT2 řemenice a řemeny. Hned jsem je natahal a zjistil, že x a y chodí dost těžko i s nezapojenejma krokáčema. Takže zítra namačkat konektory kabelů co jdou do Ramps a pak už jen elektronika a FW. Stále nedorazil regl vřetene a zdroj 24V. Ten se určitě válí na celnici a budou chtít výpalný.

Ampére, koukám co předělat na Ramps 1.4 pokud chci jet na 24V. Všechny SMD hliníkáče elyty 6 ks 100M a 3 ks 10M jsou na 35V, s tím není potřeba nic dělat. Měnils ještě něco dalšího na Ramps nebo na DRV8255? Měnils elyt před stabilizátorem +5V na Mega 2560, nebo napájíš stabilizátor z jinýho napětí než z původních 12V z Ramps?

Jo a taky před časem jsi slíbil, že někam pověsíš adresář FW pro MPCNC. Nebo aspoň Config.h. Zkoušel jsem na Průšovi spočítat krokáče podle závitovky, řemenu a řemenic a nejsem si úplně jistej, jestli to mám dobře.

Díky
Jirka
Amper

#131 Příspěvek od Amper »

jel jsem podle seznamu co je na netu a navic jsem to daval na 36V takze jsem toho kuchal vic. Urcite jsem daval prych polyswitche, diodu aby neposilala napajeni do arduina (to napajim z usb) atd....

ad zdrojak - hledej smudlo, na 99% jsem to sem uz daval
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Celeron »

Změnovej popis na předělávku Ramps 1.4 na 24V jsem našel.
Šmudla hledal a na 99% nenašel. Zdrojáky jsi sem dával akorát odkazy na obecnej Marlin pro tiskárny a na autora MPCNC. U autora je kupa konfigurací na jiný řemeny, řemenice a závitovky. Tak to snad nějak dám dohromady.
Jirka
Amper

#133 Příspěvek od Amper »

Smudla hledal blbe :-)

Nekde kolem strany 5, na zacatku, prilozeny soubor Marlin_dualaxis_srconly.zip [287.07 KiB]

Nevim zda bude fungovat tendle odkaz http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=146&t=73663&p=1271885&hilit=marlin+zip#p1271885 takze jeste cas : Napsal: úte 05. led, 2016 18:32
Bojkas

#134 Příspěvek od Bojkas »

Ahoj, myslite, ze by to slo nejak upravit pro ABS? S PLA mam problemy. :-/
Amper

#135 Příspěvek od Amper »

Moje zkusenost rika ze veeeeelmi spatne. Mam ABS slusne zkalibrovane ale stejne to nesedelo. Proste ABS se smrskne i kdyz tisknes v izolovane komore a nechavas pomalu chladnout. To zpusobi jen ze se to smrskne cele stejne. Ale toto chce presnost ve vsech smerech.

Fakt nevim, mozna zkusit cely tisk zvetsit treba o 5% aby kompenzoval smrsknuti nebo tak neco.

Ale myslim ze je jednodussi proste poresit problem s tiskem PLA, sice me to stalo novej HE ale co uz :-D
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“