Kožená bunda

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

Kožená bunda

#1 Příspěvek od TheDawe »

Zdravím,
předem se omlouvám, že to asi vůbec nepatří na toto fórum, ale myslím si že někteří nadšenci letectví by to mohli vědět. Našel jsem doma koženou bundu ve velmi zachovalém stavu a už na první pohled jsem si řekl že to bude nejspíš nějaká ta letecká poctivá bunda... Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co to je zač a jestli to má nějakou hodnotu? Je to tuším značka "Kara" a má to známku certifikované kvality.
Děkuji :)
Přílohy
IMG_1835.JPG
novfra

Re: Kožená bunda

#2 Příspěvek od novfra »

TheDawe píše:Zdravím,
předem se omlouvám, že to asi vůbec nepatří na toto fórum, ale myslím si že někteří nadšenci letectví by to mohli vědět. Našel jsem doma koženou bundu ve velmi zachovalém stavu a už na první pohled jsem si řekl že to bude nejspíš nějaká ta letecká poctivá bunda... Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co to je zač a jestli to má nějakou hodnotu? Je to tuším značka "Kara" a má to známku certifikované kvality.
Děkuji :)

Má to hodnotu kožené bundy. S historií, nebo letectvím to s největší pravděpodobností nemá vůbec nic společného. Kara v minulosti vyráběla pouze kožešiny, kůži dovážela a přeprodávala, nejvíc asi z Itálie. Po změně režimu Karu koupil (obchodní jméno) jediný člověk. Pokud je to z české produkce, je to relativně nová bunda. Posledních cca 10 let už neudržuji kontakty.....
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TheDawe »

Má to české cedulky... Takže předpokládám že je to česká produkce. Žádnou historii to nemá.. Leteckou bundou jsem to myslel tak, že se tomu tak prostě říká. A jaká by tedy mohla být zhruba hodnota?
novfra

#4 Příspěvek od novfra »

TheDawe píše:Má to české cedulky... Takže předpokládám že je to česká produkce. Žádnou historii to nemá.. Leteckou bundou jsem to myslel tak, že se tomu tak prostě říká. A jaká by tedy mohla být zhruba hodnota?

České cedulky se našívaly tady u nás. Viděl jsem to tisíckrát.....
Hodnotu nejsem schopen určit.
jag42

#5 Příspěvek od jag42 »

To je jednoduché, hoď to na aukro od 1,-Kč a po týdnu budeš znát současnou tržní cenu.
JosefSvejk

#6 Příspěvek od JosefSvejk »

jag42 píše:To je jednoduché, hoď to na aukro od 1,-Kč a po týdnu budeš znát současnou tržní cenu.

Dobrá rada. A když to někdo vydraží třeba za 10 Kč, má mu to za ty peníze prodat? Nebo má zalhat, že mezitím bundu roztrhal pes nebo mu ji někdo ukradl, jak to dělají ti "správní borci"?
corona

#7 Příspěvek od corona »

JosefSvejk píše:... má zalhat, že mezitím bundu roztrhal pes nebo mu ji někdo ukradl, jak to dělají ti "správní borci"?

A že to fakt dělaj.
Kdysi jsem dokonce viděl jako důkaz fotografii psa a zbytky onoho inkriminovaného oděvu...

:lol:
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

A nebo si založí druhý účet a přeplatí těch 10kč. Aukru pak jen pošle bakšiš z prodeje :wink: (moje metoda to není, na aukru jsem v životě nic neprodával :!: )
pepin

#9 Příspěvek od pepin »

blesk píše:A nebo si založí druhý účet a přeplatí těch 10kč. Aukru pak jen pošle bakšiš z prodeje :wink: (moje metoda to není, na aukru jsem v životě nic neprodával :!: )

asi to bude u některých prodejcu vcelku běžná praxe, sledoval jsem na aukru jednou dva zesilovače a pruběžně se prodávali pořád dokolečka asi pul roku-- výkonovej koncák sanyo a Accuphase--za prodaných cca 15k mi vždy přišlo divné, proč ho zase po týdnu znovu prodávají :lol:

tu bundu bych zkusil 1500kč--kup ted , ale chtělo by to tam napsat alespon šíře v ramenou--ve šveh u rukávu a délku rukávu.

já na aukru nikdy nic neprodával, pouze kupoval, ale zrovna dnes jsem mluvil s paní, co tam dává už v podstatě vše, co by stejně odnesla k popelnici a docela si to pochvalovala---né, že by zbohatla, ale že nemá blbej pocit, že jde použitelnou věc vyhodit, elektroniky se prý zbavuje tak do týdne, ale oblečení--dětské věci se prý prodávají huř.

poplatky z prodeje ---umístění do aukce prý nestojí vubec za řeč, pár halířu.

akorát ten opruz to zabalit a poslat poštou, to by mě asi kuli třeba vydražené stovce moc nebavilo a asi by mi v případě vydražení nezbylo, než ten opruz podstroupit a vydraženou věc kupujícímu odeslat .

já bych tu bundu zkusil za těch 1500kč kup ted, jinak se obávám, že se nevydraží ani za pětikilo, ale v noci po pár pivech si umím představit, že těch 1500 někdo nakonec odklikne---beru to podle sebe :lol:
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

tak já jsem na aukro rozprodal docela dost věcí z pozůstalosti. Umístění na Aukro je zdarma, jenom pozor na velikost fotek co se tam dávají. Větší počet a vyšší rozlišení je zpoplatněno. Jo, ale nejdřív je nutná registrace. Po prodeji ti aukro naúčtuje nějaké procento jako poplatek za transakci.
U věcí, kde jsem netušil kolik nahodit základní cenu jsem hledal podobné věci a cenu dal zhruba obdobnou. někdy jsem dal i vyšší, však ona reakce zájemců ukáže. U některých doslova krámů (taky mě bylo líto to vyhodit) cena vyletěla raketově. A vyloženě "trháky" se třeba ani neprodaly. Uvidíš.
Tady bych šel klidně na těch 1500 Kč, uvidíš. aukce se dá opakovat s nižší cenou. Jenom taková rada- je dobrý dát konec aukce na víkend večer, lidi mají čas brouzdat a přihazovat. A neposílej na dobírku, jsou s tím jen starosti.
Zdravím.

pavel
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“